1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Sözde çok seslilik taraftarlarından tek tipleşme arzusu!
Sözde çok seslilik taraftarlarından tek tipleşme arzusu!

Sözde çok seslilik taraftarlarından tek tipleşme arzusu!

Çok seslilik, çoğulculuk, katılımcılık ve eğitim gibi konularda ahkam kesen, kendisi haricindekileri cahil gören zihniyet İstanbul 2 Nolu Baro’sunda 'Osmanlı'da hukukun nasıl olduğu'nun anlatılmasına öfkelendi.

20 Nisan 2022 Çarşamba 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Çoklu baro uygulaması kapsamında kurulan ve sol cenahın tek tipleşme arzusuna engel olan İstanbul 2 Nolu Barosu stajyer avukatlara, “Osmanlı hukuku”nu anlattı. BirGün adlı sözde çok sesli sosyalist gazeteden ise bu eğitime tepki geldi.

Kendisini biricik ve doğru kabul eden, barolarda “faşizmin, totalitarizmin” sesleri yankılanırken buna alkış tutan, baroların avukatlar arasında ayrım yaptığı süreçte seküler ve laik olmayanların dışlanmasına karşı durmayan “yandaşlığı” ile zirveye oturan solun zihinsel çöküşü devam ediyor.

İddialar ile konuya vakıf olmayan, ön yargıları ile ahkam kesen sol kesimin cehaleti pes dedirtirken, tarihi ve hukuki eğitimlerin içeriğinden bağımsız koparılan “başlık” iddiası ile kamuoyuna sunulan şu cümleler ile tepkisini dile getiren BirGün’ün muhalefet olma çabası takdire şayan görüldü(!)

BirGün, “Öğretilen konular arasında Osmanlı döneminde kurumsallaşan “Ülke yöneticisinin emri ile katliam” hukuku da yer aldı” diye yazarken eğitimlerin tehlikesine dikkat çekildi: “…kapsamda, Prof. Dr. Fethi Gedikli tarafından, siyasal iktidarın mutlak sahibinin emriyle adam öldürülmesi ya da cinayet işlenmesi anlamına gelen “Siyaseten katl müessesesi bağlamında Osmanlı hukuku” dersini verdi. Aynı gün Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın tarafından da Osmanlı'nın şeriat mahkemelerinde dayanak olarak kullanılan özel hukuk kurallarını içeren “Mecelle-i Ahkam-ı Adliye” eğitimi verildi.”

Tarih ve hukuk konulu sunumların içeriğine vakıf olmayan BirGün’ün tepkisellikten ibaret olan çalışması sol fraksiyonların kendi içerisindeki tutarsızlıklarını göstermesi açısından kayda değer bulundu. Eğitimin önünün açılmasından, eşitlikten, çok seslilikten ve tek tipleşmeye karşı çıkmaktan bahsedenlerin tek tipleşme ve karşıtını yok etme arzusu güttüğü görüldü.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum