1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. AK Partili hanım vekil cehaletini sergilemiş
AK Partili hanım vekil cehaletini sergilemiş

AK Partili hanım vekil cehaletini sergilemiş

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Halide Özen İncekara, eski Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın’a cahilce bir tepki gösterdi.

23 Nisan 2021 Cuma 16:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Halide Özen İncekara, eski Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın’a saçma sapan bir tepkide bulundu.

Mehmet Boynukalın, sosyal medyada “23 Nisan 1920'de meclisimiz İslami esaslara uygun bir şekilde açılmış, dualar okunmuş ve kurbanlar kesilmişti. Sonradan bu anlayış maalesef terkedildi. İslami bir sistemin dillendirildiği ve milletin ettiği o duaların makes bulması ve o ruhun yeniden canlanması ümidiyle” mesajı ile TBMM'nin ilk dönemlerinde ve İslami yaşantıda bir yerin açılışının yapıldığı vakitlerde kesilen kurbanları anımsatarak bunların terk edilişine atıfta bulundu. 

Eski AK Parti İstanbul Milletvekili Halide Özen İncekara ise Boynukalın’a karşı anlamsız ve dini bilgiden yoksun bir şekilde karşı çıkarak “Yorumları niye kapattınız hocam? İslâmî esaslara uygun derken, bu esaslar nerede yazıyor?  Kurban kesmek mesela... Çok şükür, sadece açılışta değil her meclisin kapısından besmele ile girdim, sırama oturunca kurul başlamadan hayır dualarımı ettim. bunları bir esasa bağlamamıştım” mesajını paylaştı.

22. 23. ve 24. dönem AK Parti İstanbul Milletvekilliği yapmış bir hanımın hem dini bilgisini hem de yıllarca hangi dini bilgi ile amelde bulunduğunu öğrendiğimiz bu olay bize ayrıca AK Parti içerisindeki milletvekillerinin son zamanlardaki zihin dünyasını açığa çıkarmış oldu.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum