1. HABERLER

  2. HAKSÖZ OKULU

  3. Ramazan'ı nasıl değerlendirmeliyiz?
Ramazan'ı nasıl değerlendirmeliyiz?

Ramazan'ı nasıl değerlendirmeliyiz?

Haksöz Okulu Youtube kanalında “Ramazan’ı Nasıl Değerlendirmeliyiz?” başlıklı canlı yayın gerçekleştirildi.

12 Nisan 2021 Pazartesi 16:38A+A-

HAKSÖZ HABER

Haksöz Okulu Youtube kanalında Ramazan boyunca her hafta yayınlanacak Ramazan Programları’nın ilki “Ramazan’ı Nasıl Değerlendirmeliyiz?” başlıklı canlı yayınla gerçekleştirildi.

Canlı yayın konukları Şefik Sevim ile Abdulhakim Beyazyüz olurken programın moderatörü Mehmet Ali Kaçmaz oldu.

İlk olarak sözü alan Şefik Sevim, Ramazan’ın biz Müslümanlara bir ruh kattığını, bir dalga oluşturduğunu gözlemlediğini ifade ettikten sonra " Bu noktada Ramazan içerisinde gündelik alışkanlıklarımızı terk etme temayülünde bize güç kattığını düşünüyorum. Ramazan ayında eksik ve kusurlarımızı giderme imkânı bulabiliriz. Rabbimizi hesaba katarak bir yaşama titizliğini merkeze almamız gerekiyor. Ramazan’ı fırsat bilerek kendimize çekidüzen vermek durumundayız” dedi ve Ramazan ve ailenin birbirine yakışan iki kavram olduğunu ve bu iki kavramın da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyledikten sonra sözü Abdulhakim Beyazyüz’e verdi.

Abdulhakim Beyazyüz ilk olarak, Rabbimizin bizleri, insanın kendisini yüceltmesini dileyerek var ettiğini, bunun çok büyük bir lütuf olduğunu ve önümüzdeki en büyük imkânın bu olduğunu belirtti. Ardından “hem dar hem geniş anlamda kendi hayatımıza dönük bir çaba içinde olmalıyız. Bu elbette ki Rasulullah’ın sünnetinde tüm boyutuyla yer alır. Buradan hareketle başkasına çevirdiğimiz gözleri biraz kendimize çevirmek, kendimizi kurtarmaya odaklanmak durumundayız. Bu şunun için önemli; her şeyin başında haysiyetli, planlı, şerefli ve onurlu bir Müslüman olup İslam’ı hayatın tek vazgeçilmezi kılan şahsiyetli Müslümanlara ihtiyaç her daim var. İslam’ın güzelliği yansıttığını farkında olarak bunu gerçekleştirebiliriz” diyerek sözlerine son verdi.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum