Geçtiğimiz hafta neler yaşandı? (19 Nisan-23 Nisan)

19 Nisan-23 Nisan tarihleri arasında neler yaşandı?

HAKSÖZ HABER

Türkiye ve dünyanın gündemi hızla değişirken her şeye rağmen değişmeyen bir takım konular var. Haksöz Haber, içerik analiz ve yorum sitesi olarak Müslümanca bir bakış açısıyla gündemi değerlendirirken kendi gündemini de oluşturmaya çalışıyor.

Haftalık olarak hazırlamayı planladığımız ve yoğunlaşılması gerektiğini düşündüğümüz veyahut dikkatlerden kaçan hususlara özet raporlar halinde dikkat çekmeye çalışacağız. Bir yönüyle haftanın Haksöz Haber’den nasıl göründüğünün kısa bir değerlendirmesi olarak düşünülebilir.

19 Nisan Pazartesi

İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde yazar Erol Mütercimler hakkında görülen davada karar açıklandı.

İngiltere'nin sömürge ülkeleri olan Myanmar, Hong Kong ve Hindistan'daki liderler, İngiltere İmparatorluğu'nun baskıcı ve totaliter yasalarını uygularken eski sömürgeci efendilerini suçlamakta da herhangi bir beis görmüyorlar.

Çeçen – Rus savaşının gazilerinden İmran Abdülazimov koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etti.

UEFA ile spor kulüpleri arasında yaşanan gerginliğe bir de buradan bakmak gerekebilir.

Yıldıray Oğur, dün sosyal medya mecralarında viral olan İtalyan siyasetçi Giorgia Meloni'nin Macron’a seslenişi konulu videoyu mercek altına aldığı yazısında, Meloni'nin İslam düşmanlığında ifadesini bulan gerçek yüzünü açığa çıkarıyor!

20 Nisan Salı

Davut Taşdemir geçtiğimiz aylarda Özgür-Der Üniversite Gençliği tarafından forumu gerçekleştirilen 'Bilginin İslamileştirilmesi' eserini Haksöz Haber okuyucuları için değerlendirdi.

Canan Kaftancıoğlu, Aylan Kurdi’nin cansız bedeni üzerinden argüman üretmeye çalıştı!

Sözcü gazetesinin pespaye haberciliği mültecileri nefret objesi haline getirmeye devam ediyor!

Ramazanın birinci günü gözaltına alınan Doğu Türkistanlı muhacir Zeynep Salih hala salıverilmiş değil!

Okullarda 23 Nisan kutlamalarına ilişkin MEB genelgesini eleştiren Kemalist Eğitim İş Sendikası “senede bir gün bahçede kutlama yapmanın ne sakıncası var” diyor.

Ticaret Bakanlığı, Bakan Ruhsar Pekcan’ın şirketinden Bakanlığa ürün satıldığı haberlerini doğrularken pes dedirtti.

21 Nisan Çarşamba

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı görevden aldı.

Hulki Cevizoğlu’nun Kanal İstanbul hakkındaki paylaşımları neyin dışavurumu?

Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ilginç sorular yöneltti!

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, döviz rezervleri tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nutuk’un okullarda dağıtılmaması yönünde karar bildiren Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hedef tahtasına oturtuldu.

Motosikletiyle kağıt toplayan Ramazan D.'ye hem kısıtlama nedeniyle hem de ehliyeti olmadığı gerekçesiyle idari işlem uygulandı. Toplamda 5 bin 850 TL ceza kesilen Ramazan D. 6 aylık bebeği olduğunu söyleyerek polislere ceza kesmemeleri için yalvardı.

22 Nisan Perşembe

Mısır yargısının, ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde, onlarca Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) üyesi tutuklunun serbest bırakılması kararı aldığı ve karar kapsamında bir grup tutuklunun serbest bırakıldığı bildirildi.

Türkiye’de Kemalist devlet kültleri pandemi falan dinlemiyor!

İBB 23 Nisan için İstanbul’u süslemeye başlamış!

Milyar dolarlarla yurtdışına kaçan bir dolandırıcı ve ‘hayalleri’ suya düşen binlerce insan!

Bakanlık “piyasa fiyatından aşağı aldık” diyerek eski bakan Pekcan’ın firması ile girilen ticareti savunmuştu. Oysa gerçekte Pekcan'ın şirketi dezenfektanı bakanlığa daha pahalıya satmış. Üstüne üstlük bakan görevden alındıktan sonra soruşturma açılmadı!

Tesettürümüz takvamız, takvamız da tesettürümüzdür. Manevi örtüyle maddi örtü birbirinin alternatifi değil, mütemmim cüzüdür, birbirini tamamlayan iki boyuttur. Ramazan ayının ruhuna uygun bir değerlendirme Fevzi Zülaloğlu’ndan…

23 Nisan Cuma

Haksöz Haber’de Riyazü’s Salihin okumaları devam ediyor. Üsve-i Hasene olan Allah Resulü (s)’nün sahur, iftar ve teravih namazı hakkındaki hadislerinden bazıları…

Kenan Alpay, Thodex hadisesi üzerinden emek-kazanç dengesindeki değişimi inceliyor.

23 Nisan’da pandemi kısıtlamalarına rağmen şirk kültürünün tüm ritüelleri yaşatılmaya çalışılıyor.

Mesut Özil ve ailesi, İdlib'de yetimhanede kalan çocuklara iftar yemeği dağıtarak anlamlı bir yardıma imza attı.

Bugün 23 Nisan, devlet erkanı yine büyük bir sevinçle Anıtkabir’e giderek Mustafa Kemal Atatürk’e bitmek bilmeyen minnet borcunu ödedi. 

Engin Ardıç, Nutuk tartışmaları hakkında meseleye geniş çerçeveden bakan bir yazı kaleme almış.

İstanbul Çamlıca'da devasa ölçülerde olduğu belirtilen Türkiye Bayrağı göndere çekilerek bayrak fetişizminde zirve görüldü.

AK Parti eski İstanbul Milletvekili Halide Özen İncekara, eski Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın’a cahilce bir tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı'ndan düzenlenen 23 Nisan törenine katılımın az olmasına, Kemalist vesayetçilerin olmamasına ve ilgili amirlerin konuşma yapmamasına öfkelenerek hakaret yüklü ifadelerde bulundu.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı