1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bahçeli’nin dahi şaşıracağı ‘Bahçeli güzellemesi’ nasıl yapılır?
Bahçeli’nin dahi şaşıracağı ‘Bahçeli güzellemesi’ nasıl yapılır?

Bahçeli’nin dahi şaşıracağı ‘Bahçeli güzellemesi’ nasıl yapılır?

Mehmet Barlas, Sabah’taki köşesinde Devlet Bahçeli’yi yere göğe sığdıramamış!

15 Nisan 2021 Perşembe 18:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Yılların gazetecisi, hiçbir zaman 'köşesini' kaybetmeyen köşe yazarı, duayen isim Mehmet Barlas, 14 Nisan tarihinde yazdığı yazıda, 'Devlet Bahçeli güzellemesi nasıl yapılır' dersi vermiş.

Bahçeli’nin bile ‘bayram değil seyran değil, şimdi bu nerden çıktı’ diye düşüneceği yazı bolca övgü ve alıntı içeriyor. Ayrıca siyasi olarak Devlet Bahçeli’nin konumunu çok daha üst bir yere koyuyor. Neymiş, ‘Devlet Bahçeli hem Cumhur İttifakı’nın hem de siyasi istikrarın sözcüsü’ymüş.

Devlet Bahçeli’nin ittifakın sözcüsü olması gayet doğal. Sadece kendisinin faydalandığı bir ittifakı sürdürmek için ‘ortağını’ kendine bağımlı kılması onu sözcü makamına yükseltebilir. Hangi istikrarın sözcüsü olduğu ise oldukça muğlak. Barlas’ın yazısında da bunun ipuçları yok!

Mehmet Barlas, bir siyasi gözlemci olarak her salı büyük bir heyecanlaacaba bu hafta Bahçeli nelere parmak basacak’ diye düşünüyormuş. Memleketin geri kalanının büyük bir ‘tedirginlik ve gerginlikle’ beklediği şeyi Barlas’ın heyecanla beklemesi de ibretlik gerçekten. Ardından ise Bahçeli’nin hünerlerini dinliyoruz Barlas’tan:

“Açıkçası şu anda mesleğinin hakkını verebilen ve en açık sözlü siyasetçi Devlet Bahçeli'dir. Kararlı tutumuyla 15 Temmuz darbe teşebbüsü şokunun atlatılmasında ve Cumhur İttifakı'nın sağlığının korunmasında çok önemli bir rol oynamıştır. MHP onun liderliğinde hem ülke yönetiminin hem de siyasi istikrarın korunmasında bir ana aktördür.”

Mesleğinin hakkını veren açık sözlü siyasetçi Bahçeli aynı zamanda siyasetin de ana aktörü arasına giriyor. Sonrasında ise Kılıçdaroğlu ile Bahçeli kıyasına girişen Barlas anlamsız bir melekleştirme ve şeytanlaştırma derdine düşmüş. Barlas’ın şu cümlesinden ise Bahçeli’nin nöroloji biliminde de önemli aktör olduğunu anlıyoruz: 

“Devlet Bahçeli'nin en ilgi çekici yanlarından biri açık sözlülüğü ve düşüncelerini sansürsüz biçimde aktarabilmesidir. Bu açıdan baktığınızda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da her fırsatta konuşuyor. Ama onun sözleri, Bahçeli'ninkiler kadar etkili değil. Üstelik Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun beyinsel yapısını çok ciddi biçimde tahlil ediyor.”

Duayen gazetecimiz ilkokul müsameresi tadındaki yazısını Bahçeli’den hikmetli sözler ile sona erdiriyor. Ancak biz çok kıymetli şeyler görmediğimiz için iktibas etmiyoruz. Ancak şunu belirtmeden geçemiyoruz, Bahçeli’nin konuşmalarındaki ses tonu ve söylem üretme biçimi en iyimser ifadeyle en fazla ‘kafa karıştırıcı’ olarak nitelenebilir.

Kusura bakmayın sayın Barlas. Amacınız ne tam olarak anlayamadık ama Bahçeli’den ‘yapmaya’ çalıştığınız şey olmaz! Durmadan hedef gösteren, düşmanlaştıran bir siyasetçinin Türkiye’ye nasıl bir faydası olabilir? Bahçeli olsa olsa 15 Temmuz sonrasında yaşanan hukuksuzluklar başta olmak üzere toplum ile siyaset arasındaki uçurumun mimarlarından birisi olur!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum