1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Darbe kışkırtıcısı Amiral Türker Ertürk, Reyhanlı katliamının tetikçisi Mihraç Ural’ın nesi olur?
Darbe kışkırtıcısı Amiral Türker Ertürk, Reyhanlı katliamının tetikçisi Mihraç Ural’ın nesi olur?

Darbe kışkırtıcısı Amiral Türker Ertürk, Reyhanlı katliamının tetikçisi Mihraç Ural’ın nesi olur?

Montrö’nün tartışılmazlığı ile başlayıp ‘sarıklı amiral’ hazımsızlığıyla devam eden ve sözü döndürüp dolandırıp darbe tehdidi ile noktalayan 103 emekli amiralden biri Türker Ertürk’ün, Reyhanlı katliamının tetikçisi Mihraç Ural ile nasıl bir ilişkisi var?

04 Nisan 2021 Pazar 15:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

103 emekli amiralin imzasıyla yayımlanan ve darbe kışkırtıcılığı içeren bildiri yoğun tepkiyle karşılanmaya devam ediyor.

Hükümet başta olmak üzere birçok kesim açıklamalar yaparak bu çıkışa tepki gösterdi. Milli Savunma Bakanlığı da bir açıklama yaparak darbesever amirallerin umutlarını suya düşürdü. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise bildiride imzası bulunan emekli amiraller hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Pişkince savunmayı sürdürüyorlar!

Öte yandan bu 103 Amiral Bildirisi karşısında aralarında CHP’nin de olduğu bazı siyasi partilerin suskunluğu dikkat çekiyor. CHP halen lehte veya aleyhte bir açıklama yapmadı ancak İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın destek açıklamasında bulunmaya cesaret etmesi doğrusu çok cüretkar bir çıkış oldu.

Öte yandan bu bildiriye açıkça destek verenler sadece Aytun Çıray gibi isimlerden de ibaret değil. Tepkinin yoğunluğu ve savcılıkça soruşturma başlatıldığının açıklanması üzerine paniğe kapılan darbesever amiraller ve destekçileri sosyal medyada pişkince kendilerini savunmaya başladı. Ülke gündemine bomba gibi düşen ve kamuoyunu tedirgin eden bu girişimin içerdiği tehdit görmezlikten gelinerek “ifade özgürlüğü” gibi kalıplar kapsamında değerlendirilip savunulması “pişkinliğin bu kadarına da pes” dedirtecek cinsten. Bildirinin imzacıları arasında olan Emekli Amiral Türker Ertürk’ün Twitter’daki paylaşımı bu bağlamda dikkat çekici.

 

Darbesever amiraller bu cüretkar bildiriyi yayımlarken motivasyon kaynakları neler, hangi kliğin adamları vb. sorular anlaşılan bir süre daha belirsizliğini koruyacak. Bununla birlikte hem bildirideki imzası hem de sonrasında bunu pişkince savunan paylaşımlarıyla dikkatleri çeken Emekli Amiral Türker Ertürk ismi, üzerinde biraz durulmayı gerektiriyor.

Mavi vatan diye türkü söyleyip şebbihalık yapan tipler

Emekli Amiral Türker Ertürk, ırkçı Kemalist eğilimleriyle bilinen bir tip. Bir yandan “Mavi vatan” diye türkü söyleyip diğer yandan şebbihalık yapmaktan kaçınmayanlardan…

Hele bir de Mihraç Ural ile yan yana geldiği bir fotoğraf karesi var ki bunun mutlaka soruşturulması lazım.

Ayrıca Mihraç Ural gibi Şebbiha katillerle yan yana gelen aynı Türker Ertürk'ün PYD/YPG'yi de sahiplenici yaklaşımlara sahip olması da şaşırtıcı değil.

 

eyh8f0hxaaeovop.jpg

Bilindiği gibi THKP/C’nin Acilciler grubunun lideri olarak Suriye intifadasının başlangıcından bu yana Beşşar Esed despotunun tetikçiliğini yapan Mihraç Ural, eli şuana kadar Suriye’de yüzlerce binlerce masumun kanına bulaşmış bir katil. Sadece bu kadar da değil. Aynı Mihraç Ural ve çetesi Türkiye insanına yönelik diğer birçok suçun yanı sıra onlarca kişinin ölümüyle sonuçlanan Reyhanlı vahşetinin de baş tetikçisi. Ve bu tetikçinin Emekli Amiral Türker Ertürk ile aynı karede bulunduğu fotoğrafı ortaya çıkıyor.

Dolayısıyla muhtemelen tarihe “103 Amiral Bildirisi” olarak geçecek olan bu darbe çığırtkanlığının arkasındaki isimlerin kimliği ile alakalı olarak başlatılan soruşturma derinleştirilerek sürdürülürken Mihraç Ural- Türker Ertürk ilişkisini de kapsaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum