1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Eylül 2019 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisi Eylül 2019 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi Eylül 2019 Sayısı Çıktı

Haksöz dergisinin Eylül 2019 tarihli 342. Sayısı çıktı. Dergide Türkiye ve dünya gündemine dair analizlerin yanı sıra inceleme-araştırma yazıları yer alıyor.

05 Eylül 2019 Perşembe 15:00A+A-

“Kur’an’ın Aydınlığına Doğru” sloganıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi, Eylül 2019 tarihli 341. Sayıda “Yozlaşma ve İfsada Karşı Teyakkuzda Olmak” manşetiyle çıktı.

Gündem’de siyasi-ahlaki-ekonomik-kültürel vs. her alanda bir hayat tarzı olarak dayatılan yozlaşma ve ifsad karşısında teyakkuzda olmanın önemine dikkat çekiliyor. Konu, Rusya muhipliğinden muhacir karşıtlığına, kadın cinayetlerinden aileyi dezenforme eden cinsiyetsiz bir toplum tasavvuruna ve milliyetçiliğin özümsenmesine kadar çeşitli başlıklarda ele alınıyor.

Musa Üzer, AK Parti iktidarının milliyetçi yönelimini anlamlandırma meselesiyle birlikte devletçiliğin, hatta Atatürkçülüğü de kapsayacak biçimde kanıksanmasının yol açtığı tahribatlara dikkat çekiyor.

Rıdvan Kaya, Türkiye sınırında İdlib halkının bir protesto gösterisinden hareketle yeniden depreşen muhacir düşmanlığını değerlendiriyor ve soruyor: Suriyelilerden ne isteniyor, sessizce ölmeleri mi?

Dergide Prof. Dr. Bekir Berat Özipek ile Suriyeli mülteciler ve ekonomiye katkıları bağlamında bir röportaj yapılmış. Yanlış bilinen birçok konunun gerçeğinin gözler önüne serildiği röportajda Özipek, kapsamlı bir göç yönetişimine olan ihtiyacın altını çiziyor.

Bülent Gökgöz ise muhacir düşmanlığının arka planına değindiği ve sorunun temelinde Kemalizm’e dikkat çektiği yazısında İslami camiaların da meseleye dair verdiği sınavı tahlil ediyor.

Hamza Türkmen, merhume Şule Yüksel Şenler’in bıraktığı mirasla birlikte kadın ve erkeğin ailedeki konumu ve Kur’an’da “derece” mevzuunu analiz ediyor.

Şirin Caferi imzalı çeviri yazıda Suriye’de kaybolan, alıkonan ve işkence görenlerin aileleri konuşturuluyor ve yaşanan dram gözler önüne seriliyor.

Çelebi Kartal, İslam’da mühim bir ibadet olarak namazı ele aldığı yazısında kötülüklerden koruyan bir kalkan olarak namazda huşû meselesini ve namazın toplumsal işlevini de değerlendiriyor.

Cundullah Avcı, tarihselcilik konulu yazılarına bu sayıda da devam ediyor. Tarihselcilerin çokça başvurdukları Hz. Ömer’in uygulamalarını ele alan Avcı, bu uygulamaların özünü nasıl okumak gerektiğini gözler önüne seriyor.

Ekin Yayınları’ndan “Bilgiden Bilince” adlı yeni bir kitabı yayınlanan Ramazan Yazçiçek ile hem kitabı hem de modern dünyada Müslümanların durumu ve dünyevileşme gibi konular üzerine bir röportaj yapılmış.

Necip Erginyürek, Van’da yapılması planlanan Gezginfest’in engellenmesi sürecini anlattığı yazısında “Ahlak Hareketi”nin bir ittifak modeli olarak nasıl okunabileceğini aktarıyor.

Sinan Ön, Ömer Seyfeddin’in kitaplarından hareketle erken dönem Türk milliyetçiliği konusunu masaya yatırıyor.

Derginin son sayfaları ise Fevzi Zülaloğlu, Bünyamin Doğruer ve Osman Sevim’in şiirlerine ayrılmış.

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz-342.jpg

HAKSÖZ İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

HABERE YORUM KAT