1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Afganistan’ın yenilemeyeceğini 20 yılda anlamak!
Afganistan’ın yenilemeyeceğini 20 yılda anlamak!

Afganistan’ın yenilemeyeceğini 20 yılda anlamak!

ABD, Afganistan’dan kesin çekilme için 1 Mayıs tarihini ilan etti.

15 Nisan 2021 Perşembe 19:37A+A-

HAKSÖZ HABER

Büyük devlet aklı, dünyayı yöneten ülke, yeryüzünün jandarması ABD, Afganistan’ın uzun yıllar süren direnişinin neticesinde yenilgiyi geçtiğimiz sene zaten Taliban ile anlaşma imzalayarak kabul etmişti.

Joe Biden’in başkanlığa gelmesi ile ABD’nin son yıllardaki Afganistan politikasında bir değişiklik olup olmayacağı tartışılırken Biden çekilme için 1 Mayıs tarihini duyurdu. Çekilmenin tamamlanması ise 11 Eylül tarihinde gerçekleşecek. Tabi ki bu tarih sembolik bir anlama sahip.

1979 senesinde başlayan SSCB işgali 10 sene sürmüş ve SSCB yenilgiyi kabul ederek Afganistan’dan çekilmek zorunda kalmıştı. 11 Eylül İkiz Kule saldırısını bahane eden ABD ise 2001 senesinde Afganistan’a saldırdı. 20 yıllık işgal girişimi başarısızlık ile sonuçlanarak 2021 senesinde ABD kesin çekilmeye hazırlanmaya başladı. ABD’nin halihazırda 10 bin askeri Afganistan’da bulunuyor.

Dünyanın tüm müstekbirleri hor gördükleri Müslüman Afgan halkının direnişi karşısında mağlubiyeti kabul etmek zorunda kaldı. Afganlar ‘sırada kim var’ dercesine gelecek günlere bakıyorlar. Ancak kimse onların mücadelesini anlatmayacak. Onların filmi çekilmeyecek. Çünkü onlar modern dünyanın gerçek ‘ötekileri’ olarak dışlanmaya mahkum edilmişler. Selam olsun dışarda bırakılanlara!

Dünya sırtını dönse de Müslüman Afgan halkı tarih yazmaya devam ediyor. Taliban geçmiş dönemdeki hatalarından dersler çıkartacak geleceğe hazırlanıyor. Uzun soluklu bu mücadelenin sinikliği ve bezginliği ruh hali edinen Müslüman kardeşlerimize de öğretecek çok şeyi var elbette! Selam olsun direnenlere! Mücahitlere selam olsun!

Hindikuştur dağları, mücahidtir adları / Cihadtır okulları, yıktılar tağutları / O dağlarda O dağlarda  anlatırlar dünyaya /Anlatırlar çağlara La ilahe illallah

HABERE YORUM KAT

5 Yorum