1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Fuat Avni’nin Yakalandığı İddia Ediliyor
Fuat Avni’nin Yakalandığı İddia Ediliyor

Fuat Avni’nin Yakalandığı İddia Ediliyor

Gülencilerin istihbarat ve algı oluşturma kaynağı Fuat Avni'nin, dün gece yarısı saat 03:00'te yapılan operasyonla yakalandığı iddia edildi.

20 Temmuz 2016 Çarşamba 14:07A+A-

Fuat Avni’nin, Başbakanlık ek binasında çalışan ve Bilişim grubunun en önemli koltuğunda oturan, Veri Toplama Merkezinin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit olduğu iddia ediliyor, Akif Mustafa Koçyiğit sorguya alındı.

Uçankuş sitesinde yer alan habere göre, “Sabaha karşı yapılan sorgulama sonucunda Akif Mustafa Koçyiğit’in kripto paralelci oldukları netleşti. Bu mühendislerin İstihbarat Daire Başkanlığı’ndaki tüm arşiv, veri deposu, digital akışı anlık olarak cemaatin Türkiye Bilgi İşlem sorumlusu Akif Mustafa Koçyiğit’e (Fuat Avni) ulaştırdıklarının tespit edildiği” vurgulandı.

Akif Mustafa Koçyiğit’in ayrıca Başbakanlık Sektörel izleme biriminde uzman olduğu da öğrenildi. Yine sorgu sırasında TİB başkanlığında da durumun aynı olduğu ve verilerin üst makamların haberi olmadan Akif Mustafa Koçyiğit’e geldiği, verilerin oradan yurt dışına aktarıldığı da tespit edildi.

Akif Mustafa Koçyiğit, 9 bilgisayar mühendisiyle birlikte topladığı tüm verileri yurt dışı gönderdiği ve ardından ülke dışından sosyal medya yoluyla servis yapıldığı ortaya çıktı.

Akif Mustafa Koçyiğit’in ardından İstihbarat daire başkanlarının da gözaltına alındığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum