1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sabah, 28 Şubat haberciliğine mi soyundu?
Sabah, 28 Şubat haberciliğine mi soyundu?

Sabah, 28 Şubat haberciliğine mi soyundu?

28 Şubat döneminde yargı ile medya el ele vererek Türkiye’de utanç verici mağduriyetlerin yaşanmasına neden olmuştu. Benzer bir tutum Sabah gazetesinden geldi!

04 Nisan 2022 Pazartesi 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencisi Eyüp Taş'a akıl ve mantık dışı bir dosyadan geçtiğimiz aylarda 6.5 yıl hapis cezası verilmişti. Konu hakkında Sabah gazetesi tam da 28 Şubat günlerini anımsatan bir habere imza attı. Atakan Arı imzalı haberde Eyüp Taş’ın telefonundan çıkan Kelime-i Tevhid bayrağı ve Suriyeli muhaliflerin görüntüleri üzerinden Eyüp Taş, IŞİD sempatizanı olmakla suçlandı. 

Her haliyle bir takım mahfilleri tarafından özellikle yaptırıldığı belli olan “Independent DEAŞ'lı teröristi akladı! Telefonundan çatışma ve bayrak resimleri çıkmıştı” başlıklı haberde Cihat Arpacık’ın bizzat dava dosyasındaki deliller üzerinden yaptığı haber yalanlanmaya çalışıldı. Zırva tevil götürmez kaidesi gereği Sabah'ın bu komik çabası rezaletini iyice ortaya çıkardı!

Sabah gazetesi bu tarz mesnetsiz içeriklerle zaten güven vermeyen imajını pekiştirmekten başka bir şey yapmıyor! 28 Şubat medyasının başlattığı cadı avını hatırlatan haberler Sabah’ın kalitesini de gözler önüne seriyor!

Kelime-i Tevhid her Müslümanın bayrağıdır! Bir kişinin telefonunda Kelime-i Tevhid görseli bulunması herhangi bir örgütle ilişkilendirilmesi için nasıl yeterli delil olabilir?

Hukuku ayaklar altına alan bu tarz haberlerle Sabah, Eyüp Taş’ın yaşadığı mağduriyetin sorumluları arasındadır. Mağduriyetin ortadan kaldırılması için hiçbir şey yapmazken bir de bu konuda çaba gösterenleri karalıyor! Bundan daha büyük bir utanmazlık var mıdır?


Sabah'ın bahse konu olan haberi:

Independent Türkçe tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir haberde 22 yaşındaki E.T.'nin 'Ehl-i Sünnet' isimli Telegram kanalında paylaşılan bir linke tıklaması sonucunda 'İlim ve Kıtal' isimli Whatsapp grubuna üye olması sonucu kendisini DEAŞ Silahlı Terör Örgütü üyeliğinden 6 yıl 3 ay hapis cezası almasıyla bulduğuna dikkat çekildi. E.T, söz konusu haberde kendisinin DEAŞ üyesi olmadığını ve suçsuz olduğunu iddia etti. Ancak SABAH'ın ulaştığı dava dosyasındaki bilgiler, E.T.'nin bu söylemlerinin tutarsızlığını ortaya koydu.

YAZIŞMALARDAN ÇATIŞMA GÖRÜNTÜLERİ VE DEAŞ BAYRAKLARI ÇIKTI

Dava dosyasında yer alan bilgilere göre E.T'nin kullanımında olan cep telefonu 'İlim ve Kıtal' isimli Whatsapp grubuna üyeydi. Telefon üzerinde yapılan incelemelerde, DEAŞ Silahlı Terör Örgütü mensuplarına ait çatışma bölgelerinde bir kısım görüntü ve videolar çıktı. 'Rotamız Alem-i İslam isimli Whatsapp grubu yazışmalarında ise DEAŞ'a ait bayrakların bulunduğu fotoğraflara rastlandı. E.T., mahkemedeki yaptığı savunmada DEAŞ üyesi olduğunu kabul etmeyerek hakkındaki suçlamaları reddetti.

WHATSAPP GRUBU DEAŞ'A AİT

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen gerekçeli karara göre, E.T.'nin DEAŞ Silahlı Terör Örgütü mensuplarının üye olduğu 'İlim ve Kıtal' isimli Whatsapp grubuna üye olduğu, telefonundan çok sayıda DEAŞ mensuplarına ait görüntülere rastlandı. Mahkeme karar duruşmasında E.T. hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. Hüküm İstinaf mahkemesi tarafından da onaylanarak Yargıtay'a gönderildi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum