1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kurbanlarımız Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Kesildi!
Kurbanlarımız Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Kesildi!

Kurbanlarımız Suriyeli Kardeşlerimiz İçin Kesildi!

Özgür-Der mensubu Müslümanlar kurbanlarıyla bu yıl Suriyeli kardeşlerinin yanındaydılar.

28 Ekim 2012 Pazar 16:26A+A-

Kurbanlar bu bayram, Özgür-Der şubelerinin ortaklaşa düzenlediği “Kurbanlarımız Suriyeli Kardeşlerimiz İçin” kampanyası çerçevesinde Suriye’de kesildi.

Bayramın ikinci günü Hatay’a giden Özgür-Der üyelerinden oluşan ekip, Daruşifa ve Orient gibi sağlık merkezlerindeki Suriyeli yaralıları ziyaret ederek burada kurban eti dağıttı.

Bayramın üçüncü günü Reyhanlı’da İHH üyeleriyle buluşan ekip, iki gruba ayrıldı. Bir grup Güveççi Köyü’nde kurban kesimi yaparken, diğer grup İHH üyeleriyle beraber Suriye’ye giriş yaptı. Atma köyünden başlanarak gerçekleştirilen kurban kesimine daha sonra Suriye içerisinde devam edildi. Kurbanlar, Halep, Hama gibi kentler başta olmak üzere bu kentlere bağlı Kah, Tel Aadi, Akrabat, Sarmada, Kille, El ciinna, Tırmanin, Etteerib, Ebziimmo, Eddaana, Daretızze, Hazzeno, Keferneehe gibi ilçe ve nahiyelerinde yardıma muhtaç kişilere dağıtıldı.

Suriye’de bulunan İslami oluşumlardan “Ruhemau Beynehum” ve “El hedy we’l ihsan” gibi grupların aracılığıyla bölgede dağıtım yapan ekip, Suriyeli kardeşlerimiz tarafından büyük bir misafirperverlikle karşılandı. Büyük bir yıkımın yaşandığı kentlerde zorluklar içinde yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, Türkiyeli Müslümanlardan daha fazla duyarlılık beklediklerini ifade ettiler.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın İzlenimleri:

Rabbimizin lütfuyla kurban organizasyonu dolayısıyla geçtiğimiz Suriye’de güzel gelişmelere şahit olduk ve ayrıca da kardeşlerimize karşı vazifelerimizin aciliyetini, mesuliyetimizin büyüklüğünü yakinen müşahede ettik.

“Allah’tan başkasına boyun eğmeyiz” şiarıyla kıyam eden kardeşlerimiz, “Rabbimiz senden gayrı kimsemiz yok” haykırışlarıyla mücadelelerini sürdürüyorlar. Rabbul Alemin’in nusretiyle ciddi kazanımlar da elde ettiler, ülkenin bir bölümünü ve daha önemlisi kalplerini, zihinlerini, kimliklerini özgürleştirdiler. Acımasız, vahşi bir tağuta ve ordusuna karşı ağır bedeller pahasına da olsa büyük başarılar elde ettiler.

Ama kabul edelim ki, bu süreçte bizler de, Ümmetin geneli de kardeşlerimize yeterince destek olamadık, gerektiği gibi bu mücadeleye sahip çıkamadık, mazlum Suriye halkını yüz yüze olduğu bu büyük zulüm karşısında sahiplenmede zaaf gösterdik. Bu açıdan değerlendirdiğimizde gerek İHH gibi kuruluşlarımızın yaptığı sistematik çalışmalar, gerekse de Hatay, Reyhanlı ve mücavir yerlerde Suriyeli mazlumlara ve mücahitlere destek olmak için yoğun gayret gösteren o bölgede yerleşik vakıflarımız, derneklerimiz ve Müslüman şahsiyetlerin çabaları hayati önem taşıyor.

Yine Özgür-Der Diyarbakır Şubesi’nin öncülüğünde kurulan Suriye İçin Yardım Komisyonunun uğraşılarını da aynı bağlamda yüzümüzü ağartan, kardeşlerimize karşı duyduğumuz mahcubiyet hissini bir nebze de olsa gideren ameller olarak görüyoruz. Suriye gerçeğini idrak eden her Müslümanı bu tür çabalara katkıda bulunmaya çağırıyoruz. Sadece silaha değil, elektrikten una, serumdan, battaniyeye, yakıta kadar her şey sorun, her şeye ihtiyaç duyuluyor. Suriyeli kardeşlerimiz çok büyük sıkıntı içinde. Her yer evlerini, şehirlerini terk edip güvenli bir sığınak arayan insanlarla dolu ve hepsinin yardıma ihtiyacı var.

Suriyeli kardeşlerimiz hamiyetli, mağrur, gözüpek insanlar. Sıkıntılarını, zorluklarını rahat ifade edemiyorlar belki ama her şey ortada! Onlar evlatlarını, aile fertlerini, canlarını her şeylerini ortaya koyarak bu mücadeleyi Allah için cihada dönüştürdüler. Bizler de ellerimizdeki imkanları zorlayarak cihad sancağının yere düşmemesi için, direniş azminin kırılmaması, mazlum ve mağdur kitlelerin zulme karşı kıyam ettiklerinden ötürü bir gün asla pişmanlık duymamaları için destek olmalıyız.

Bir günümüzü dahi olsa özgür bir beldede, özgürleştirilmiş bir beldemizde, kardeşlerimizle geçirmiş olmak güzel bir duyguydu. Rabbimiz inşallah bizlere Suriye’nin tamamının ve tüm İslam beldelerinin zulümden, tuğyandan ve cahiliyeden azatlığını görmeyi nasip etsin!

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_02.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_01.jpg

suriye_kurban_20121028-1.jpg

suriye_kurban_20121028-2.jpg

suriye_kurban_20121028-4.jpg

suriye_kurban_20121028-5.jpg

suriye_kurban_20121028-6.jpg

suriye_kurban_20121028-7.jpg

suriye_kurban_20121028-8.jpg

suriye_kurban_20121028-11.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_03.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_04.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_05.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_06.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_07.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_08.jpg

ozgur-der_suriye-reyhanli-sinir-kurban-2012_09.jpg

HABERE YORUM KAT

17 Yorum