1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bu hafta neler yaşandı?
Bu hafta neler yaşandı?

Bu hafta neler yaşandı?

12 Nisan-16 Nisan tarihleri arasında neler yaşandı?

17 Nisan 2021 Cumartesi 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ve dünyanın gündemi hızla değişirken her şeye rağmen değişmeyen bir takım konular var. Haksöz Haber, içerik analiz ve yorum sitesi olarak Müslümanca bir bakış açısıyla gündemi değerlendirirken kendi gündemini de oluşturmaya çalışıyor.

Haftalık olarak hazırlamayı planladığımız ve yoğunlaşılması gerektiğini düşündüğümüz veyahut dikkatlerden kaçan hususlara özet raporlar halinde dikkat çekmeye çalışacağız. Bir yönüyle haftanın Haksöz Haber’den nasıl göründüğünün kısa bir değerlendirmesi olarak düşünülebilir.

12 Nisan Pazartesi

Diyarbakır'da Özgür-Der Gençliği tarafından Ramazan temalı bir program düzenlendi

 

Türkiye'de şubat döneminde işsizlik oranı yüzde 0,7 puan artarak 13,4 olarak açıklandı. İşsiz sayısı ise bir önceki aya göre 250 bin kişi artarak 4 milyon 236 bin kişi oldu.

 

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ), Esed rejimi güçlerinin İdlib'in güneydoğusundaki Serakib ilçesinde Şubat 2018'de kimyasal saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı. Aradan geçen zamanın uzunluğu dikkate alındığında ‘günaydın’ dememek elde değil!

 

Haksöz Okulu Youtube kanalında “Ramazan’ı Nasıl Değerlendirmeliyiz?” başlıklı canlı yayın gerçekleştirildi.

 

Orhan Pamuk’un son romanı kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor!

 

Ramazan ayı Müslümanlar için her anlamda çok önemli bir zaman dilimi olmakla birlikte kuru tartışmalara malzeme kılınabiliyor!

 

Bedri Baykam katıldığı televizyon programında askerlerin neden bildiri yayınladıklarını açıklamış!

 

Suriye’de Esed zindanlarından kurtulan kadınlar ve erkekler yaşadıklarını anlatıyor. Acıları ve sessiz çığlıkları açığa çıkaran belgesel serisi: “Ey Özgürlük”

 

Allah’ım Bizi Kur’an ayına eriştirdiğin için, bizi salih insanlarla birlikte kutlu bir yürüyüşe çıkardığın için sana hamdü senalar olsun.

 

 

13 Nisan Salı

Ulusalcılık diye pazarlanan ama esasını ciddi ciddi ırkçı siyasete ve nefret ideolojisine dayayan kafatası; Suriye’deki işkence, tecavüz, hapis ve vahşetten kaçarak buraya gelenlere saldırmayı maharet biliyor! Kenan Alpay’ın değerlendirmesi

 

İktidar, hukukta reformu içinden konuşmaya devam ede dursun savcılar hukuku işletmeye devam ediyor(!)

 

Sefa Balık, geçtiğimiz aylarda Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından forumu gerçekleştirilen İslam'da Dini Düşüncenin İhyası kitabından hareketle Muhammed İkbal ve onun düşünce dünyasını inceliyor.

 

Kenan Alpay’ın muhtıraya imza atan amirallerin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmalarından hemen önce yaptığı değerlendirmeler, amirallerin akıbetinden ayrı olarak bu muhtıranın anlam ve amacına dair önemli uyarı ve tespitler yansıtıyor.

 

MAZLUMDER, Suriyeli sığınmacılara yönelik artan ırkçı söylemleri kınayan bir basın açıklaması yayımladı.

 

Orhan Pamuk en sonunda son romanı hakkındaki Atatürk’e hakaret iddiaları hakkında açıklama yapmak zorunda kaldı.

 

Zaman gazetesi yazarlarının yargılamaları devam ediyor.

 

Suriye’de Esed zindanlarından kurtulan kadınlar ve erkekler yaşadıklarını anlatıyor. Acıları ve sessiz çığlıkları açığa çıkaran belgesel serisinin 2. bölümü.

 

14 Nisan Çarşamba

Şanlıurfa, Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan'ın patates çuvalını halka verirken çektirdiği fotoğraf eleştiri konusu olurken, İstanbul Valiliği de patates yüklü tırları karşılama töreni düzenledi!

 

Birleşik Arap Emirlikleri, bölge ülkeleri ve dünyadaki diğer ülkeleri Suriye’de savaş devam ederken; Suriye hükümeti ile bağları onarmaya ve işbirliği yapmaya çağırıyor.

 

Özgür-Der mensupları Suriyeli çocuklar ile sınırda bir araya gelerek yardım faaliyetlerinde bulundu.

 

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya düşen bir görüntüde futbolcular maç esnasında oruç açtı.

 

Avukatlar Ezgi Sağcan ve Volkan Berber’in nefret kusan paylaşımları sebebiyle ifadeye çağrılması sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

 

Nurettin Canikli’nin rezerv tartışmaları üzerine yaptığı açıklamalar yeni soruları beraberinde getirdi.

 

15 Nisan Perşembe

Allah Resul’ünün sünneti -dinle ilgili uygulamaları- meşruiyetini Kur’an’dan almaktadır. Rabbimizin namaza, felaha çağrı emrinin bir uygulaması olan ezan da meşruiyetini hiç şüphesiz Kur’an’dan almaktadır. Fevzi Zülaloğlu’nun değerlendirmesi.

 

Sözcü gazetesindeki bir haberde kullanılan dil Somalili göçmenlere karşı bir algı mı oluşturuluyor sorusunu akıllara getirdi.

 

“TCMB’nin kaybettiği itibarı, şeffaflığı ve hesap verebilirliği... Onu geri kazanmak bu döviz rezervlerini geri toplamak kadar zor olacak.”

 

Danimarka, Suriye’de bazı bölgelerin güvenli olduğunu ileri sürerek mültecilerin oturma iznini iptal etti!

 

Mehmet Barlas, Sabah’taki köşesinde Devlet Bahçeli’yi yere göğe sığdıramamış!

 

Suriye’de Esed zindanlarından kurtulan kadınlar ve erkekler yaşadıklarını anlatıyor. Acıları ve sessiz çığlıkları açığa çıkaran belgesel serisinin tamamı. Kesinlikle izlenmesi gereken bu seri Suriye gerçeğine ışık tutuyor.

 

ABD, Afganistan’dan kesin çekilme için 1 Mayıs tarihini ilan etti.

 

Ketebe Yayınları arasında çıkan "Müslüman Kadın’ın Kurtarılmaya İhtiyacı Var Mı?" adlı kitabında yazar Lila Abu-Lughod kurtarma retoriğinin altındaki gerçekle okuru yüzleştiriyor. Kevser Çakır Demir’in değerlendirmesi.

 

16 Nisan Cuma

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Anayasa Mahkemesi Kur'an kurslarının Kemalizmin klasik İslam düşmanlığının argümanı olarak anayasanın laiklik ilkesine karşı olduğu gerekçesi ile kapatılmasına karar verdi.

 

Üsve-i Hasene olan Allah Resulü (s)’nün oruç ve oruçlu hakkındaki hadislerinden bazıları… Haksöz Haber’de Riyâzü’s-Sâlihîn okumaları devam ediyor.

 

Ömer Faruk Şeker, Bekir Berat Özipek Hoca ile Suriyeli mültecilerin uyum sorununu Haksöz Haber okurları için konuştu.

 

Selahattin Demirtaş, emekli amirallerin bildirisinden hükümetin önceden haberdar olduğunu iddia etmiş!

 

KKTC'de Kur'an kurslarının kapatılma kararına ilişkin Başbakan Ersan Saner'den yeni açıklama geldi. Saner, “Gerekli yasal düzenlemelerin yapılarak bu kurslara devam edileceğini” söyledi.

 

Son 24 saatte 63 bin 82 yeni vaka, 2 bin 915 yeni hasta tespit edildi. 289 kişi koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum