1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Parti’nin ‘hukuku’ hatırlatması Bahçeli’nin danışmanını hayal kırıklığına uğratmış!
AK Parti’nin ‘hukuku’ hatırlatması Bahçeli’nin danışmanını hayal kırıklığına uğratmış!

AK Parti’nin ‘hukuku’ hatırlatması Bahçeli’nin danışmanını hayal kırıklığına uğratmış!

AK Partili Samir Altunkaynak’ın Bahçeli’nin sözlerine verdiği cevaba MHP cephesinden karşılık geldi.

02 Nisan 2021 Cuma 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Anayasa Mahkemesi’nin HDP kapatma davasını usul ile alakalı problemler sebebiyle iade etmesi üzerine Devlet Bahçeli AYM’yi hedef almış ve HDP ile birlikte AYM’nin de kapatılması gerektiğini söylemişti.

MHP Genel Başkanı’nın bu sert sözlerinden sonra konu hakkında açıklama yapan AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Samir Altunkaynak gayet mutedil bir tutumla hukuku ve işleyişi şu sözlerle hatırlatmıştı:

"Anayasa Mahkemesi CMK 174. Madde kapsamında HDP’nin kapatılması davasında iddianamenin iadesine karar vermiştir. İade kararı nihai bir karar olmayıp CMK 174. Maddede sayılan gerekçeler dikkate alınarak verilmiştir. Anayasa Mahkemesi'ne her karar sonrası hukuki olmayan yaklaşımlarla saldırmak en başta bu ülkenin hukuk sistemini yok saymaktır. Kaldı ki görülecek bir davaya ilişkin iddianamede görülen eksikliklere dair bir tespit içeren karar niteliğindedir. Esasa taalluk eden bir niteliği dahi havi değildir. Anayasa ya da herhangi bir mahkemenin verdiği kararlara itirazın nasıllığı ilgili yasalarda açıkça hükme bağlanmıştır.

Verilen kararlara ilişkin eleştiriler hukuk çerçevesinde kalmalı ki Yargıçlar vereceği kararlarda dosyada mevcut delillere ve vicdani kanaatlerine göre karar verebilsinler. Hukuk güvenliği bu ülkenin birliğinin ve varlığının en esaslı teminatıdır. Bilinmeli ki Devletimiz Hukuk devletidir."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı olan Yıldıray Çiçek ise AK Parti tarafından hukukun hatırlatılmasından rahatsız olmuş. Türkgün isimli gazete yazdığı yazıda Çiçek, Altunkaynak’ın açıklamaları hakkında “kime şirin görünmeye çalışıyorsunuz, kime selektör çakıyorsunuz” şeklinde kendisine yakışan tehditvari sözler sarf etti.

"Anayasa Mahkemesi HDP’nin kapatılması konusunda ayağını sürümektedir. HDP’nin kapatılmaması ve siyasi projelerde onu kullanmak isteyenler verilen karara çok mutlu olmuştur. Anayasa Mahkemesi’nin kararı şehitlere, gazilere saygısızlık, Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye çalışanlara moral, terör örgütü PKK’nın yardım ve yaltakçısı HDP’ye ve CHP gibi HDP yardakçılarına motivasyon olmuştur.

Hal bu iken bazı AKP’li yöneticiler, Anayasa mahkemesinin HDP kararı sonrası “Anayasa Mahkemesine her karar sonrası hukuki olmayan yaklaşımlarla saldırmak en başta bu ülkenin hukuk sistemini yok saymaktır. Anayasa Mahkemesi özellikle son yıllarda verdiği kararlar ile hukuku taçlandırdığı bir hakikattir” şeklindeki açıklamalarını kime şirin görünmek, kimi mutlu etmek için yapmaktadır? CHP, İP, HDP, SP, Deva, Gelecek mutlu iken ve hepsi koro halinde MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’ye saldırıya geçmişken bu selektör kimin içindir?"

AK Parti’nin yüzü hukuka dönük her hareketi ittifak ortağı tarafından akamete uğratılmaya çalışılıyor. Hukuk dışı olanı siyasetinin merkezine alanlarla ittifak kurmanın bedelini AK Parti kendi seçmenleri gözündeki değerini kaybederek ödemeye başladı. Anlaşılan o ki MHP’nin ittifakın son bulması gibi bir derdi yok! Ekonomi dibi bulsa da ülke siyasi krize girse de umurlarında değil!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum