1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimse MHP’yi ikazen dahi Türklük konusunda eleştiremezmiş!
Kimse MHP’yi ikazen dahi Türklük konusunda eleştiremezmiş!

Kimse MHP’yi ikazen dahi Türklük konusunda eleştiremezmiş!

Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk MHP’nin anakronik Türk milliyetçiliğini eleştirdi.

30 Mart 2021 Salı 16:41A+A-

HAKSÖZ HABER

MHP’nin Çin’e karşı takındığı tutumun ve meclis oturumlarında dile getirdiği konu bakımından alt sıralarda yer alan Doğu Türkistan’daki Soykırım meselesi, MHP’nin lideri ve kadrolarının ağzında şovenist söylemlerden öteye geçmediği gibi kendilerini bu konuda eleştirenleri de yargılayıcı bir noktaya evirildi.

MHP grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli her zamanki gibi şovenist söylemlerde bulunarak şöyle dedi: “Türk milleti; bu coğrafyanın kınına sığmayan kılıcı, tarihin bağrına saplanan okun keskin ucudur. Üç kıtada hatıralarımızın ayak izleri, kutlu eserlerimizin tüten dumanı görmesini bilenler için vardır ve ortadadır. Mesele esir Türkler hakkında istikamet gösteremez. İkazen hatırlatma yapamaz. Uygur Türklerinin hüznü yüreğimizdedir. Türkmen elinin sevdası iliklerimizdedir. Ak Mescidin dramı vicdanımızda Kıbrıs Türklüğünün davası iffetimizde mahfuzdur. Lütfen dikkat buyurunuz. Türk milleti ile gönül bağı kopmuş kim varsa, bize Uygur Türkleri konusunda laf ediyor, ileri geri konuşuyor. Bölücüsünden kozmopolitine, işbirlikçisinden ilkesizine, haininden hayasızına kadar hepsi ağız birliği etmişçesine fikriyatımızın kilit taşları hakkında bilirkişilik taslıyor, gevşek gevşek atıp tutuyor. Behey gafiller Türklük ne zamandır sizin ana meseleniz oldu? Bayram değil seyran değil. Hangi ara Türklüğe bu kadar sempati beslediniz? Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Limassol kentinde cami duvarlarına “Türklere ölüm” yazan faşist ırkçılarla sizin aranızda esasen ne fark vardır? Merhum Ziya Gökalp bakınız böylelerine nasıl sesleniyordu: “Türk olsan olmasan sen Türk düşmanısın, çünkü benim gayem Türkü yaşatmak seninki öldürmek her yaşatanı” Niyet sahiplerinin derdi başkadır. Biz bunu biliyor, kötürüm maksatları isabetle tefrik ediyoruz. MHP Uygur Türklerinin kanayan yarasına yabancı başkentlerinden prizmasından bakmaz, bakamaz. Washington’un gözüyle Pekin’i şekillendiremez. Pekin’in gözüyle de Washington’u kavrayamaz. Türkmen eli davasına Barzani küstahlığı ile yaklaşmaz, yaklaşamaz…”

Bahçeli’nin ilgili konuşmasını Twitter hesabından paylaşan MHP’nin Twitter hesabına cevap olarak Seyit Tümtürk, “Siz, Uygur Türkleri’ne randevu bile vermediniz, genel merkeze gidenler içeri alınmadı. Daha dün Erşat Salihi gözlerinizin önünde istifa ettirildi! Siz Uygur Türkleri ve Türklük konusunda başkalarını eleştirme hakkını nerden buluyorsunuz?” diye yazdı.

devlet-bahceli-mhp-seyit-tumturk-tweet.jpg

HABERE YORUM KAT

15 Yorum