1. YAZARLAR

  2. Haksöz

  3. ‘Kurban’ İpoteği

‘Kurban’ İpoteği

Nisan 1998A+A-

Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı, yaklaşık 5.5 trilyonu bulacağı öne sürülen kurban derilerinin "rejim düşmanı irticai kurum ve kuruluşlara gitmemesi için" olağanüstü önlemler aldı. Türk Hava Kurumu'nun yardım ve kurban derisi toplamasıyla ilgili başvurusunu değerlendiren Genelkurmay Başkanlığı, yayınladığı Orgeneral Çevik Bir imzalı yazıyla bütün garnizonlara, kurban derilerinin toplanmasında THK'ya yardımcı olunması talimatı verirken, İçişleri Bakanlığı da Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, OHAL Bölge Valiliği ve 80 il valiliğine gönderdiği genelgeyle, THK dışında kimsenin deri toplamasına izin verilmemesini emretti. Genelkurmay Başkanlığının yazısında, bayram boyunca mesleği kasaplık olan erbaş ve erlerin THK'nın açacağı kurbanlık kesim merkezlerinde görevlendirileceği de belirtiliyor. Ayrıca, lojmanlarda oturan TSK mensubu ailelerden, bu konuda ellerinden gelen gayreti göstermeleri de isteniyor.

Kurban derisi dışında, Türk Hava Kurumu'nun fitre ve zekat toplama yetkisinin de bulunduğu belirtilen açıklamada, bu konunun önemine vurgu yapılıyor.

Özellikle son bir seneden beri yaşanan darbe sürecinde kurbanla ilgili bu genelgeyi yayınlayanlarla, İHL'leri ve Kur'an Kurslarını budayanlar, Sivas'ı idama çarptıranlar, Nurettin Şirin'e eşi benzeri görülmemiş bir şekilde 17.5 yıl hapis cezası verenler, üniversitelerde ve tüm kamu kurumlarında başörtüsü yasağı uygulamaya koyanlar ve en son olarak da yeni ceza yasası tasarısıyla da inanç, düşünce ve ifade haklarına pranga vurup, ülkeyi cezaevine çevirmeye çalışanlar da hep aynı kampın adamları. "Halka rağmen halk için"ci bu jakoben azınlık, şimdi de kurbandan pay kapmaya çalışıyor. Bu laik iki yüzlülük ilk değil; bu gidişle son da olmayacak. Ama kurbanını Allah için kesen müslüman halk da, etiyle, derisiyle kurbanını yalnız Allah için kestiğinin bilincine ulaştırılmalıdır.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR