1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisi Ağustos 2019 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisi Ağustos 2019 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisi Ağustos 2019 Sayısı Çıktı

Haksöz dergisinin Ağustos 2019 tarihli 341. Sayısı çıktı. Kapağa Suriyeli mülteciler gündemini taşıyan dergide İstanbul Sözleşmesi de detaylı bir şekilde ele alınıyor.

05 Ağustos 2019 Pazartesi 11:57A+A-

Kur’an’ın aydınlığına doğru aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi, Ağustos 2019 tarihli 341. Sayısında Suriyeli mültecileri hedef alan uygulamalara manşetten dikkat çekerek sorunun asıl kaynağına işaret ediyor: Irkçı zihniyet.

Gündem’de hükümetin Suriyeli muhacirlerle ilgili ve söylem ve uygulamalarındaki değişim değerlendiriliyor. Aynı şekilde kapak konusuna bağlı olarak Rıdvan Kaya, Suriyeli muhacirlerin ‘sorun’ olarak kodlanmasındaki çirkinliğe dikkat çekerek mültecilerin yük olup olmadığını tartışıyor ve entegrasyon sorununa çözüm önerileri getiriyor. Ali Gözcü, zaruret-i hamse prensiplerini ve ensar-muhacir algısını hatırlattığı yazısında Suriyeli karşıtlığının özünde barındırdığı İslamofobi ve ırkçılığa dikkat çekiyor. Murat Kayacan, konuyu Kur’an’da hicret, muhacir kavramlarının nasıl ele alındığını ayetler ışığını irdeleyerek işliyor. Ali Değirmenci, tarihî deneme tadındaki yazısında muhacirlik meselesine iyilik tarihinden bir sayfa getirerek katkıda bulunuyor. Murat İslam, muhafazakâr camiada konuya ilişkin sessizliğe dikkat çekerken, Refik Hodzic imzalı çeviri makalede Bosnalı mülteciler ile Suriyeli mülteciler arasındaki ilginç benzerlik gözler önüne seriliyor.

Emine Nur Çakır, son zamanlarda çok tartışılan bir konuyu; İstanbul Sözleşmesi’ni hukuki ve toplumsal boyutuyla inceliyor. Sözleşmenin neden feshedilmesi gerektiğini madde madde açıklayarak dergi okuyucusuyla paylaşıyor.

Cahit Çekmen, yazısında, medyanın, otoriteler açısından neden ve nasıl bir manipülasyon aracı olarak kullanıldığını ortaya koyuyor.

Hamza Türkmen, ahiret algısı ve inancının insan yaşamındaki karşılığını ele aldığı yazısında cennet ve cehennemin ontolojik varlığıyla ilgili tartışmalar hakkında da perspektif sunuyor.

Fevzi Zülaloğlu, ayetler ışığında Kur’an’da genel-özel, olumlu-olumsuz hitap türlerini ele alıyor.

Osman Sevim, Aliya’nın hayatına mercek tuttuğu yazısında, onun fikirlerinden derlediği notlara da yer veriyor.

Sezai Arıcıoğlu’nun bir deneme ile katkı sunduğu derginin son sayfası ise Bünyamin Doğruer’in şiirine ayrılmış.

Haksöz Dergisine İnternet Üzerinden Abone Olmak İçin TIKLAYIN...

haksoz341.jpg

HAKSÖZ İRTİBAT:

0212 524 10 28

[email protected]

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum