1. HABERLER

  2. HABER

  3. Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? (29 Mart-4 Nisan)
Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? (29 Mart-4 Nisan)

Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? (29 Mart-4 Nisan)

29 Mart-4 Nisan tarihleri arasında neler yaşandı?

06 Nisan 2021 Salı 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ve dünyanın gündemi hızla değişirken her şeye rağmen değişmeyen bir takım konular var. Haksöz Haber, içerik analiz ve yorum sitesi olarak Müslümanca bir bakış açısıyla gündemi değerlendirirken kendi gündemini de oluşturmaya çalışıyor.

Haftalık olarak hazırlamayı planladığımız ve yoğunlaşılması gerektiğini düşündüğümüz veyahut dikkatlerden kaçan hususlara özet raporlar halinde dikkat çekmeye çalışacağız. Bir yönüyle haftanın Haksöz Haber’den nasıl göründüğünün kısa bir değerlendirmesi olarak düşünülebilir.

 

29 Mart Pazartesi

Faizi indirmek mümkün değilse o zaman bütün bunlar neden yaşandı? Geçtiğimiz hafta Merkez Bankası tartışmaları ile başladı.

 

Arkadaşlarından Guy Sorman Foucault’nun pedofil olduğunu iddia etti. Cinsi sapkın eğilimlere de sahip olan Foucault, Batı entelijansiyasının içler acısı halini gösteriyor

 

İtiraf ve pişmanlık görüntüsüyle sergilenen kurnazlık

 

Kültür Bakanlığı'nın, 4 ildeki müzik korolarının isminin başında yer alan ‘Türk’ ifadesini kaldırması birilerini çok rahatsız etmiş!

 

Müzisyen Fazıl Say’ın geçtiğimiz günlerdeki evliliği kamuoyunda epey gündem oldu. Türkiye’de geniş kitleler Fazıl Say sayesinde yeni bir kavram ile tanıştı: Beraber ayrı yaşamak/ living apart together. Peki, LOT nedir, ne anlama gelir?

 

30 Mart  Salı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, siber saldırıya uğrayan Yemek Sepeti hakkında veri ihlali nedeniyle inceleme başlattı. İhlalden 21 milyon 504 bin 83 kişi etkilendi.

 

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya görevden alındı. Çetinkaya'nın yerine Mustafa Duman atandı. Atama sonrası Dolar/TL kuru yüzde 1,5'ten fazla artışla 8,36'ya yükseldi. Kimi uzmanlara göre yeni bir kur krizi kapıda.

 

Keçiören’in AK Partili Belediye Başkanı, Atatürk adını verdiği parkın içine ırkçı ant metnini yazdırmış!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün yeni tedbir kararları açıklandı. Kalabalık kongrelerin ardından Ramazan ayına kısıtlamalar getirildi.

 

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk MHP’nin anakronik Türk milliyetçiliğini eleştirdi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Enver Aysever davalık oldu!

 

31 Mart Çarşamba

Haber Global’de yaşanan tartışma CHP’nin dezenformasyona olan meylini bir kere daha gösterdi!

 

AYM, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada iddianameyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iade etti.

 

AK Parti Genel Merkezi’nde büro görevlisi olarak çalışan Kürşat Ayvatoğlu, uyuşturucu temin etmek suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Bulunduğu lüks araçlar ve pahalı gezileri gündeme gelen Ayvatoğlu’nun bu paraları nasıl kazandığı ise bilinmiyor!

 

Her güne Atatürk haberi ile başlamak Türkiye’nin makus talihi midir?

 

Hükümete yakın medyanın göz yaşartan ‘müjde haberciliği’ üzerine kısa bir gezintiye çıkalım istedik.

 

MHP lideri Devlet Bahçeli HDP'nin "derhal" kapatılması yönündeki siyasetine Anayasa Mahkemesi'ni de ekleyerek AK Parti ve geniş toplum kesimleri üzerindeki baskı ve ablukaları iyiden iyiye arttırıyor.

 

1 Nisan Perşembe

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi “mağdur” sıfatıyla ifade vermesi için mahkemeye çağıran hâkimle ilgili inceleme başlatılması hukukta “adalet”, “eşitlik” ve “yargı bağımsızlığı” gibi kavramların ne ölçüde geçerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

 

ATV’de yayımlanan programda her gün gayri ahlaki ilişkiler izleyiciye olağanmış gibi aktarılıyor!

 

Doğu Türkistan Platformu, başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’de eşzamanlı basın açıklamaları gerçekleştirdi. 34 ülkeden 200’den fazla STK’nın destek verdiği açıklamalarda, toplama kamplarının kapatılması çağrısı yapıldı.

 

Devlet Bahçeli’den ‘HDP kapatılsın’ çağrısından sonra şimdi de ‘AYM kapatılsın’ çağrısı! Konu hakkında yazılan bir yorum haber.

 

CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’yi laik hassasiyetlerle(!) yerden yere vurmuş!

 

2 Nisan Cuma

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya'da esnafı ziyaret etti. Bu ziyaretleri esnasında kimi esnafın sorunlarını dinleyen Akşener’e, Yüksel Temur isimli bir esnaf yaklaşarak Türkiye’de bir esnaf olarak karşılaştığı sorunları ırkçı bir dille anlattı.

 

Antep'te evlerine taş atılan Emine Hanım ırkçı saldırıların son bulmasını isteyerek, “Çünkü artık ben bir mülteci olarak kendimi hiç güvende hissetmiyorum” dedi.

 

Üsve-i Hasene olan Allah Resulü (s)’nün hile ve aldatmanın verdiği zararlar hakkındaki hadislerinden bazıları… Haksöz Haber’de Riyâzü’s-Sâlihîn okumaları devam ediyor.

 

Hizb-ut Tahrir’in 2017 senesinde ‘gerçekleştirilemeyen’ konferansı hakkında karar duruşmasında hukuksuzluk örneği olan bir karara varıldı.

 

AK Partili Samir Altunkaynak’ın Bahçeli’nin sözlerine verdiği cevaba MHP cephesinden karşılık geldi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Taksim'e yapılan AKM’nin maliyetini açıklamış. Biz de soruyoruz:

 

Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Ankara'da gözaltına alındı. Polisim müdahalesi esnasında çekilen görüntüler kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

 

Haksöz Dergisi’nin, Nisan 2021 tarihli 361. sayısı okurlarıyla buluştu. Kapakta dosdoğru olmakla ilgili Kur’an’ın emrine yer veriliyor.

 

Hafta sonu neler oldu?

Tesettürlü insanlara hakaret eden Pınar Türkoğlu bir de utanmadan kendisine hakaret edildiğini öne sürdü!

 

Son yıllarda eserleriyle oldukça fazla ilgi toplayan Wael Hallaq'ın makalesi, ulus devletle birlikte genelde dünyanın özelde Müslümanların içine girdikleri 'hukuki' krize dikkat çekiyor.

 

Modern toplumlarda eğitim kurumlarının işlevi, İslam’ın nasıl ele alındığı üzerinden incelenebilir.

 

Emekli Amiral Ergun Mengi’nin başını çektiği 103 Emekli Amiral, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın politikalarına, hükümete ve Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik darbecilik hasretiyle kavrulan bir bildiri yayınladı.

 

Emekli 103 amiralin yayınladığı; hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve halk iradesini hedef alan bildiriye İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'dan destek geldi.

 

Türkiye siyaset tarihi bürokratik darbeler tarihi gibi. On yılda bir darbeler beş yılda bir darbe çağrıları Türkiye siyaseti açısından vaka-ı  adiyeden  sayılır aslında.

 

MSB: TSK hiçbir görev ve sorumluluğu olmayanların şahsi emellerine araç yapılamaz

 

T24 yazarı Hasan Cemal darbe hevesini kısa bir yazıyla anlatmış!

 

Darbe heveslisi emekli amirallerin bildirisine karşı siyasetin tepkisi ne oldu?

 

Montrö’nün tartışılmazlığı ile başlayıp ‘sarıklı amiral’ hazımsızlığıyla devam eden ve sözü döndürüp dolandırıp darbe tehdidi ile noktalayan 103 emekli amiralden biri Türker Ertürk’ün, Reyhanlı katliamının tetikçisi Mihraç Ural ile nasıl bir ilişkisi var?

 

Türkiye’de darbe beklentisi içinde olan insanların sayısının hiç de azımsanmayacak kadar çok olduğu emekli amirallerin bildirisiyle bir kez daha ortaya çıktı.

 

103 ismin altına imzasını koyduğu bir bildiri bir gecede hazırlanmış olamaz, bu süreci gizlilik içinde yürütenlerin yarın öbür gün şartlar da kendileri için olgunlaştığında başka hazırlıkların içine girmeyeceklerinin bir garantisi var mı?

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum