
Haksöz Dergisi'nin Haziran 2025 sayısı çıktı
Haksöz Dergisi'nin Haziran 2025 tarihli 411. sayısı yayınlandı. Ekim 2023’ten bu yana kapağı Gazze’ye ayıran dergi, yine Gazze için ümidi ön plana çıkaran bir kapakla çıktı.
HAKSÖZ HABER
1991’den bu yana “Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz’ün Haziran 2025 tarihli 411. sayısı çıktı. Filistin bayrağı ve umut temalı kapağıyla dergi, Gazze için karamsarlığa kapılmama çağrısında bulunuyor: “Üzülmeyin, Gevşemeyin. İnanıyorsanız En Üstün Sizsiniz!”
Gündem yazısında Siyonist terör örgütünün bir “insanlık sorunu” olarak ele alınması gerektiği işleniyor ve artık soykırıma destek veren ABD ve kimi AB ülkeleri için dahi bu terör şebekesinin taşınmaz bir ağır günah yüküne dönüştüğü vurgulanıyor. Soykırım cephesinde yaşanan çatlağın, direnişin bir kazanımı olduğuna dikkat çekiliyor.
Rıdvan Kaya, Gazze özelinde karamsarlık konusunu ele aldığı yazısında yılgınlığı besleyen tutumlardan uzak kalmanın önemine işaret ediyor ve vahşet manzarası karşısında ümitsizliği değil, direniş ruhunu besleme sorumluluklarımızın altını çiziyor.
Çeviri yazılarda Mehmet Rakipoğlu, Gazze’nin nasıl İsrail’in Vietnam’ı haline geldiğini; Marco Cornelos Trump’ın yeni Ortadoğu planının İsrail için dezavantajlarını; Robert Inlakesh, Amerika’da iki Siyonist elçilik çalışanını öldüren Elias Rodriguez hakkında bilmemiz gerekenleri yazıyor.
Mehmet Hasip Yokuş, PKK’nin silah bırakma kararı sonrasında Kürt sorununda gelinen aşamayı yorumluyor. Kürt sorununun tarihsel arka planı ve farklı boyutlarını da irdelediği yazısında kardeşlik temelli çözümün hayatiyeti olduğunu belirtiyor.
Sinan Ön, kadının özgürlüğü meselesini ele aldığı yazısında Batılı literatürü de gözden geçirerek Batılı kadının ne kadar özgür olduğunu tartışıyor ve meselenin içerdiği tenakuzlara dikkat çekiyor.
Mustafa Akman, 15. yüzyılda yaşamış bir Osmanlı âlimi olan Muslihuddin Kestelî’nin hayatını, eserlerini kaleme aldığı yazısında Kestelî’nin düşüncelerini yorumluyor ve mezhepler tarihindeki yerini değerlendiriyor.
Fevzi Zülaloğlu, mihrap kavramının Kur’an’da ele alınış biçimini ve mihrabın sembolik önemini inceliyor.
Murat Kayacan, Hûd suresi bağlamında Hz. Nûh kıssasının sonunu yorumluyor ve itikadi bağı nasıl anlamak gerektiğini irdeliyor.
İslam Mazharoğlu, “tağut” kavramını analiz ettiği yazısında kavramın Kitab-ı Kerim ve hadislerin yanı sıra ve İslam âlimlerince nasıl ele alındığını ortaya koyuyor.
Osman Sevim, kitap okumak üzere kaleme aldığı yazısında okumanın usulü, nedeni ve nasıl olması gerektiğine dair anekdotlarını paylaşıyor.
Fidan Tanrıverdi, marangozluk, dokumacılık ve mimariden hareketle Kur’an-ı Kerim’de geçen mesleklerin sanatlara etkisini analiz ediyor.
Ramazan Çelikal, Kudüs Müftüsü Hacı Emin el-Hüseyni’nin “Kudüs’ten Beyrut’a” adıyla yayınlanan hatıratına kritik ettiği yazısında el-Hüseyni’nin Filistin’e adanmış mücadelesine odaklanıyor ve hakkında yanlış bilinenleri tashih ediyor.
Dergide son olarak Bünyamin Doğruer’in Gazze için kaleme aldığı şiirine yer veriliyor.
İRTİBAT: 0212 524 10 28
HABERE YORUM KAT