1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hulki Bey’in hidayet süreci(!)
Hulki Bey’in hidayet süreci(!)

Hulki Bey’in hidayet süreci(!)

Hulki Cevizoğlu’nun Kanal İstanbul hakkındaki paylaşımları neyin dışavurumu?

21 Nisan 2021 Çarşamba 10:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Hulki Cevizoğlu siyasi tarihimize Kemalist ulusalcı çizginin yılmaz savunucusu olarak geçen isimlerden birisi. Her daim Atatürkçü, her daim inkılapların bekçisi ve tabi ki Mustafa Kemal’in askeri… Liste bu şekilde devam ediyor hepiniz biliyorsunuz.

Yıllardır televizyon ekranlarında kitlelere hitap eden Cevizoğlu’nun ideolojik hassasiyetlerinde büyük bir değişimden söz etmek mümkün değil. Yukarıda zincirleme olarak gelen hezeyanları hala savunuyor. Ancak artık farklı yerlerde ve farklı şekilde savunuyor. Artık o da yerli ve milli Atatürkçülerden. Rüya gibi değil mi?

1618838840769-screenshot-4-001.png

Kanal İstanbul tartışmalarına katılan Hulki Cevizoğlu bakın neler söylüyor: “Ben Kanal İstanbul'a evet diyen bir Atatürkçüyüm. Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor.” 

Muhalefetin en sık başvurduğu tartışmalardan birisi olan Kanal İstanbul hakkında ‘bir Atatürkçü olarak’ desteğini açıklayan Cevizoğlu’nun daha önce aynı konuda yaptığı paylaşımlar ise kafaları biraz karıştırdı. 2019’da yazdığı yazısını sosyal medyada şöyle duyuruyor.

whatsapp-image-2021-04-20-at-11-24-48-002.jpeg

Yazının içeriğinde bolca komplo teorisi var. Hulasası şunu söylüyor, ‘KİP sayesinde Rusya boyunduruk altına alınacak ve ABD tek başına imparatorluk kuracak! Bu yüzden KİP, BOP’tan bile daha büyük tehlike!’ Oldukça komik olan bu tespitlere(!) en çok Rusya güler herhalde.

Hulki Beyin’in 2019’dan 2021’e doğru yaşanan hidayet sürecini anlamak için Halk TV’den kovulup CNN Türk’te nasıl kadrolu yorumcu olduğuna bakmak gerekiyor herhalde. CNN Türk ekranlarından doğru Kanal İstanbul manzarası daha güzel gözüküyor olsa gerek. Bu esnada yerli milli Atatürkçülerin mihmandarı Mehmet Metiner de boş durmamış. Hemen Cevizoğlu’nu mübarekleyerek hoş geldin demiş. Hayırlı işler, bol güneşler!

1618838584818-screenshot-1.png

HABERE YORUM KAT

8 Yorum