1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Müslüman Kadına Sataşan Saldırgana Kanadalı Otobüs Şoförü Müdahale Etti
Müslüman Kadına Sataşan Saldırgana Kanadalı Otobüs Şoförü Müdahale Etti

Müslüman Kadına Sataşan Saldırgana Kanadalı Otobüs Şoförü Müdahale Etti

Kanada’da peçeli bir Müslüman kadına karşı kıyafeti yüzünden nefret suçu isleyen bir yolcuya otobüs şoförü 'Bu kadınla problemin varsa, benimle de var demektir!' diyerek müdahale etti.

02 Haziran 2016 Perşembe 18:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Batılı ülkelerden Müslümanlara yönelik saldırı ve sataşma konulu haberler artık sıradan gelişmelere dönüşmüş vaziyette. Gün geçmesin ki şu veya bu batı ülkesinden faşist İslamofobia ruhunu yansıtan gelişmeler yaşanmıyor olsun. Bununla birlikte az da olsa bunun zıddını gösteren tekil örnekler de yaşanmakta. Bunlar ise sistematik İslamofobik saldırıların yoğunluğu karşısında cılız kalmakla birlikte en azından batı toplumlarında tek tek kişiler bazında vicdan ve merhametin tamamen tedavülden kalkmadığını göstermesi açısından kayda değer.

Güncel yaşamın akışı içinde Müslümanlara yönelik saldırı ve sataşmalara karşı çıkan insanların konu edildiği gelişmeler yer yer sosyal medyaya da düşebilmekte. Onlardan biri de Kanada’nın Ottowa kentinde yaşandı.

Huffingtonpost sitesinin yer verdiği habere göre 20 yaşsındaki peçeli bir kadın otobüse bindiği sırada aynı otobüste bulunan bir yolcunun sözlü tacizine uğruyor. İslami kimliğini gösteren örtüsü dolayısıyla Müslüman kız öğrenciye sataşan kişinin sözlü saldırılarını arttırması üzerine diğer yolcuların tepkisine maruz kalıyor.

Bunun üzerine sataşmaya devam eden kişiye son müdahaleyi otobüs şoförü yapıyor.

Habere göre otobüs şoförünün yüksek bir sesle “Onunla problemin varsa benimle de var!” demesi üzerine başörtülü kıza sataşan şahıs pes ederek otobüsten iniyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum