1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sözcü hedef gösterdi, ırkçılar saldırdı!
Sözcü hedef gösterdi, ırkçılar saldırdı!

Sözcü hedef gösterdi, ırkçılar saldırdı!

Sözcü gazetesinin pespaye haberciliği mültecileri nefret objesi haline getirmeye devam ediyor!

20 Nisan 2021 Salı 12:56A+A-

HAKSÖZ HABER

Sözcü’nün ırkçı terkiplerle dolu “Ankara’nın göbeği Somali oldu” başlıklı haberi meyvelerini(!) vermeye başladı. Somalili iş adamları ve muhacirlerin kurduğu işletmeleri hedef gösteren bir üslupla haberleştiren Sözcü gazetesi, Suriyeli mültecilerden sonra Somalileri de ötekileştirerek kendi çapında bir rekora da imza atmış oluyor! Hiçbir muhacir Sözcü'nün elinden kaçamaz! 

Somalililerin restoran işletmesini büyük bir hadise gibi gösteren Sözcü aynı tutumu bir Avrupalı işletme açtığında neden göstermiyor? Etnosantirik ötekileştirme olarak ifade edilen bu durum özünde ırkçılığın en temel özelliklerinden neşet ediyor. Siyah-esmer tenli insanları nefret objesi olarak görürken beyaz tenliler ise beğeni unsuru olarak değerlendiriliyor. Oldukça saçma ve ilkel bir düşünme biçimi olan ötekileştirici düşmanlık Sözcü’nün haber dilinin temel kalkış noktasını oluşturuyor!

Sözcü’nün zikredilen haberinden sonra bir grup ırkçı Ankara’da Somalililerin dükkanlarını basmaya çalıştı. Dükkanların camlarını kıran ırkçılar, bazı çalışanları da darp etti. Taş ve sopalarla saldıran ırkçılar bir muhacirin omzunu ise vahşice ezdiler!

Yaşananlardan sonra Sözcü gazetesinden yapılan herhangi bir açıklama yok! Muhacirleri hedef gösteren Sözcü’nün normal şartlarda insan hakları mahkemelerinde saldırının faili ırkçılar ile birlikte yargılanması gerekiyor. Ancak Türkiye’de siyasetten medyaya kadar yayılmış ırkçı söylemler gün geçtikçe normalleşiyor. Devlet ise buna karşı bir adım atmaya yeltenmiyor bile!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum