1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Suriye Şehitlerimiz Serder ve Şişani İçin Fatih Camiinde Dua
Suriye Şehitlerimiz Serder ve Şişani İçin Fatih Camiinde Dua

Suriye Şehitlerimiz Serder ve Şişani İçin Fatih Camiinde Dua

Halep’te şehit düşen Fırat Serder ve Seyfullah Şişani için bugün ikindi namazı sonrasında Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. (FOTO)

09 Şubat 2014 Pazar 17:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye’den giderek Suriye cihadına katılan ve orada şehit düşen kardeşlerimiz için Fatih Camiinde yine gıyabi cenaze namazı kılındı.

Halep’te şehit düşen Iğdırlı kardeşimiz Fırat Serder ile Halep Merkez Cezaevini özgürleştirme operasyonunda şehit düşen Çeçen komutan Seyfullah Şişani için Özgür-Der ve İmkander’in çağrısıyla Fatih Camiinde bir etkinlik yapıldı.

Suriye şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazının kılınması ile başlayan etkinliğin sunumunu Murat Ayar yaptı. Etkinlikte “Suriye Şehitleri Ümmetin İftiharıdır!”, “Suriye Direnişi Dirilişimizdir!” vb. yazılı pankartlar açıldı; Seyfullah Şişani ve Fırat Serder’in posterleri yanı sıra tevhid flamaları ve Özgür Suriye bayrakları taşındı.

Özgür-Der mensubu Şenel Mutlu’nun gıyabi cenaze namazı kıldırmasının ardından etkinlik dua ile devam etti. Ardından Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, bir konuşma yaptı.

Rıdvan Kaya, Suriye’deki zulme dünyanın, uluslararası kuruluş ve kamuoyunun, devletlerin sessiz kaldığına dikkat çekti. Gözümüzün önünde her gün yapılan varil bombalı katliamlara, ortaya çıkan işkence fotoğraflarına rağmen yaşanan sessizliğin utanç verici olduğunu kaydeden Kaya, Suriye halkının acılarına yönelik çifte standarda işaret etti. Kaya, “İsrail askerleri Filistinli çocukların kollarını kırarken, Irak’ta ABD’nin Ebu Gureyb işkenceleri ortaya çıktığında ayağa kalkan insanlık Suriye konusunda neden duyarsız? Yoksa katiller Sırp, Siyonist Yahudi, Amerikalı olunca yükselen hassasiyet Beşşar, Mahir gibi ‘Müslüman’ ismi olduğunda mı kayboluyor. Zalim kim olursa olsun, halkını katleden hangi din mensubu olursa olsun lanetlenmelidir.” dedi.

İran’ın Suriye-Baas rejimine desteğini de kınayan Kaya, Fırat Serder ve Seyfullah Şişani’nin şehadetlerini tebrik etti. Bu kardeşlerimizin şehadetinin ümmet bilincine şahitlik ettiğini ifade eden Kaya, Türkiyeli bir kardeşimiz ile Çeçen bir kardeşimizin Suriye cihadına koşmalarının değerine dikkat çekti. Kaya, son olarak şehitlerin ailelerine seslendi: “Acılarınız, hüznünüz tarif edilemeyecek kadar büyük. Ama inancınız olsun Rabbimiz onları çok sevdiği için yanına aldı. Allah sabredenlerle beraberdir.

Rıdvan Kaya’nın ardından şehit Fırat Serder’in ağabeyi Servet Serder bir konuşma yaptı. 22 yaşındaki kardeşi Fırat’ın tevhidi bilince eriştikten sonra devamlı ümmetin sorunlarıyla dertlendiğini, İslam coğrafyasında yaşanan sorunlara oldukça duyarlı olduğunu ifade eden Serder, kardeşinin bu özellikleriyle ilgili bazı anılarını aktardı.

Eylemde İmkander Genel Başkanı Murat Özer de bir konuşma yaptı. Özer, şehit Seyfullah Şişani’nin Çeçenya’da Ruslara karşı savaştıktan sonra muhacir olarak Türkiye’ye geldiğini ve sınır dışı edilme riskine rağmen muhacirler ve ümmetin sorunlarıyla ilgili etkinliklere katıldığını anlattı. Özer, Şişani’nin Suriye cihadı henüz ilk dönemlerinde iken Suriye’ye gittiği bilgisini verdikten sonra Türkiye’deki Kafkas muhacirlerin Suriyeli kardeşleriyle dayanışma örnekliklerine değindi. Konuşmasının sonlarında Seyfullah Şişani’nin küçük oğlu Muhammed’i yanına çağıran Özer, Suriye cihadının zafere ulaşması için dua etti.

Suriye’de savaşan bir Kafkas muhacirin eşinin ümmet olduğumuzu vurgulayan konuşmasıyla son bulan eylemde “Yaşasın Ümmet Dayanışması”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!”, “Yaşasın Suriye Cihadımız!”, “Muhacir Şehitler Onurumuzdur!”, “Katil Baas Hesap Verecek!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Katil İran-Rusya Suriye’den Defol!”, “Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk e Ya Allah!”, “Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!” gibi sloganlar atıldı ve sık sık tekbir getirildi.

FOTO GALERİ >>> 

suriye-sehitlerimiz-seyfullah-sisani-al-shishani-firat-serder-ozgurder-fatih-camii.jpg

suriye-sehitlerimiz-seyfullah-sisani-al-shishani-firat-serder-ozgurder-fatih-camii01.jpg

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum