1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Spor müsabakaları neden Ramazan’a göre düzenlenmiyor?
Spor müsabakaları neden Ramazan’a göre düzenlenmiyor?

Spor müsabakaları neden Ramazan’a göre düzenlenmiyor?

Geçtiğimiz gün sosyal medyaya düşen bir görüntüde futbolcular maç esnasında oruç açtı.

14 Nisan 2021 Çarşamba 18:33A+A-

HAKSÖZ HABER

Giresunspor - Ankara Keçiörengücü maçında ezan okunurken oyun durdu ve oyuncular oruçlarını açtı. Sosyal medyaya düşen görüntüler oldukça fazla ilgi çekti.

Oyuncuların tempo gerektiren mesleklerine karşı oruçlarını terk etmemiş olmaları olumlu mesajlarla karşılandı. Tebrik edilmesi gereken bu hareket önemli bir hassasiyete işaret ediyor.

Türkiye’de Ramazan ayında normal şartlarda içki tüketen insanlar dahi içkiden uzak durmaya çalışırlar. Bir gelenek olan bu durum güzel bir incelikten neşet ediyor. ‘Mübarek ay’ düşüncesinden hareketle insanlar aslında yanlış olduğunu bildikleri şeyleri bir ay için bile terk ediyorlar. Tabi bu bir genelleme. Her zaman işlediği günahlara olduğu gibi devam eden arsızlar da vardır muhakkak. Hatta Ramazan ayında eskiye nazaran sokaklarda yeme-içme görüntülerine daha fazla rastlanıldığı da söylenebilir.

Konunun esas noktalarından birisini ise Türkiye toplumunun Ramazan hassasiyetine eşlik etmeyen bürokrasi ve devlet duyarsızlığı oluşturuyor. Sporcuların maç esnasında oruç tuttuklarını öğrenmek güzel. Peki, bu müsabakaların iftar saatlerine göre düzenlenmemesinin sebebi nedir? Yani bir futbol maçını yarım saat daha geç başlatmak çok zor bir iş midir? Gerçekten şaşırtıcı. Ramazan ayının hiç hesaba katılmadığını düşünmek ise var olan durumdan da kötü bir gerçekliğe işaret ediyor.

Netice olarak toplumun hassasiyetlerini bir türlü karşılayamayan bürokrasinin zamanla toplumsallığı da etkilediği unutulmamalı. Zira üzüm üzüme baka baka kararıyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum