1. HABERLER

  2. HABER

  3. Köklü Değişim, operasyona tepki verdi
Köklü Değişim, operasyona tepki verdi

Köklü Değişim, operasyona tepki verdi

TEM ekiplerince Hizb-ut Tahrir operasyonu adı altında 200 Müslümanın gözaltına alınması hakkında Köklü Değişim'den bir açıklama geldi.

25 Temmuz 2009 Cumartesi 12:53A+A-

Köklü Değişim'den yapılan açıklama:

KöklüDeğişim Zorbalıkla Durdurulmaya Çalışılıyor!

KöklüDeğişim yayıncılık olarak Değişim Konferanslarımızın İstanbul ayağı olan ve 26 Temmuz 2009 günü İstanbul Hakkı Başar Spor salonunda "Müslüman Âleminin İçinde Bulunduğu Hal ve Çözüm Yolları" başlıklı bir konferans yapmak için İstanbul Valiliğinden ve Emniyetinden gerekli izinler alınmıştır. Konferans ile alakalı olarak ulusal basında ve birçok yerel radyoda reklamlar verilmiş, gerekli hazırlıklar tarafımızdan tamamlanmış olmasına rağmen, Ankara emniyet müdürlüğünün konferanstan iki gün önce 25.07.2009 sabahı konferans konuşmacılarına ve birçok yayınevi çalışanlarımıza yönelik operasyon yapılmış ve sorgulanmak üzere Terörle Mücadele ekipleri tarafından emniyete götürülmüşlerdir.

Yayınevimizin yapacağı konferansı engelleme çabasından başka bir şey olmayan bu operasyon, hukuksuz ve mesnetsiz bir zulümdür.

Ayrıca görsel ve yazılı basında çıkan bir saptırma haberde yapacağımız konferansın sansasyonel bir eylem olacağı haberleri ise tamamen yalan ve iftiradır. KöklüDeğişim Yayıncılık Ankara, Adana ve İstanbul'da geçmişte de konferanslar ve oturumlar düzenlemiş, bu konferansların hiç birinde basının bahsettiği gibi sansasyonel hiçbir hadise yaşanmamıştır.

KöklüDeğişim Yayıncılık daha önceki yıllarda da böyle zulümlere maruz kalmış, fakat İslami çizgisinden asla taviz vermeden yoluna devam etmiştir, bu yapılan zulümde bizleri yolumuzdan asla geri döndüremeyecektir.

KöklüDeğişim Yayıncılık olarak yapılan bu zulmü şiddetle kınıyor, sorumlularının hesabını Rabbimize havale ediyoruz. Binaenaleyh yapılan bu zulümle, birçok Müslüman ve ailesi mağdur edilmiştir.

Medya mensupları olarak sizlerin de bu zulme sessiz kalmamanızı temenni ediyor, zalime karşı mazlumların yanında olmanızı diliyor ve bu metni yayınlamanızı ümit ediyoruz.

KöklüDeğişim Yayıncılık