1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Laikliği yaşatalım tarikatı: “Ata’nın vagonu gitti yerine mescid geldi!”
Laikliği yaşatalım tarikatı: “Ata’nın vagonu gitti yerine mescid geldi!”

Laikliği yaşatalım tarikatı: “Ata’nın vagonu gitti yerine mescid geldi!”

Her güne Atatürk haberi ile başlamak Türkiye’nin makus talihi midir?

31 Mart 2021 Çarşamba 16:35A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’deki Alsancak Garı’nda bulunan Atatürk vagonu veya Beyaz vagon olarak bilinen Atatürk’ün bir dönem Türkiye gezilerini yaptığı vagon sergilenmekteymiş. Bizim bundan haberdar olmamız ise vagonun artık sergilenmemesi ile oldu.

Alsancak Garı’ndaki yetkililer vagonun üstü açık bir yerde bulunmasının vagona zarar verdiğini söyleyerek yerini değiştirmişler. Ardından ise henüz açıklanmayan bir sebepten ziyarete kapatılmış.

basliksiz-038.jpg

Vagonun taşındığı yerde ise insanlar Cuma günleri namaz kılmaya başlamış. İşin özünde bir mescid açıldığı falan yok. Cuma vakti camiye sığmayan Müslümanlar vagondan boşalan yerde namazlarını eda ediyorlar anlaşılan. Ancak BirGün’ü bu durum çok rahatsız etmiş. Türkiye’nin kurucusunun vagonu kaldırılan yerde namaz kılınmasını kabul edemeyen BirGün artık gına getiren ‘laiklik elden gidiyor’ retoriğini kullanıyor.

Sık sık başvurdukları bu retorikle kitlelerini diri tutmaya çalışan sol-Kemalistler oldukça komik bir durumda olduklarının farkında bile değiller. Sadece Atatürk içinde bulunduğu için bir vagona ‘kutsal inek’ muamelesi yapan Kemalistler bir yandan muarızlarını ‘akıl dışı’ olmakla itham edebiliyorlar. Yazık, insan kör olunca demek ki!

Bu arada Cuma vakti insanların mescid olmayan yerlerde namaz kılmak zorunda kaldıklarından da haberdar olmuş olduk. Yetkililere buradan çağrı yapıyoruz. Alsancak Garı yeterli büyüklüğe sahip bir mescid bekliyor. Mesela şu kaldırılan vagondan boşalan mekan uygun olabilir...

HABERE YORUM KAT

5 Yorum