1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da onlarca İhvan üyesinin serbest bırakıldığı iddia edildi
Mısır'da onlarca İhvan üyesinin serbest bırakıldığı iddia edildi

Mısır'da onlarca İhvan üyesinin serbest bırakıldığı iddia edildi

Mısır yargısının, ülkenin kuzeyindeki İskenderiye kentinde, onlarca Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan) üyesi tutuklunun serbest bırakılması kararı aldığı ve karar kapsamında bir grup tutuklunun serbest bırakıldığı bildirildi.

22 Nisan 2021 Perşembe 10:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

AA’nın İhvan kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, söz konusu tutukluların henüz serbest bırakılmadığı ancak yeniden başka davalardan dolayı tutukluluğun devamı yönünde ikinci bir kararın alınabileceği ya da tamamen serbest bırakılabileceği, durumun ilerleyen saatlerde netleşeceği belirtildi.

Konuyla ilgili Rejim makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Salı günü, Mısır İçişleri Bakanlığı, ramazan ayı münasebetiyle Cumhurbaşkanlığı affıyla bin 686 mahkumun serbest bırakıldığını duyurmuştu. Açıklamada, serbest bırakılanların isimlerine yer verilmezken, bunların siyasi tutuklu olup olmadığına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Diğer yandan Arapça kaynakların sosyal medyada paylaştığı bilgiye göre ise AA’nın öne sürdüğü gibi konunun Cumhurbaşkanlığı affıyla ilgisi yok. İskenderiye'de birçok İhvan üyesi tutuklunun serbest bırakıldığını belirten kaynaklar bunların arasında en yaşlı tutuklu olarak Hac Hüsnü Cibril’in de olduğunu kaydetti. Bu gelişmenin yaşanmasında Ankara-Kahire yakınlaşmasının bir etkisinin olup olmadığı bilinmiyor.

Mısır yönetimi, ülkedeki askeri darbenin ardından Aralık 2013'te İhvan'ı yasaklı ve terörist örgüt olarak ilan etmişti.

 

HABERE YORUM KAT