1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dindarları ve cemaatleri hedef göstermek soruşturma konusu değil de nedir?
Dindarları ve cemaatleri hedef göstermek soruşturma konusu değil de nedir?

Dindarları ve cemaatleri hedef göstermek soruşturma konusu değil de nedir?

Avukatlar Ezgi Sağcan ve Volkan Berber’in nefret kusan paylaşımları sebebiyle ifadeye çağrılması sol-Kemalistleri rahatsız etmiş!

14 Nisan 2021 Çarşamba 19:31A+A-

HAKSÖZ HABER

25 Temmuz 2020 tarihinde, Ayasofya’da verilen Cuma Hutbesi’nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i hedef aldığını iddia eden Avukat Ezgi Sağcan saldırgan bir üslupla Erbaşı’ı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alıyor.  "Ayasofya'da verilen Cuma hutbesi bize göstermiştir ki; gerici çevrelere verilen sözler iktidar tarafından bir bir tutulmaktadır. Diyanet İşleri Başkanı 'nın Atatürk' e lanet okuması bir dil sürçmesi değil planlanmış bir konuşmadır. Bu konuşma metninden, orada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da haberinin olduğu şüphesizdir. Cumhuriyet devrimine karşı çekilen bu kılıcın hedefinde şimdi de kadının medeni hakları vardır.”

Yapılan paylaşım hakkında Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı, “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” sebebiyle soruşturma başlattı.

İkinci örneğimizde ise az evvel zikredilen avukatın ortağı olduğunu öğrendiğimiz Avukat Volkan Berber, kamuoyunda Menzilciler olarak bilinen dini grubu galiz ifadelerle hedef gösteriyor. "Menzil Cemaati diye anılan oluşum bir terör örgütüdür. Mensupları devletin çeşitli kademelerine sızmaya çalışan teröristlerdir. Aksini iddia edenler de terör örgütü propagandası yapmaktadır”

Bir grup Müslümanı ‘terörist’ olmakla itham eden müfteri Volkan Berber bu paylaşımı sebebiyle ifade vermeye çağırılmış.

Buraya kadar aktarılanlarda 'terslik nedir' diye soracak olursanız sol-Kemalist medya olayı avukatların mağduriyeti üzerinden ele alıyor. Burada asılsız iddialarla hedef alınan ve hakarete uğrayanlar dini cemaatler ve dindarlar olmasına rağmen ‘yağ gibi üste çıkan’ Kemalistler yine mağdur rolüne bürünebilmişler.

Tebrik etmek lazım! Karakter yoksunluğunun göstergesi olan bu yetenek sizin daha çok işinizi görür!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum