1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. 23 Nisan karantinasına ‘tören’ istisnası ve ayrıcalıklı kesimleri hatırlamak!
23 Nisan karantinasına ‘tören’ istisnası ve ayrıcalıklı kesimleri hatırlamak!

23 Nisan karantinasına ‘tören’ istisnası ve ayrıcalıklı kesimleri hatırlamak!

Türkiye’de Kemalist devlet kültleri pandemi falan dinlemiyor!

22 Nisan 2021 Perşembe 11:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalistlerin virüse karşı bağışıklık geliştirdiğini düşünmemizi sağlayacak yeni bir gelişme yaşandı. Ramazan başlamadan haftalar öncesinden “Ramazan’da tam kapanma, teravihler kılınmasın” yaygarasına başlayan sol-Kemalist çevreler 23 Nisan’da ise istedikleri izni kopardılar.

Vaka sayıları 60 binleri geçmiş, vefat sayısı her gün bir üst seviyeye çıkarken Müslümanlar Ramazan’da bir araya gelemediler. Hamdolsun İslam dini mantık sınırları içinde inananlardan ibadetlerine riayet etmelerini istiyor. Seküler dinler ise müntesiplerini her şart ve koşulda batıl ritüellerini yerine getirme şartı koşuyor. 

Buhari ve Müslim’de geçen bir hadiste Üsâme b. Zeyd’den (ra) rivayet edildiğine göre Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor: “Bir yerde veba salgını olduğunu işittiğiniz zaman, oraya girmeyin. Bulunduğunuz yerde veba salgını baş gösterirse oradan da çıkmayın.”

Modern zamanlarda kadim inanışlar ‘dogma’ terkibi içinde belli bir kalıba sokuldu. Yeni ‘inanışlar’ ise aklın, düşüncenin vs. temsilcisi gibi gösterildi. Her nasılsa kurulan bu saçma kıyasın sonucu olarak vahiy merkezli İslam’a kerih gözüyle bakılma hadsizliğine düşüldü.

Ramazan ayında teravihin evlerde kılınması Müslümanları üzmüştür. Ancak kimseye bu sebepten ötürü bir vebal yazılmaz. Aynısı farz olan Cuma namazı için dahi geçerlidir. Pekala, Müslümanlar için durum böyleyken ulus devletin gerçekliği bile şüpheli resmi gün ve törenleri neden karantina ve kısıtlamalardan muaf tutuluyor. Vebale girmekten mi korkuluyor? Esnaf başta olmak üzere çeşitli ekonomik zorluklarla uğraşan kesimler karantina da ekmek kapılarını dahi açamazken resmi törenlere ise dokunulamıyor!

23 Nisan Cuma günü hafta sonu kısıtlamasına dahil edildi. Resmi tatil olması sebebiyle insanların daha fazla bir araya gelme ihtimalini engellemek isteyen yetkililer böyle bir karar verdiler. Sol-Kemalist çevreler ise hemen öküz altında buzağı arayarak bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını öne sürdüler. Ancak yetkililerimiz devlet kurumlarında yapılacak törenlere katılacak olanları karantina şartlarından muaf tutarak Türkiye’deki ‘ayrıcalıklı’ kesimlerin kimler olduğunu da bir kere daha gösterdi.

Ayrıcalıklı kararın sol-Kemalistlere yeterli geldiğini falan da düşünmeyin. Hala 23 Nisan’da neden karantina uygulandığını sorgulamaya devam ediyor. Ne güzel memleket!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum