1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hakaret, şiddet ve zararlı madde kullanımı içeren metinleri çocuklarımıza okutmalı mıyız?
Hakaret, şiddet ve zararlı madde kullanımı içeren metinleri çocuklarımıza okutmalı mıyız?

Hakaret, şiddet ve zararlı madde kullanımı içeren metinleri çocuklarımıza okutmalı mıyız?

Nutuk’un okullarda dağıtılmaması yönünde karar bildiren Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hedef tahtasına oturtuldu.

21 Nisan 2021 Çarşamba 14:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Mersin’de Atatürk’ün Nutuk isimli kitabını öğrencilere dağıtmak isteyen Ülkü Ocakları’nın bu teklifi Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından reddedildi. Öncelikle bu kararı alan başta İlçe Milli Eğitim Müdürü olmak üzere tüm yetkilileri tebrik ediyoruz.

Mersin Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Nutuk’un dağıtımına engel olmasının sebepleri oldukça anlaşılır ve mantıklı çıkarımlardan neşet ediyor. Yapılan açıklamadan olduğu gibi aktarıyoruz:

“Kitabın 25. Sayfasında Osmanlı padişahı Vahdettin’e yönelik ‘soysuzlaşmış, alçak’ ve dönemin Osmanlı Hükümetine yönelik ‘aciz, haysiyetsiz ve korkak’ ifadeleri kullanıldığından, kitabın 5. Sayfasında ‘Öğretmen sopayla vurmuştur’ denilerek öğrencileri olumsuz etkileyebilecek şiddet ve 24. Sayfasında yer alan görselde ‘Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün elinde sigara ile gösterilerek’ öğrencilere olumsuz örnek teşkil edecek ögelere yer verildiğinden söz konusu kitabın öğrencilere dağıtılması uygun görülmemiştir.”

Hakaret, şiddet ve zararlı madde kullanımını özendirme sebeplerinden dolayı dağıtımı engellenen başka bir kitap olsaydı kimse tepki gösterir miydi acaba? Ancak Atatürk layüsel olduğu için onun hata yapması kabul edilemez. Hele hele kötü örnek oluşturması, hiç olacak şey değildir!

Biz bu sebeplerle kitabın dağıtımını engelleyen ve sorumlu davranan eğitimcileri tekrar tebrik ediyoruz. Ancak Türkiye bürokratik korkaklık ve mantıksızlıkların ülkesidir. Sorumlu davranan eğitimciler sol-Kemalistlerin başlattığı linç kampanyası sonucunda görevlerinden alındılar.

CHP’li skandal olayların adamı Ali Mahir Başarır tarafından başlatılan linç girişimi kısa sürede meşum haber siteleri tarafından köpürtüldü. Netice olarak bir kere daha işinizi güzel bir şekilde yapan insanlar mağdur edilirken statüko yeniden inşa edildi. Geçmiş olsun!

HABERE YORUM KAT

12 Yorum