1. YAZARLAR

  2. Ali Değirmenci

  3. Golü Yattara Atacak!

Golü Yattara Atacak!

Eylül 2007A+A-

Bak buraya yazıyorum hocam, sen de şahit ol!

Başkası değil, kesinlikle Yattara. Adam bi acayip hocam; zeki, yılan gibi, tutabilene aşk olsun. Düzenli oynatmıyorlar ki adamı, kıskanıyorlar. Pas bile vermiyorlar bak, mahsus yapıyo şerefsizler. Bunların alayı boş beleş hocam; ama Yattara bi âlem, bi efsane hocam; adam tek başına bîr takım. Allahıma kitabıma böyle fıtbolcu gelmedi bu ülkeye. Hoca da kıymetini bilmiyo bu adamın hocam, basmıyo hocanın da kafası. Yanlış yerde oynatıyo adamı, takımdan gitsin istiyo. Biz anlamıyoruz sanki, yer miyiz ulan? Adamı kaptan yapacaksın hocam; başbakan yapacaksın hatta. Bırak şöyle adamı kendi kafasına, Avrupa Birliği'ni bile yönetir adam. Manyak bi şey bu adam hocam, manyak bi şey şerefsizim.

Bırak hocam gazete okumayı, seyretsene şu adamı! Deli misin nesin, maç varken hiç gazete okunur mu hocam? Bi tuhafsın sen de, ayıp ediyosun. Dur bi sigara yakayım, Ne yazıyor, Çankaya mankaya. Ne yapacan hocam bunları allasen? Ben de Tayyip'e verdim oyumu ama bunlar hikâyeden işler. Kim takar başbakanı, cumhurbaşkanını filan! Hayat fitboldur hocam, fıtbol hayattır; golü inan ki Yattara atacak. Sen gül bakalım!

Aha, olmadı bu sefer hocam! Kaçtı yine. Hakemler de adilik yapıyo hocam, satılmış bunların çoğu. Gözleri hep bizimkinin üzerinde. Birini itse, birine ters baksa; caaart diye kart gösteriyolar. Bunların kulaklarını kesip cızbız köfte yapacaksın hocam, üçünü beşini sallandıracaksın hatta, bak memleket nasıl düzeliyo. Terörist bunlar hocam, anarşist. Ama Yattara başka.

Ben bu Yattara yüzünden karımdan ayrıldım hocam! Allah seni inandırsın, bu adamın aşkına gül gibi sevgilimi kapı dışarı ettim, bastım arkasından tekmeyi. Adamın tipiyle dalga geçti diye. Bi de oğlumun adı Yattara olamazmış. İki ay önce. Anasının evinde kadın programları seyrediyo şimdi. Sen ne diyosun hocam, adam Yattara ya boru mu? Bi insan kolay mı yetişiyo hocam, bunlar eften püften bi iş zannediyolar. Genelkurmay girse araya bizi daha barıştıramazlar hocam.

Ayıp oluyo valla hocam, biz duvara mı konuşuyoruz, senin bizi dinlediğin yok ki! Gömdün kafanı gazeteye. Ne anlıyon hocam, oku oku... Ne işine yarıyo ha, mutlu mu oluyosun! Yok seçimmiş, yok geçimmiş, yok türban yok kurban... Kürt sorunu, Avrupa vizyonu, asker tehdidi... Boş işler bunlar hocam boş. Adama biraz daha fazla para verselerdi, takmıştı şimdiye kadar topu doksana. Ne diyodum? Haaa, millete rahat batıyo hocam bu ülkede. Durup dururkene kaşınıyo millet. Kimse aç değil açık değil hocam. Kimsenin başına dinelip rahatsız eden yok. Kürt sorunuymuş! Git bak bakalım, buraların haracını hep Kürtler kesiyo hocam, her taraf Kürt mafyası dolu burda. İşkenceymiş, insan haklarıymış, daha fazla özgürlükmüş, ekmek parasıymış... Hangisinin durumu kötü hocam, ha, sen söyle, okumuş adama benziyosun sen, söyle; rahat durana bi şey yapan var mı memlekette!

Ne dedin hocam, duyamadım. F tipi, başörtüsü sorunu, sağlık... Güzel konuşuyon da hocam hep boş konuşuyon! Bizim sahanın ne tipi olduğunu bilmiyorum doğrusu. E kızlar da başını açıp okuyuversin hocam, okumak ille de şartsa. Ne oluyosa sanki okuyunca. Kaç üniversite bitirmiş adamlar bi fıtbol takımını bile sayamıyolar doğru dürüst. O kadar üniversite mezunu iş beğenmeyip boş geziyo bu ülkede. Bizim cami imamı Hüsün emminin kızı bile, babasına aylardır iddaadan, lotodan bi şey çıkmayınca başını maşını açtı, artis gibi geziyo şimdi. Cıbıldak gezen kadınlara bile bakan yok hocam bu ülkede. Millet iyicene zıvanadan çıkmış. Başını örtmezsen biri sana bi şey mi diyecek sanki? Senin yüzünden pozisyonları kaçırıyom hocam, kafanı kenara çek bi dakka.

Bak hâlâ aynı şeyleri söylüyosun hocam. Bırak bunları ya. İşin gücün yok mu senin ha. Kusura bakma da hayatın gerçekleri konusunda kafan basmıyo senin herhalde. Bunlar da durup durup çay parası istiyolar ya, sen de bozuk var mıydı hocam. Ha, sağolasın. Paranın üstüne bi de tost alayım ben koçum! Ne diyodum hocam, bunların hepsi oyun hocam, oyun. Büyük kulüplerin, İstanbul takımlarının oyunu. Her yerde şike var hocam, herkes ayak oyunu yapıyo. Parası olan düdüğü öttürüp duruyo anliycan. Sen boşuna kafanı yor dur memleket meselesi zannettiğin zırvalıklarla. Sen dur bakalım, golü Yattara atacak!

- Nereye hocam, konuşuyoduk ne güzel, daha bi gol bile atamadık üstelik. Ya insanlık öldü mü, hiç değilse bi tost daha ısmarlasaydın!..

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR