1. YAZARLAR

  2. Hasan Kılıç

  3. Selam Aralık Ayında Günlük Çıkıyor

Selam Aralık Ayında Günlük Çıkıyor

Aralık 1996A+A-

- Selam'ın günlük olacağını duyurmuştunuz. Ne zaman günlüğe geçmeyi düşünüyorsunuz? Hazırlıklar ne aşamada?

-Selam Gazetesini günlük olarak, nasib olursa 13 Aralık 1996 Cuma günü yayınlamaya başlayacağız. Bu tarihte bir sarkma olmayacağını ümid ediyoruz. Genel olarak hazırlıklarımızı büyük oranda tamamlamış bulunuyoruz. Teknik altyapı ve eleman olarak şu anda gazeteyi çıkarabilecek durumdayız inşaallah.

- Selam'ın günlüğe geçmedeki amacı nedir? Bir boşluğu dolduracağına inanıyor musunuz? Yeni Şafak ve Akit gazetelerinden farkı ne olacak? Hangi kesime hitap etmeyi düşünüyorsunuz?

-Selam bildiğiniz gibi daha önce haftalık olarak yayımlandı. Yaklaşık 40 ay okuyucusuyla hiç kesintisiz buluştu. Günümüzün teknoloji ve bilgi çağı olduğu düşünüldüğünde ne kadar hızlı bir değişim ve gelişme ile yüzyüze olduğumuz görülecektir. Bizler de bu değişime elimizdeki imkanlarla katılmak ve cevap vermek durumundayız? Sözümüzü, mesajımızı insanlara ulaştırmak istiyoruz. Bunun yollarından biri de gazetedir. Bu aracı iyi değerlendirip insanımıza faydalı, hayırlı bilgileri aktarmak istiyoruz. Bu aracı iyi kullanırsak bir boşluğu dolduracağımıza inanıyorum. Selam inşaallah kendine özgü bir gazete olacak.

Belli bir kesimi hedef almaktan ziyade bütün gazete okurlarını potansiyel okuyucu olarak görüyor ve ona göre gazete çıkarmaya çalışıyoruz.

- Haftalık iken hem gazetecilik, hem de içerik açısından istenilen düzey ve kaliteyi yakaladığınızı düşünüyor musunuz?

-Haftalık gazetenin kendi içersinde artıları ve eksileri var. Bu açıdan istenilen düzeyi yakalayıp yakalayamadığımız kişiye göre değişiyor, imkanlarımız gözönüne alındığında bunu kâh başardık kâh yetersiz kaldık diyebilirim. Yalnız şunu söylemek gerekir ki hedefe ulaşmak için bütün arkadaşlarımız gayret gösterdiler, fedakarlıkta bulundular.

- Selam sizce cesur gazetecilik yapabilecek mi?

- Selam olarak, belirlediğimiz ilkelerimize bağlı kalarak yapacağımız yayınların nasıl tavsif edileceği biraz da okuyucuya bağlı olacak sanırım. Bizim hedefimiz doğruları, varsa problemleri, varsa ilkeleri olduğu gibi yansıtmak ve okuyucunun haber alma hakkını en iyi şekilde sağlamaktır.

- Ne kadar tiraj hedefliyorsunuz? İstenilen tiraj tutturulamazsa haftalığa dönme ihtimali var mı?

- Tiraj konusunda şu an için bir şey söylemek doğru olmaz. Kaliteli ve doyurucu bir gazete çıkarabildiğimizde okuyucunun teveccühünü kazanacağını umuyoruz. Aksi durumları şimdilik düşünmek istemiyoruz.

- Bugün birçok medya kuruluşu devlete sırtını dayamış durumda. Yapılan teşviklerle sürekli besleniyorlar. Siz sınırlı imkanlar içerisinde gazetenin yayın hayatını nasıl sürdürmeyi düşünüyorsunuz?

- Gazetenin ve gazete çıkarmanın güçlüğünü biliyoruz. Maddi ve manevi açıdan zor bir iş. Hele kendi yağı ile kavrulmaya çalışan bir işletme için bu daha da zor. Kalite ve okuyucu ile sağlıklı bir iletişim inşaallah kendi ayaklarımız üzerinde durmamızı sağlayacaktır.

- Gazetede günlük yazacak yazarlar belirlendi mi? Belirlenen yazarlar arasında tanınmış isimler var mı?

- Gazetede günlük ve periyodik aralarla yazacak arkadaşlar hemen hemen belirlendi. Fakat bu konuda şimdilik isim vermek erken olabilir. Bunu çıkınca takip edelim dersem mazur görürsünüz sanırım.

- Misyon gazetesi mi yoksa forum gazetesi mi olacaksınız?

- Her şeyden önce bir müslüman olarak belli hassasiyetlere sahip olmak zorundayız. Bu da beraberinde, gerek gazetede gerekse hayatın diğer alanlarında misyon sahibi olmayı getirmektedir. O açıdan evvelemirde, bir misyon üstleneceğiz. Bu, haftalık yayın dönemindeki misyondan farklı olmayacak. Yalnız burada şunu da ifade edeyim ki bu gazete, değişik İslami anlayışlara sahip insanların da kendilerini ifade edebilecekleri, tartışmalı konular üzerinde fikir beyan edebilecekleri bir forum gazetesi niteliğini de taşıyacaktır..

- Günlüğe geçmenizle ilgili okuyuculardan tepki geliyor mu? Geliyorsa ne yönde?

- Günlük noktasında okuyuculardan genellikle olumlu yönde tepki alıyoruz. İnşaallah bu teveccühe layık bir gazete ortaya koyarız.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR