1. YAZARLAR

  2. Kudüs Dergisi

  3. İslam Dünyasından Haberler -Ağustos-

İslam Dünyasından Haberler -Ağustos-

Eylül 2003A+A-

01 Ağustos 2003

Hamas: "Esirler Bırakılsın": Hamas dün, yeşil hat içinde kalan Askalan'daki cezaevinde işgalcilerin insanlık dışı uygulamalarına tepki olarak patlak veren isyan üzerine bir bildiri yayınlayarak tüm Filistinli tutsakların herhangi bir ayrıma tabi tutulmaksızın ve şartsız olarak serbest bırakılmasını istedi.

Papa Ataullah'a Tutuklama: Siyonist işgale karşı cesurca çıkışlarıyla ün salan Filistin'deki Hıristiyan Ortodoks Kilisesinin resmi sözcüsü Papa Dr. Ataullah Hanna, dün işgalciler tarafından tutuklanarak sorgulandı.

Filistinli Tutsaklar Açlık Grevinde: İsrail hapishanelerinde tutulan yaklaşık 1100 Filistinli esir bu sabah açlık grevine başladı. Tutsakların bu eylemi, topluca salıverilme talebi ile başlattıkları ve hapishane koşullarını protesto ettikleri bildirildi. Açlık grevi 4 hapishanede sürdürülüyor.

Ayırım Duvarına Tepkiler Sürüyor: İsrail işgal devletinin "güvenlik duvarı" adını verdiği ayrım duvarına tepkiler gittikçe yayılıyor. Son olarak da Batı Yaka'nın Kalkiliya şehrinde ve Deyru'l-Gusun kasabasında binlerce Filistinlinin katıldığı protesto gösterileri düzenlendi. Gösteriler münasebetiyle yapılan açıklamalarda duvarın Filistinlilere ait binlerce dönüm arazinin gasp edilmesine sebep olduğu vurgulandı.

Bush'tan Şaron'a "Büyük İsrail" Haritası: İsrail'in tanınmış gazetelerinden Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı bir habere göre, ABD Başkanı Bush, İsrail Başbakanı Şaron'a bölgedeki muhtelif ülkeleri kapsayan "Büyük İsrail" haritası hediye etti.

02 Ağustos 2003

Siyonistler Yol Haritasını Umursamıyor: Siyonist İsrail yönetimi Ortadoğu Yol Haritası'nın ilk evresinde yer alan "işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki Yahudi yerleşim birimlerinin boşaltılması" koşulunu yerine getirmek bir yana, yeni yerleşim birimleri kurmaya hazırlanıyor.

İşgalciler Filistinli Tutsaklara Saldırdı: Siyonist İsrail'in güneyindeki Askelan kıyı kentindeki Şikma cezaevinde gardiyanların Filistinli tutsakların hücrelerinde arama bahanesiyle baskın yapması üzerine tutsaklar direnişe geçti.

03 Ağustos 2003

Hamas'tan Direniş Çağrısı: İşgalci İsrail ile ateşkes halinde olan Hamas, tüm direniş gruplarına Siyonist İsrail'le çatışmaya hazır olmaları çağrısında bulundu.

04 Ağustos 2003

El-Aksa Tugayları 4 İşgalciyi Yaraladı: Fetih hareketine bağlı el-Aksa Şehidleri Tugayı, Güney Kudüs'te düzenledikleri bir eylemde 4 Siyonisti yaraladılar. İsrail Acil Müdahale personeli, yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

İşgalciler Bir Filistinliyi Şehid Etti: Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tul Kerim yakınlarında 1 Filistinlinin işgal güçlerince şehid edildiği bildirildi.

İsrail, Ayırım Duvarında Israr Ediyor: Muhtelif insan hakları kuruluşlarının tepkilerine rağmen, İsrail işgal devleti Batı Yaka bölgesini Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgelerinden ayırmak amacıyla inşa ettiği ve "güvenlik duvarı" adını verdiği ayırım duvarı konusundaki ısrarından vazgeçmiyor.

05 Ağustos 2003

AB: "İsrail Ayrımcı": Avrupa Komisyonu'nun İsrail'deki temsilcisi Giancarlo Chevallard, Filistinlilerin İsrailli Araplarla evlenme yoluyla İsrail vatandaşlığı almasını engelleyen yeni yasanın ''ayrımcı'' nitelikte olduğunu söyledi.

Esirler ve Çekilme Konusunda İsrail Aldatmacası!: İsrail, daha önce 340 Filistinli tutsağı salıvereceğini açıklamıştı. Ancak Filistinli yetkililer bunun bir aldatmaca olduğunu belirterek, İsrail'in son günlerde 800 Filistinliyi tutukladığını açıkladılar. Ayrıca serbest bırakılacak bu 340 kişinin çarptırıldıkları cezayı büyük oranda çektikleri ve zaten salıverilmeleri gerekenler olduğunu belirttiler. Öte yandan Siyonist İsrail'in çekildiğini açıkladığı Kalkilya gibi kentlerin zaten işgal altında olmadığı, bununda uluslararası kamuoyunu aldatmaya yönelik başka bir Siyonist aldatmaca olduğu belirtildi.

Abbas, Şaron'la Görüşmesini İptal etti: Filistin Başbakanı'na yakın bir kaynaktan yapılan açıklamaya göre Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile bu hafta yapacağı görüşmeyi iptal etti. Mahmud Abbas, Şaron'u, Ortadoğu barışını öngören Yol Haritası için gereken adımları atmamakla suçladı.

06 Ağustos 2003

İşgalci İsrail Barış Eylemcilerini Tutukladı: İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim yerlerini Filistin bölgelerinden ayırmak amacıyla, İsrail tarafından inşa edilen duvarı protesto eden kırk kişiyi tutukladılar. Tutuklananlardan çoğunu, Siyonist İsrail'in Filistin topraklarında sürdürdüğü baskı politikalarını protesto ettiklerini söyleyen yabancı barış eylemcileri oluşturmakta.  

İşgalci Yahudiler Geri Kaçıyor: İsrail'de yayınlanan Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre, son dönemde, binlerce İsrailli, Avrupa Birliği'ne girecek Doğu Avrupa ülkelerinin vatandaşlığını almak için başvuruda bulunuyor.

07 Ağustos 2003

Askalan Hapishanesi Yaralıları: İsrail işgal devletinin Askalan'daki zindana baskın düzenlemesi sebebiyle yaralanan tutsaklardan altı kişinin halen hastanelerde yoğun bakımda oldukları bildirildi.

08 Ağustos 2003

Hamas'tan Amerika'nın Teklifine Red: Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Amerika'nın, İsrail zindanlarındaki tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında Hamas ve İslami Cihad'ın ellerindeki tüm silahları teslim etmesi ve askeri kanatlarını dağıtması teklifini reddetti.

Nablus'ta Silahlı Çatışma: 4 Şehid: Şaron'un askeri güçleri ateşkesi yine ihlal etti ve Filistin'in Batı Yaka bölgesinin Nablus şehrinde Hamas'ın askeri kanadı mensuplarının bulunduğu bir evi kuşatmaya alarak silahlı saldırı düzenlediler. Silahlı saldırı karşılıklı çatışmaya yol açtı ve çatışmada biri Hamas'ın askeri kanadı komutanı olmak üzere 4 Filistinli direnişçi şehit olurken saldırıyı düzenleyen işgalci askerlerden de en az ikisi öldürüldü.

Siyonist Saldırıya Hizbullah'tan Misilleme: Siyonist İsrail'in geçtiğimiz hafta Beyrut'ta üst düzey bir Hizbullah liderine bombalı suikast düzenleyerek şehid etmesine misillemede bulunan Hizbullah gerillaları, İsrail, Lübnan ve Golan Tepeleri arasındaki Şebaa Çiftlikleri'nde, 3 İsrail sınır karakoluna havan topu ve makineli tüfekle saldırı düzenledi.

İşgalci İsrail Nablus'a Baskın Düzenledi: İsrail işgal ordusu, bu sabah Batı Şeria'daki Nablus kentine baskın yaptı. Askeri kaynaklara göre, Hamas üyelerinin bir evde saklandıkları duyumunu alan işgalci İsrail birlikleri, sabahın erken saatlerinde eve baskın düzenledi. Çıkan çatışmada, 3 Filistinli direnişçinin şehid olduğu bildirildi. Hamas'ın Gazze'deki yöneticilerinden İsmail Ebu Şanab, ''Siyonist düşman, bu sabah ateşkesi açıkça ihlal etti. Bizce kırmızı hat aşıldı'' dedi. Hamas yetkilisi, ''Böyle bir saldırı karşısında sessiz kalamayız'' diye konuştu.

09 Ağustos 2003

İsrail, Zindanları Yeni Tutsaklarla Dolduruyor: İsrail işgal devleti bir taraftan göstermelik olarak oldukça sınırlı sayıda tutsağı serbest bırakırken diğer yandan onlardan boşalan yerleri doldurma amaçlı tutuklama operasyonlarını da başlattı. İşgal güçleri Batı Yaka'nın Eriha şehrinde 10 kişiyi tutukladılar.

10 Ağustos 2003

Londra'da Aksa İntifadası Konferansı Düzenlenecek: İngiltere'deki Filistinliler, İkinci Filistin İntifadası'nın 3. yıldönümü nedeniyle, bir konferans düzenliyorlar. 13 Eylül'de, Londra Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan konferansa, UNISON sendikası ve SOAS Filistin Toplumu destek veriyor. Konferansta; İntifada, Filistin Yönetimi'nin reformu, geri dönüş hakkı, Yol Haritası gibi konular ele alınacak.

Hamas'tan İntikam Yemini: İsrail ordusunun Nablus kenti'ndeki Filistin mülteci kampına önceki gün düzenlediği baskında şehid edilen 4 Filistinli dün toprağa verildi. Cenaze töreninde Hamas üyeleri intikam yemini etti.

11 Ağustos 2003

Arafat'tan İsrail'e Kınama: Filistin lideri Yaser Arafat, Hamas militanlarına baskın düzenleyen İsrail'i barışı tehdit etmekle nitelendirdi. Arafat, gazetecilere açıklamasında, "İsrail'in yaptığı şey sadece ateşkesi değil, tüm barış sürecini öldürmektir" dedi.

Hizbullah'tan Eylem: 1 Ölü, 5 Yaralı: Hizbullah, Güney Lübnan'dan açtığı tanksavar ateşi sonucu İsrail'in kuzeyindeki Şlomi köyünde 1 Siyonist öldü, 5 kişi yaralandı.

İsrail-Filistin Görüşmeleri Askıda: İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Filistinlilerle yürüttükleri diplomatik görüşmelerin askıya alındığını söyledi.

Filistinli Parlamentere F Tipi Uygulaması: İsrail işgal devleti tarafından tutuklanarak er-Remle zindanına konulan Filistin Özerk Yönetimi parlamentosu üyesi Hisam Hıdr'ın, Bi'ru's-Sebu' zindanına nakledilerek tek kişilik hücreye konduğu bildirildi.

12 Ağustos 2003

Filistinlilerden Çifte Şehadet Eylemi: Bu sabah gerçekleştirilen şehadet eylemlerinin ilki Tel Aviv yakınındaki Roş Haayin (Re'su'l-Ayn) şehrindeki bir ticari merkezde gerçekleştirildi. Bu eylemde 1 İsraillinin öldüğü 4'ü ağır olmak üzere 10 kişinin de yaralandığı bildirildi. İkinci eylem ise Batı Yaka bölgesindeki Ariel Yahudi yerleşim merkezinin girişindeki bir benzin istasyonunun bitişiğindeki otobüs durağında gerçekleştirildi. Buradaki eylemde işgalcilerden 2 kişinin hayatını kaybettiği birkaç kişinin de yaralandığı haber verildi.

15 Ağustos 2003

Hamas'ın Büyük Yürüyüşü: Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu gün, İsrail zindanlarındaki esirlerle dayanışma amacıyla Gazze'de büyük bir yürüyüş ve geniş çaplı etkinlikler düzenledi.

17 Ağustos 2003

İsrail, Hem Çekiliyor Hem İleri Karakollar İnşa Ediyor: İsrail, Batı Şeria'nın Kalkilya ve Eriha şehirlerinin güvenlik sorumluluğunu bugün Filistin Yönetimi'ne devretmeye hazırlanırken, diğer yandan da el–Halil şehrinde yeni askeri kontrol noktaları inşa ediyor.

19 Ağustos 2003

Kudüs'te Yahudileştirme Yıkımları: İsrail işgal devletinin Kudüs'teki Müslüman nüfusu azaltma amaçlı baskıları ve ev yıkımları devam ediyor. İki gün önce de Filistinlilere ait altı ev işgal güçleri tarafından yıkıldı.

Şaron'un Politikası Filistin Direnişini Durduramaz: İsrail güvenlik teşkilatında yetkili bir merci tarafından hazırlanan bir raporda Şaron'un politikasının Filistin'in Batı Yaka ve Gazze bölgesindeki "şiddet"i durduramayacağı ifade edildi.

20 Ağustos 2003

Kudüs'te İstişad Eylemi; 20 Ölü, 120 Yaralı: İsrail yine önemli bir eylemle sarsıldı. Alınan bilgilere göre eylemde Siyonist yerleşimcilerden 20 kişi ölürken 120 kişi yaralandı. Yoğunluklu olarak aşırı Siyonistlerin oturduğu bölgede körüklü bir otobüsün içinde meydana gelen istişhad eylemini Hamas ve İslami Cihad ortaklaşa üstlendiler.

Kudüs'teki Harem-üş Şerif Siyonistlere Açıldı: Siyonist İsrail, işgali altındaki Kudüs'te bulunan Harem-üş Şerif'i, Siyonist Yahudilerin de aralarında bulunduğu gayrimüslimlere açtı. noktaları inşa etmeye başladı.

21 Ağustos 2003

Hamas Lideri Ebu Şeneb'a Siyonist Suikast: Siyonist işgal devleti İsrail'in, Filistin'in Gazze'ye düzenlediği füze saldırısında Hamas liderlerinden Ebu Şeneb ve iki koruması şehid oldu. Siyonist İsrail helikopterleri, Gazze'nin Rimal semtine düzenlenen saldırıda Hamas lideri İsmail Ebu Şeneb'ı hedef aldı. Hamas da, İsrail saldırısının ateşkesin sonu anlamına geldiği duyurdu.

Filistinli Esirler Direnişte!: İşgal devleti İsrail'in kuzeyinde bulunan Megiddo hapishanesindeki Filistinli mahkumların direniş başlattığı bildirildi.

Siyonist İsrail Mülteci Kampına Saldırdı, 1 Şehid: İşgalci İsrail askerlerinin, Batı Şeria'daki Tulkarim mülteci kampına düzenledikleri baskında, 16 yaşındaki Filistinli gencin askerlerin açtığı ateş sonucu şehid olduğu bildirildi.

İşgalci İsrail Askerleri Cenin ve Nablus'a Girdi: Siyonist İsrail güçlerinin tanklar ve zırhlı araçlar desteğinde Batı Şeria'daki Cenin ve Nablus kentlerine girdikleri bildirildi. Kente çoğunluğu kamyon ve 4-5 adet tank olmak üzere 30'dan fazla aracın girmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi.  

22 Ağustos 2003

Ateşkes Bitti, Direnişe Devam!: Hamas'ın siyasi liderlerinden İsmail Ebu Şanab'ın şehid edilmesinin ardından, Hamas ve İslami Cihad'ın ateşkesin sona erdiğini açıklamaları ile birlikte Siyonist işgale karşı tutuşturulan direniş ateşi Aksa İntifadası'nın yükselerek devam edeceği belirtiliyor.

On Binler Gazze Sokaklarında: Gazze sokaklarında akşam saatlerinde on binlerce Filistinli gösteri yaparak, Mühendis İsmail Ebu Şeneb'ın intikamının alınacağı üzerine ant içtiler.

23 Ağustos 2003

Siyonistler El-Halil'e Saldırdı; 1 Şehid 2 Yaralı: Tank ve zırhlı araçların desteğindeki İsrail işgal birlikleri dün gece Batı Şeria'nın El Halil kentine girdi. Siyonistler kentteki bazı evlere baskın düzenledi. İsrail birlikleri ayrıca, Nablus'ta üç Filistinli militanın sığındığı bir hastaneyi kuşattı. Filistinlilerin direnmeleri üzerine, ateş açan Siyonist askerler, bir direnişçiyi şehid etti, diğer iki direnişçi ise yaraladı.

Bush: "Direniş Grupları Dağıtılmalı!": Seattle kentinde bu gece gazetecilerle konuşan ABD Başkanı George Bush, Filistinlilerin, aşırı uçlardan kurtulmaları gerektiğini öne sürdü. Bush, "Filistinliler, ABD'nin desteklediği barış süreci çerçevesinde bağımsız devlete sahip olmak istiyorlarsa İsrail'i kendilerine hedef seçen aşırı uçları ortadan kaldırmalılar" dedi.

Filistin Direnişine Ambargo!: ABD Başkanı George Bush, Washington yönetiminin Hamas'ın 6 lideri ile Filistinli direniş gruplarına mali yardım yapan 5 kuruluşun mal varlığının dondurduğunu bildirdi.

24 Ağustos 2003

Batı Şeria'ya Saldırı; 16 Çocuk Yaralı: Batı Şeria'daki yerleşim birimlerinde evlere yönelik düzenleyen saldırılarda İsrail işgal askerleri, kendilerine taşlarla direnen Filistinli gençlere ateşle karşılık verdi. Gerçek mermi kullanan işgal askerleri, çoğu çocuk 16 kişiyi yaraladı.

Filistin Yönetimi'nden Direnişçilere Operasyon: Filistinli güvenlik güçlerinin Gazze Şeridi'nde Filistinli silahlı direniş örgütlerine karşı operasyonlar düzenlemeye başladığı belirtildi.

Direniş Kassam Füzeleriyle Sürüyor: İşgal altındaki Aşkelon kentine, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayı tarafından üretilen Kassam füzelerinin fırlatıldığı bildirildi.

25 Ağustos 2003

Mahmud Abbas'ın Örneği ABD: Özerk yönetim kaynaklarınca verilen haberlere göre, Abbas Hükümeti muhtelif Filistin bankalarına 24 Ağustos Pazar günü talimat göndererek İslami hayır kuruluşlarının hesaplarının dondurulmasını istedi.

İsrail'den 'İNTİFADA' Kelimesine Yasak!: İsrail televizyon ve radyolarında, bundan böyle "İntifada" ve buna benzer Filistin direnişini simgeyeleyen kelimeler kullanılmayacak.

Siyonist Vahşet 4 Can Daha Aldı: Siyonist İsrail Helikopterleri dün gece Gazze kentinin sahil şeridinde bir araca yönelik suikast düzenledi. Araçta bulunan 4 direnişçi araçtan çıkarak çakmayı başardılar ancak Apaçi helikopterleri direnişçileri takip edip çok sayıda füze fırlatarak 4 direnişçinin şehid olmasına neden oldular.

Petrolünden İsrail'e Büyük Pay!: ABD, İsrail'den Kerkük'ten Hayfa Limanı'na petrol taşımak için proje hazırlamasını isteyerek; Siyonist işgal devletine Irak petrollerinden büyük pay ayırmış oldu.

26 Ağustos 2003

İsrail, Yoğun Bakımdaki Hastaları Kaçırdı: Ortadoğu'da adeta korsanlık yapan işgal devleti Siyonist İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Nablus kentinde bir hastaneye saldırarak yoğun bakımda tedavi görmekte olan ağır yaralı 2 Filistinli direnişçiyi hasta yataklarından kaçırdığı bildirildi.

27 Ağustos 2003

Siyonist Suikast; 1 Şehid, 26 Yaralı: İşgal devleti Siyonist İsrail'e ait helikopterlerin Gazze'de bir hedefe düzenlediği füze saldırısında 1 Filistinli şehid olurken, en az 26 kişi de yaralandı.

Hamas'tan Arafat'a Uyarı: Hamas, Arafat'ın, İsrail'in saldırılarını durdurması halinde Filistinli militanlara karşı önlem alacağı açıklamasını "tehlikeli" olarak niteledi.

28 Ağustos 2003

Siyonist İşgal ve İşbirlikçi İhanet; Hedef Direniş Liderleri: Siyonist İsrail, Filistinli direnişçileri yıldırmak için suikast politikasına ağırlık verdi. Şaron'un ırkçı hükümeti, öldürülmesi istenen Filistinlilerin isimlerini içeren bir liste hazırladı. Sabra ve Şatilla katliamlarının sorumlusu katil Şaron'un suikast politikasının önemli bir ayağını işbirlikçi yerli hainler oluşturuyor. Son günlerde gerçekleştirilen suikast saldırılarında bu ihanetin büyük rolünün olduğu belirtiliyor.

Beyaz Saray; "Arafat Barışa Engel": Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Filistin Lideri Arafat'ın direniş gruplarıyla İsrail arasında ilan edilen ateşkesin tekrar hayata geçirilmesi teklifinin kabul edilemez bulunduğu bildirildi.

Hamas Arafat'ın Ateşkes Önerisini Reddetti: Filistin Özerk Yönetimi Lideri Yaser Arafat'ın Filistinli direniş gruplarına yaptığı İsrail'le yeniden ateşkes yapılması isteğini İslami direniş hareketi Hamas reddetti.

Filistinli Yardım Kuruluşlarına Ambargo!: İngiltere, Filistin direniş hareketi Hamas'a mali destek vermekle suçlanan Filistin yardım kuruluşunun banka hesaplarını dondurdu. İngiliz Vakıflar Komisyonu, merkezi Londra'da bulunan Filistinlileri Kurtarma ve Kalkındırma Fonu (Interpal) adına kayıtlı tüm hesapları dondurarak, kuruluşun bağlantılarıyla ilgili resmi soruşturma başlattı.

29 Ağustos 2003

Gazze'deki Yahudi Yerleşim Merkezlerine Füze: İsrail işgal yönetimi Filistinli direnişçilerin Gazze bölgesindeki Yahudi yerleşim merkezlerine yönelik yeni füze saldırıları gerçekleştirdiklerini açıkladı. İsrail kaynaklarının verdiği bilgilere göre dün akşam saatlerinde, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Dogit Yahudi yerleşim merkezine Kassam tipi füzeler fırlatıldı.

İslami Hayır Kuruluşlarından Tepki: İslami hayır kuruluşları, Mahmud Abbas'ın Amerika'nın yönlendirmesiyle banka hesaplarını dondurmasıyla ilgili açıklamalarda bu kararın sadece Filistin'deki mağdur, ihtiyaçlı insanlara, yetim çocuklara, hiçbir yerden gelirleri olmayan ailelere zarar vereceği vurgulandı.

2700 İsrail Askeri Firarda: İsrail Polisi tarafından yapılan açıklamada, toplam 2700 kişinin askerden firarda olduğunun tespit edildiği ve onların yakalanıp askeri birliklerine teslim edilmesi için baskınların ve aramaların devam edeceği bildirildi.

Siyonistlerden Suikast Politikasına Devam!: Siyonist İsrail helikopterlerinin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda Hamaslı bir direnişçi şehid oldu, 3 kişi de yaralandı.

İngiltere'den Filistin Aleyhtarlığı: İngiltere, Filistinli direniş hareketi Hamas ile bağlantılı grupların Avrupa Birliği'nin terörist örgütlere uygulanan yaptırım listesine alınması için girişimlerini artırdı.

30 Ağustos 2003

İsrail'in Nükleer Gücü Mercek Altında: Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı gelecek ay gerçekleştireceği konferansta, ilk kez İsrail'in nükleer kapasitesini ele almayı planlıyor.

Filistinli Esirler Açlık Grevinde: Fetih hareketinin askeri kanadı el-Aksa Şehidleri Tugayı'nın Siyonist zindanlarda tecritte bulunan Genel Komutanı Nasır Uveys'in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine Bi'r-us Sab'ı hapishanesi tutsakları açlık grevine başladılar.

Bir Siyonist İşgalci Öldürüldü: Batı Şeria'da Ramallah kentinin kuzeyinde Siyonist yerleşimcilerin kullandığı yolda aracıyla seyahat eden bir İsraillinin, Filistinli direnişçilerce öldürüldüğü bildirildi.

31 Ağustos 2003

İşgalciler Bir Kız Çocuğunu Şehid Etti: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus mülteci kampında 8 yaşındaki Filistinli kız çocuğunun İsrail işgal askerlerinin ateşi sonucu şehid olduğu bildirildi.

Siyonistler Kefar Yamun'u İşgal Etti: Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail işgal ordusunun bu sabah Batı Şeria'daki Cenin yakınlarında bulunan Kefar Yamun'a girdiğini, 20 kadar ciple gelen askerlerin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini duyurdu.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR