1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Tam kapanma” diye diretenler “23 Nisan’ı kutlamakta ne beis var” diye soruyorlar
“Tam kapanma” diye diretenler “23 Nisan’ı kutlamakta ne beis var” diye soruyorlar

“Tam kapanma” diye diretenler “23 Nisan’ı kutlamakta ne beis var” diye soruyorlar

Okullarda 23 Nisan kutlamalarına ilişkin MEB genelgesini eleştiren Kemalist Eğitim İş Sendikası “senede bir gün bahçede kutlama yapmanın ne sakıncası var” diyor.

20 Nisan 2021 Salı 14:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

Cumhuriyet gazetesinde yer alan bir haberde 23 Nisan kutlamalarına ilişkin tedbirler kapsamında belirlenen kısıtlamalar eleştirildi. Haberde şunlar söyleniyor:

“…Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılacak törenlere ilişkin illere gönderdiği yazıya göre 23 Nisan saat 09.00’da, il ve ilçe milli eğitim müdürleri tarafından “asgari düzeyde personel ve öğrenci katılımı” ile Atatürk anıtlarına çelenk koyulacak. Okul törenleri ise “yüz yüze eğitime devam eden okullarda” yapılabilecek. Vaka sayılarının artması nedeniyle okulöncesi eğitim kurumları ile 8. ve 12. sınıflar dışında yüz yüze eğitime devam eden sınıf grupları yok. Bu durumda ilkokullarda tören yok. 

 Eğitim - İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, “Yüz yüze eğitime devam etmeyen okullarda kutlama olmayacağını” belirtirken okullarda bulunan okul idarecileri ve öğretmenler ile kutlama yapılabileceğine dikkat çekti.

Yıldırım, “23 Nisan’ı, yılda bir günü bile gerekli önlemler alınarak kutlamaktan uzak durulması doğru bir yöntem değil. Sadece okul öğretmenlerinin okul bahçesinde kutlama yapmasının ne sakıncası olabilir? Milli konularda pandeminin bahane edilerek insanların bir araya gelmesini engellemeye yönelik adımları doğru bulmuyoruz” dedi.” 

 Gerçekten çok ilginç, sürekli biçimde salgınla “baş edemiyoruz, tam kapanma olsun” diye ısrar edenler de bunlar ama 23 Nisan ve benzeri tapınma eylemleri söz konusu olduğunda “ne olacak bir günlüğüne bahçede kutlama yapalım” diyenler de!

Bu arada tüm bu hengame içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın kutlama ısrarını anlamak da mümkün değil. Görünen o ki MEB’in ve daha genelde devletin tören fetişizmi bir türlü dinmiyor ve bu yüzden birtakım kısıtlamalarla da olsa illa da tören yapılacak mantığıyla hareket ediliyor.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum