1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. Kelim Sıddıki’nin Anısına Konferans

Kelim Sıddıki’nin Anısına Konferans

Aralık 1996A+A-

Geçen Mayıs ayında vefat eden Dr. Kelim Sıddıki anısına Londra'da bir konferans düzenlendi.

3 Kasım'daki konferans Kelim Sıddıki'nin hayattayken oluşturduğu ilişki ağının yansıması gibiydi. Mezhep ve ekol farklılıklarına rağmen ümmetin gölgesinde yer alan bütün akımların temsil edildiği konferans, yerel katılımcıların yanında İran, Malezya, Suudi Arabistan, Amerika, Pakistan, G. Afrika'dan geniş bir konuşmacı ve izleyicinin katlimi ile gerçekleşti.

İslam Parlementosunun yeni lideri ve İslam Ensitütüsü yöneticisi Dr. Gıyasettin Sıddıki yaptığı konuşmada selefinin İngiltere ve dünya'dan İslam ümmetinin geleceği için enstitüler kurmasını basiret ve akıl dolu bir hareket olarak değerlendirdi; İslam'ın geleceğinin parlak olduğunu söyleyerek, K. Sıddıki'nin yapmak istediklerini devam ettireceklerini belirtti.

Diğer konuşmacılar defaatle K. Sıddıki'nin, entellektüel ve ileriyi görme yeteneğini, dünya müslümanlarının uyanışına ve politik bakış açılarına yaptığı katkıları, İslam için adanmışlığını, bugün pek çok ulemanın sessiz kaldığı zulüm ve baskılara onun korkusuzca tavır koyduğunu, bu konularda konuşmaktan çekinmediğini vurguladılar.

Konferansın en önemli olayı ise "Kelim Sıddıki Cihad Ödülü" ve "Burs Fonu" oluşturulmasının kararlaştırılması idi.

"Kelim Sıddıki Cihad Ödülü" evrensel İslami hareketin etkinliklerine katkıda bulunmak amacıyla bireylere, gruplara yada hareketlere verilecek. "Burs" ise layık görülen öğrencilere teklif edilecek.

Bununla birlikte konferansı düzenleyen İslam Parlementosu ve İslam Enstitüsü tarafından Kelim Sıddıki İslam Merkezi ve kütüphanesi kurulmasının planlandığı açıklandı.

Koferansta ayrıca K. Sıdddıki'nin son konuşmalarının ve katıldığı panel ve tartışmaların yer aldığı yedi video bandı ile başlıca yazılarını içeren "İslam'ın gücünü Talep Etmek" adlı kitabı tanıtıldı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR