1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimse sana PKK’lı ya da FETÖ’cü demeyecek, herkes sana ırkçı diyecek!
Kimse sana PKK’lı ya da FETÖ’cü demeyecek, herkes sana ırkçı diyecek!

Kimse sana PKK’lı ya da FETÖ’cü demeyecek, herkes sana ırkçı diyecek!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya'da esnafı ziyaret etti. Bu ziyaretleri esnasında kimi esnafın sorunlarını dinleyen Akşener’e, Yüksel Temur isimli bir esnaf yaklaşarak Türkiye’de bir esnaf olarak karşılaştığı sorunları ırkçı bir dille anlattı.

02 Nisan 2021 Cuma 10:12A+A-

HAKSÖZ HABER

Esnaf Yüksel Temur, ekonomik sorunlar hakkında beyan ettiği sözleri ile yer yer haklı bir iddia da bulunuyormuş gibi görünse de temelde sorunların kaynağı olarak Suriyelileri göstererek; dile getirdiği sorunlardan çok Türkiye’deki ırkçılığı ve ırkçı zihin dünyasının söylemlerini aksettirmiş oldu.

Belki de sıradan bir vatandaşın ırkçılığı olarak görünebilecek bu olayın detaylarına inildiğinde daha büyük bir sorun ile karşılaşılacaktır. İYİ Parti, CHP ve MHP’nin ırkçı söylemlerinin toplumda bıraktığı izler Cumhurbaşkanı adayı olması istenen Meral Akşener’e yansıtılarak toplumun yalan, yanlış, manipülatif ve dezenformasyona uğramış bilgiler ile zihninin nasıl allak bullak edildiği ve üzeri her ne kadar örtülmek istense de kimi insanların damarlarında dolaşan gizil ırkçılığı ortaya çıkarmış oldu.

Ekonomi berbat” diye başlayan esnaf Yüksel Temur adını da vererek, “1071’den beri ben Suriyeli burada yaşasın diye mi kan döktüm ya? 40 milyar dolar para verdik Suriyelilere değil mi? … kimin parasını verdin sen, kimin parasını veriyorsun? Yeter bıktık. Bakın şimdi bana FETÖ’cü diyecekler. Bana PKK diyecekler, bana DHKP-C diyecekler, Her şeyi diyecekler… Bakın ben oyumu kime verdim derdimi kime anlatıyorum ya! …Meral hanım size şunu söylüyorum, Cumhurbaşkanı olun. “Ben Cumhurbaşkanı olduğumda Türkiye’de bir tane Suriyeli bırakmayacağım.” deyin eğer siz Cumhurbaşkanı olmazsanız ben kafamı keserim. İki sokak arkası, ya iki sokak arkası. Gidelim, Suriye ya Şam! Şam, Şam… 1071’de Alparslan Suriyeliler için mi kan döktü?” dedi.

Bu ırkçı sözler; Meral Akşener’in partisinin grup toplantılarında sarf ettiği, parti üyelerinin televizyonlarda “bağırarak” dile getirdiği sözlerin aynısıydı. Siyasilerin yanlış, yalan ve propaganda yüklü dilleri toplumdan ayna gibi sekmeye devam ediyor.   

Sıradan bir vatandaş olarak verdiği oyunun hesabını soran yiğit bir esnafın(!) Meral Akşener’e derdini, sorunlarını anlattığı videoyu Meral Akşener’in medya ofisi de altyazı ekleyerek propaganda amaçlı olarak Twitter hesabı üzerinden yayımladı.

Sözde “Bakın halk sorunları nasılda benimle çözmek istiyor” imajının yansıtılmak istendiği video izlendiğinde bir Cumhurbaşkanından ırkçı olması talep edilirken Meral Akşener’in de bir Cumhurbaşkanı adayı olarak bu videoyu paylaşması ise o sözlere nasıl bir değer yüklediğini açıkça gösteriyor.

‘40 milyar Suriyelilere harcandı’ palavrasına daha önce birçok haber kaynağı açıklık getirmiş ve bu iddianın asılsız olduğunu ortaya koymuştu. Türkiye’deki ırkçıların ceplerinden çıkan vergilerin Suriyelilere gittiğini düşünmesi ve bunu yıllardır dillendirmesi cahillik olmanın ötesinde mültecilere dönük bir “baskı unsuru” haline getirilmek istendiğini açıkça ortaya koyuyor.

Irkçıların, mülteci halklara yönelik yapılan yardımların gönüllü bağışçılar ve AB fonları ile yapıldığını bilmelerine rağmen kendi ırkçılıklarını adeta sergilemek, ölçüştürmek için ısrarla dile getirmeleri bu söylemi kullanan ve Türkiye’de siyasi bir irade ortaya koyacağını iddia eden partilerin kendilerini konumlandırdıkları pozisyonla her ne kadar uyum içerisinde görünse de hiçbir şekilde insani bir durum olarak kabul edilemez.  

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Twitter paylaşımı,

suriyeli-vs-aksener.jpg

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Konyalı esnaf arasındaki diyalog,

 

HABERE YORUM KAT

28 Yorum