1. YAZARLAR

  2. Özgür-Der

  3. Özgür Çocuk Kulübü, İkinci Eğitim Yılını Tamamladı

Özgür Çocuk Kulübü, İkinci Eğitim Yılını Tamamladı

Temmuz 2002A+A-

Özgür-Der bünyesinde kurulmuş olan Özgür Çocuk Kulübü öğrencileri, eğitimlerinin ikinci yılının bitmesi vesilesiyle, 28 Haziran 2002'de, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde, "YARININ UMUTLARI" adlı bir program düzenlediler. Yoğun katılımın görüldüğü program, kulüp öğretmenlerinden Zehra Çomaklı'nın okuduğu bir şiirle başladı. Şiirin ardından ışıl ışıl gözleri, sevgi ve umut dolu yürekleriyle sahneye çıkan çocuklar hep beraber Asr Suresi'ni okudular.

Çocukların, oynadığı 'Odun Baba' adlı tiyatro oyunu büyük bir ilgiyle izlenirken, Özgür Çocuk Kulübü Ana Sınıfı öğrencilerinin söyledikleri şarkılar ve okudukları şiirler izleyicilerin beğenisini topladı. "Filistin" adlı tiyatroyla devam eden programda; yaşanan zulme sessiz kalmadıklarını ve mazlum kardeşlerine nasıl yardımcı olmaları gerektiğini dile getiren çocuklar, Afganlı ve Filistinli kardeşleri için hep beraber dua ettiler. Müslümanların yaşadığı dramı ve kulübün çalışmalarını anlatan sinevizyon ve slayt gösterisinin ardından Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci, kısa bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra çocukların, salondaki izleyicilerle birlikte okudukları "Selam intifada!" marşıyla program sona erdi.

Özgür Çocuk Kulübü'nün hazırlamış olduğu bu program, yarınlarımıza dair umutlarımızı diri tutmamız gerektiğini hatırlattı bizlere. Onları sevgiyle selamlıyoruz.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR