1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. DOĞU TÜRKİSTAN

  4. Doğu Türkistanlı Zeynep Salih'e gözaltı emrini kim verdi?
Doğu Türkistanlı Zeynep Salih'e gözaltı emrini kim verdi?

Doğu Türkistanlı Zeynep Salih'e gözaltı emrini kim verdi?

Ramazanın birinci günü gözaltına alınan Doğu Türkistanlı muhacir Zeynep Salih hala salıverilmiş değil!

20 Nisan 2021 Salı 14:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Zeynep Salih, Çin’in Doğu Türkistan’daki etnik, dini, kültürel soykırımından kaçarak Türkiye’ye sığınan binlerce muhacirden birisi. O da yine binlercesi gibi Çin’e iade edilme korkusu ile yaşıyor.

Zeynep Salih’in eşi vefat etmiş. 76 yaşındaki annesiyle birlikte yaşayan Salih aynı zamanda 4 çocuk annesi. 5, 11,13 ve 15 yaşlarındaki 3 kızı ve 1 oğlunun bakımını üstlenen Zeynep Salih, Ramazan’ın ilk günü sahur vaktinde İstanbul, Kayaşehir’deki evinden gözaltına alınarak götürüldü.

Emniyet tarafından önce Kumkapı’ya akabinde ise Fındıkzade Fatih Ali Rıza Güzel Yerleşkesi’ne gönderildi. Halen burada idari gözetim altında tutulan Zeynep Salih’e yönelik uygulanan zulmün acilen sona erdirilmesi gerekiyor!

4 çocuğunun ve 76 yaşındaki bir yaşlının bakımı ile ilgilenen Zeynep Salih’in hangi sebeple gözaltına alındığı dahi meçhul. Hangi gerekçeyle ve kim tarafından gözaltına alındığı bile soru işaretleri barındıran Zeynep Salih’in Emniyet mi yoksa Savcılık kararıyla mı gözaltına alındığı da açıklama bekliyor!

Geri gönderilme korkusu yaşayan Zeynep Salih’in maruz kaldığı zulüm benzer durumdaki binlerce Doğu Türkistanlı’nın yaşadıklarına ışık tutuyor. Zeynep Salih’e yönelik idari gözetimin acilen kaldırılıp bir an önce bakmakla yükümlü olduğu insanlara kavuşması için yetkilileri sorumlu davranmaya davet ediyoruz!

whatsapp-image-2021-04-20-at-13-50-05.jpeg

HABERE YORUM KAT

9 Yorum