1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eklektik kimliklerle ne kadar siyaset yapılabilir?
Eklektik kimliklerle ne kadar siyaset yapılabilir?

Eklektik kimliklerle ne kadar siyaset yapılabilir?

Keçiören Belediye Başkanı, Atatürk adını verdiği parkın içine ırkçı ant metnini yazdırmış!

30 Mart 2021 Salı 15:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyaset doğası gereği toplumun farklı kesimlerinden insanları bir araya getirmeyi gerektiriyor olabilir. Bunun bir sonucu olarak mı bilmiyoruz ama siyasi partiler normal şartlarda ideolojik olarak ayrım yaşadıkları siyasetçileri kendi bünyelerine topluyorlar.

Bu durum bir yere kadar anlaşılabilir. Ortak insani ve vicdani çabalar insanları bir araya getirebilir. Ancak ilkeler söz konusu olduğunda taviz verilmesi kabul edilemez bir şeydir.

Danıştay tarafından ırkçı-ayrımcı ant metninin yürürlükten kaldırılması sol-Kemalistlerde büyük bir tepkiye sebep oldu. Bu çevrelerin meşum zihniyetleri sebebiyle gösterdikleri tepki şaşırtıcı değil. Ancak bunun yanında muhafazakar çevrelerde de bir takım rahatsızlıklar görünmeye başladı.

Siyasete MHP ile başlayan ardından Fazilet Partisi’ne geçen oradan AK Parti’ye, bir dönem BBP’den aday olan en sonunda Cumhur İttifakı’nın Keçiören Belediye Başkanı adayı olarak AK Parti’den seçilen Turgut Altınok ‘muhafazakar’ camia içinde olaya tepkiyle yaklaşanlardan.

unnamed-064.jpg

Amiyane tabirle siyasetin dibini sıyıran Altınok’un girmediği parti kalmamış. Her türlü yolu deneyerek Keçiören’i kaptırmayan Altınok şimdi de yerli-milli siyasetin gazını almak için olsa gerek Botanik Parkı’nın adını “Atatürk Botanik Parkı” olarak değiştirerek parkın içine bir ‘andımız’ köşesi yapmış. Altınok, ‘andımızı’ herkesin göğsünü gere gere haykırarak okuması gerektiğini de söylüyor. Tabi bu hareketi ‘AKP’ düşmanı Sözcü’den büyük alkış almış. Sözcü’nün tebrik ettiği MHP kökenli AK Parti Belediye Başkanı…

Son yıllarda AK Parti’nin içine girdiği kriz aslında eklektik kimlerle siyaset yapmanın sonuçlarıyla da alakalı görülebilir. Normal şartlarda bu tarz konularda ‘risk’ almayacak olan tipler, AK Parti gücünü MHP’ye yitirdikçe ve siyasi kültürde MHP hakim oldukça seslerini çıkarmaya başladılar. Cari hükümetin ise elini kolunu bağlayan bu kelepçelerden kurtulacak manevra kabiliyeti bile yok! Turgut Altınok, Kürşat Ayvatoğlu gibileriyle yola çıkılırsa olacak olan da budur! Geçmiş olsun…

HABERE YORUM KAT

11 Yorum