1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Ve Tarihî Esir Değişimi Başladı... (Video)
Ve Tarihî Esir Değişimi Başladı... (Video)

Ve Tarihî Esir Değişimi Başladı... (Video)

Hamas’ın 5 yıldır esir aldığı Gilad Şalit’e karşılık 1050 Filistinli esirin serbest kalacağı anlaşma bugün hayata geçiyor.

18 Ekim 2011 Salı 11:21A+A-

5 yıldır Hamas'ın elinde esir bulunan Gilad Şalit isimli İsrailli askerle Siyonistlerin hapishanelerinde bulunan Filistinli tutsaklardan 1050'sinin takasını öngören anlaşma bugün hayata geçiriliyor. Bugün öğle saatlerinde 477 Filistinli serbest bırakılacak. Gilat Şalit de serbest bırakılmak üzere Mısır’a götürüldü.

gilad-salit-serbest.jpg

Şalit Mısır’da...

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'na yakın kaynaklar, Siyonist asker Gilad Şalit'in resmi olarak Mısır tarafına teslim edildiğini açıkladı.

"Şalit Mısır'a teslim edildi fakat Filistinli esirlerin tamamı ulaşıncaya kadar Siyonistlere teslim edilmeyecek" diyen kaynaklar, Siyonist asker Gilad Şalit'in çok gizli bir şekilde Kahire'ye götürüldüğünü söyledi.

Bu arada esir takası anlaşmasını değerlendiren Siyonist siyasi ve askeri analistler, Hamas Hareketi'nin Gilad Şalit'i gizlemede büyük bir başarı gösterdiğine işaret etti. Hamas Hareketi'ne ait El-Aksa kanalının Siyonist asker Gilad Şalit'in alıkonulduğu yer ve Kahire'ye nakledilmesiyle ilgili hiçbir görüntü yayınlamadığını belirten Siyonist analistler, Hamas'ın uyguladığı karartma politikası sayesinde "İsrail"i alt ettiğini kaydetti.

Öte yandan İsrail'de yapılan anlaşmaya karşı çıkanların itirazları dün akşam saatlerine kadar İsrail Adalet Yüksek Mahkemesi'nde görüşülmeye devam etti. Özellikle serbest bırakılacak Filistinlilerin düzenlediği eylemlerde ölenlerin yakınları anlaşmanın iptali için mahkemeye başvururken, en ufak bir değişiklik veya ertelemenin anlaşmanın bozulmasına sebep olacağından korkan Gilad Şalit'in ailesinin mahkemede süren görüşmelere katılma talebi kabul edildi.

Katar, Suriye ve Türkiye Uçakları Kahire'de

Hamas Siyasi Birimi üyelerinden İzzet Er-Reşak, esir takası anlaşması kapsamında serbest bırakılacak ve özellikle Filistin dışına gönderilecek esirler için hazırlıkların herhangi bir aksaklık olmadan devam ettiğini söyledi.

İzzet Er-Reşak, Filistin Enformasyon Merkezi'ne verdiği demeçte, serbest bırakılacak esirlerden bazılarını götürmek üzere Katar, Suriye ve Türkiye'den uçakların Uluslararası Kahire Havaalanı'na ulaştığını belirtti.

filistinli-esirler.jpg

Esirlerin 40'ı Sürgüne...

Filistin dışına gönderilecek esirlerin 15'inin Suriye uçağıyla Şam'a, 15'inin Katar uçağıyla Doha'ya ve 10'unun Türkiye uçağıyla Ankara'ya gideceğini ifade eden Er-Reşak, esirlerin Kahire'de bulunan Hamas liderleri tarafından karşılandıktan sonra bu gece aynı anda Mısır'dan ayrılacaklarını söyledi.

Meşal de Mısır’da

Öte yandan Halid Meşal başkanlığındaki Hamas heyeti, Mısır aracılığıyla imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest kalacak Filistinli esirleri karşılamak ve ödüllendirmek için Kahire'de bulunuyor.

Filistinli Aileler Refah Kapısı'nda

Serbest bırakılacak 477 Filistinliden 294'ü Gazze'ye gönderilecek. Gazze'ye Mısır ile sınırı olan Refah'tan girecek olan Filistinliler burada resmi bir heyet ve aile üyeleri tarafından karşılanacak. Kızılhaç yetkililerinin de geldiği Refah'ta hareketlilik yaşanıyor.

Güvenlik ise Hamas hükümetine bağlı polis teşkilatı ve yine Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları tarafından sağlanıyor.

Başbakan Heniyye de sınıra geldi. Heniyye, sınır kapısındaki binaya girerken iki eliyle uzun süre zafer işareti yaptı.

HAKSÖZ-HABER

Takas Gerçekleşiyor; Filistinliler Bayram Ediyor (FOTO)

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum