1. HABERLER

  2. HABER

  3. 23 İlde Hizb-ut Tahrir Operasyonu: 200 Gözaltı!
23 İlde Hizb-ut Tahrir Operasyonu: 200 Gözaltı!

23 İlde Hizb-ut Tahrir Operasyonu: 200 Gözaltı!

Yine zulüm; yine hukuksuzluk; yine mağduriyet... Hizb-ut Tahrir'e yönelik 23 ilde sabaha karşı eş zamanlı düzenlenen operasyonda 200 kişi gözaltına alındı. TEM ekiplerinin devam eden operasyonunda gözaltı sayısının artabileceği ifade ediliyor.

24 Temmuz 2009 Cuma 11:43A+A-

Hizb-ut Tahrir'e yönelik Van, Aksaray, Ankara, Diyarbakır, Kocaeli, Urfa, Bursa, Yalova gibi şehirlerin de olduğu 23 ilde operasyon düzenlendi. Sabaha karşı düzenlenen operasyonlar TEM ekiplerince her zamanki usulüyle gerçekleşti. Operasyon kapsamında ülke genelinde 200 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü talimatıyla Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri tarafından 23 ilde sabaha karşı Hizb-ut Tahrir'e yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 135 kişi; her biri gözaltına alındığı şehirde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgularının yapılması üzere Emniyet Müdürlüklerine götürüldüler.

Türkiye genelinde düzenlenen operasyonda, Kocaeli'nde 20 kişi, Aksaray'da 10 kişi, Konya'da 9 kişi, Ankara'da 17 kişi, Diyarbakır'da 10 kişi, Şanlıurfa'da 12 kişi, Bursa'da 14 kişi gözaltına alındı.

Polis, Hizb-ut Tahrir'in 28 Şubat sürecindeki gibi eylemler yapma hazırlığı içinde olduğunu iddia ediyor. Örgütsel dökümanların ele geçirildiği ifade ediliyor; ancak Hizb-ut Tahrir'in silahlı kanadının olmadığı ve silahlı mücadele yönteminini de benimsemediği biliniyor. Ele geçirilen dökümanların her zamanki gibi kitap ve CD gibi yayınlarla ilgili olduğu malum. 

Hizb-ut Tahrir'e yakınlığıyla bilinen Köklü Değişim dergisi, 26 Ağustos Pazar günü İstanbul Haldun Alagaş Spor Kompleksi'nde "Değişim Konferansları" üst başlığı altında "Müslüman Aleminin İçinde Bulunduğu Hal ve Çözüm Yolları" adlı bir etkinlik gerçekleştirecekti. Hilafetin tartışılacağı etkinlik dolayısıyla polisin gözdağı verme amacının operasyonun nedenini teşkil ettiği sanılıyor. Hiçbir silahlı kalkışma olmaksızın, tamamen resmi prosedürlere uygun bir etkinlik üzerinden provokasyon endişesi içinde onlarca kişinin gözaltına alınması bu ülkenin hukuksuzluk karnesine bir olayın daha eklenmesi anlamına geliyor. Gözaltına alınan Müslümanların sabaha karşı evlerinin basılmasının yol açacağı mağduriyetlerin hesabını kimin vereceği ise meçhul! 

Öte yandan operasyonun sürdüğü, gözaltına alınanların sayısının artabileceği öğrenildi.

HAKSÖZ-HABER