1. YAZARLAR

  2. Kudüs Dergisi

  3. Filistin Güncesi

Filistin Güncesi

Haziran 2004A+A-

01 Ocak 2004

İsrail, Golan'daki Yerleşimci Sayısını Artırıyor: İsrail hükümeti, üç yıl içinde Golan Tepeleri'nde yaşayan İsrailli yerleşimcilerin sayısını iki katına çıkarma kararı çerçevesinde 56 milyon dolarlık planı onayladı.

02 Ocak 2004

Nablus'ta 2 İsrail Subayı Öldürüldü: Fetih'in askeri kanadı el-Aksa Şehidleri Tugayı, Nablus'ta 2 İsrail subayını öldürdüğünü açıkladı.

Gazze'de 3 Filistinli Şehid Edildi: İsrail askerleri, Gazze'deki Alei Sinai Yahudi yerleşim birimine sızmaya çalışan üç direnişçiyi şehid ettiler.

03 Ocak 2004

Nablus'ta Keskin Nişancı Cinayeti!: Batı Şeria'nın Nablus kentinde, Emcet Bilal el-Mısri (15),  Amır Kazım Arafat (26) ve Ruhi Hazım Moşan (25) işgal ordusunun keskin nişancıları tarafından şehid edildiler.

04 Ocak 2004

Siyonistler Nablus'ta 1 Genci Şehit Etti: Siyonist işgal güçleri, Nablus'ta Muhammed el-Masri (18) adlı genci şehid ettiler. Nablus valisi Muhammed el-Alun, verdiği demeçte kentin 18 gündür kesintisiz saldırıya maruz kaldığını ve bu süre zarfında 14 Filistinlinin şehid edildiğini, 200'den fazla kişinin de yaralandığını belirtti.

Gazze'de 1 Şehid: Siyonist işgal güçleri, Gazze Şeridi'nde Hamas üyesi Mu'tasam Ebu'l Hasan (17) adlı Filistinli genci şehid ettiler.

05 Ocak 2004

İslami Cihad'tan Fransa'ya Başörtüsü Protestosu: İslami Cihad'ın Kadın İşleri Bürosu, Fransa'nın başörtüsü yasağını kınamak amacıyla Gazze Şeridi'nde bir gösteri düzenledi. Eylemin sonunda İslami Cihad Kadın İşleri Bürosu adına Fransa'nın tutumunu kanayan ve bundan vazgeçmesini talep eden bir mektup BM temsilcisine verildi.    

Mossad'ın Irak'taki Faaliyetleri Türkiye-İsrail İlişkilerini Gerdi: Mossad'ın Kuzey Irak'ta Kürtlere sağladığı destek iki ülke arasında gerilime neden oldu. Ankara, İsrail'i protesto etti.

Siyonist Yerleşimci Arabasıyla Filistinlileri Ezdi!: Batı Şeria'da Kalendiya kontrol noktasında bir Siyonist yerleşimci, aracıyla Filistinli yayaların üzerine yürüdü. Bu saldırıda Mahir Tahir Cabir (27) isimli Filistinli genç şehid olurken iki Filistinli de yaralandı.

06 Ocak 2004

Filistin'den AB'ye Aktif Rol Çağrısı: Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin ile yaptığı görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Filistin Dışişleri Bakanı Nabil Şaat, AB'nin Ortadoğu sorununun çözümünde daha etkin rol oynamasını istedi.

07 Ocak 2004

Vicdani Retçi 5 İsrail Askeri Cezaevinde: İsrail işgal ordusunda hizmet vermeyi reddeden ve birer yıl hapis cezasına çarptırılan vicdani retçi 5 askeri cezaevine gönderildi.

Batı Şeria'da 3 Filistinli Şehid Edildi: Nablus'ta çıkan çatışmada 2 direnişçi, Tul-Kerm mülteci kampında da bir Filistinli işgal ordusunca şehid edildi.

08 Ocak 2004

Refah'ta Bir Filistinli Şehid Edildi: Refah kentinde İbrahim el-Kürd (46) işgal askerlerince şehid edildi.

09 Ocak 2004

Ürdün 'Ayrım Duvarını' Lahey'ye Taşıdı: Ürdün, İsrail'in Ürdün sınırı ve Batı Şeria topraklarında inşa ettiği ayrım duvarı konusunda Lahey Adalet Divanı'na başvurdu.

10 Ocak 2004

Direniş Gruplarının Ortak İsteği; Başkenti Kudüs Olan Bir Filistin: Filistin lideri Yaser Arafat başkanlığında dün gece toplanan Filistinli yetkililer, İsrail'in 1967'de işgal ettiği topraklarda başkenti Kudüs olacak demokratik bir Filistin devleti ilanını yeniden gündeme getirdi.

11 Ocak 2004

Batı Şeria'da İki Şehid: Nablus kentinde işgal güçlerinin ateşi sonucu bir Filistinli şehid olurken, Kalkilya'nın doğusundaki Karnei Şomron Siyonist yerleşim birimi yakınlarında istişhad eylemine hazırlanan bir fedai bombanın erken patlaması sonucu şehid oldu.

12 Ocak 2004

İsrail Cumhurbaşkanı, Esad'ı Kudüs'e Davet Etti: İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav bir İsrail radyosuna verdiği demeçte, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı İsrail ile barış anlaşmasını müzakere etmek amacıyla Kudüs'e davet etti. Davetin Tel Aviv'e değil de Kudüs'e yapılması dikkat çekti.

13 Ocak 2004

Şaron'un Planları Siyonist Parlamentoda Onaylandı: İsrail Başbakanı Şaron'un Filistin bölgelerini İsrail'den ayırma yönündeki planları parlamentoda onay gördü. 51 milletvekili tasarıya onay verirken, 39 milletvekili Şaron'un planlarına olumsuz oy kullandı.

14 Ocak 2004

Sekiz Aydır Bitkisel Hayatta Olan Barış Elçisi Öldü: Gazze Şeridi'nde 11 Nisan 2003 tarihinde İsrail askerlerinin ateş açtığı Filistinli çocuklara bedenini siper ederek ağır yaralanan ve 8 aydır bitkisel hayatta olan Tom Handoll, dün Londra'daki bir hastanede vefat etti.

Hamas'tan İstişhad Eylemi; 4 İşgal Askeri Öldü: Erez geçiş noktasında düzenlenen istişhad eyleminde 4 işgal askeri öldü, 10'u da yaralandı. Feda eylemini Hamas, üstlendi, eylemi Rim Salih er-Riyaşi (23) adlı bayan gerçekleştirdi. Böylece Hamas, ilk kez feda eyleminde bir bayana görev vermiş oldu.

Bir Siyonist Yerleşimci Öldürdü: Batı Şeria'nın Ramallah kenti yakınlarında Filistinli direnişçilerin bir araca açtığı ateşte bir Siyonist yerleşimci öldü, bir diğeri de yaralandı.

15 Ocak 2004

Onbinler, Şehid Rim er-Reyaşi'yi Uğurladı: Erez geçidinde bulunan kontrol noktasında 4 işgal askerinin ölmesi, 10'unun da yaralanmasıyla sonuçlanan başarılı istişhad eylemini gerçekleştiren Rim er-Reyaşi'nin Gazze'de düzenlenen cenaze merasimine onbinlerce Filistinli iştirak etti.

16 Ocak 2004

Rantisi: "Bütün Liderler Şehit Olsalar da Direniş Sona Ermeyecektir": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın siyasi liderlerinden Prof. Dr. Abdülaziz Rantisi, Hamas'ın bütün liderlerinin şehadete hazır olduklarına işaret ederek şöyle dedi: "Hamas'ın bütün liderleri şehit olabilirler. Ama işgal sona ermediği sürece direniş de sona ermeyecektir. Amerika'nın, Batı'nın ve bütün Siyonistlerin bunu anlamaları gerekir."

17 Ocak 2004

Şeyh Yasin'e Büyük Halk Desteği: Siyonist İsrail Savunma Bakan yardımcısı Zeev Boim'in, Hamas lideri Şeyh Yasin için "Ölümü hak ediyor" demesi Filistin'de öfkeyle karşılandı. İsrail işgal devletinin tehditlerine karşılık Gazze halkı Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin'e desteğini ve bağlılığını ortaya koyan gösteriler düzenledi.

18 Ocak 2004

Filistin İntifadasından Başörtüsü Direnişine Destek!: Yusuf el-Kardavi'nin 17 Ocak tarihini 'Dünya Hicab Günü' ilan etmesi ile dünyanın birçok ülkesinde düzenlenen başörtüsü direnişine destek gösterilerinin en anlamlısı Siyonist işgal altındaki Filistin'den geldi. İslami Kadın teşkilatlarının ortaklaşa düzenlediği eylemlere Gazze ve Nablus'ta binlerce insan katıldı.

19 Ocak 2004

Hizbullah, Bir İsrail Aracını İmha Etti: Lübnan'daki Hizbullah militanlarının, sınırı geçerek ülkeye giren bir İsrail askeri zırhlı buldozerini sınır kasabası Maruahine yakınlarında imha etti. Araçta bulunan bir asker öldü bir kaçı da yaralandı.

Raid Salah'ın Serbest Bırakılması İçin Gösteri: Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Raid Salah'ın serbest bırakılması talebiyle Filistinliler Hayfa Merkezi Mahkemesi'nin önünde büyük gösteri düzenlediler.

Kudüs Seriyyeleri Komutanı Tutuklandı: İslami Cihad Hareketi'ne bağlı Kudüs Seriyyeleri'nin Batı Yaka'nın kuzey kesiminden sorumlu komutanı 27 yaşındaki Ahmed İbrahim Biseys Ramallah yakınındaki bir köyde tutuklandı.

20 Ocak 2004

Siyonistler Tevhid Camisi'ni Enkaza Dönüştürdü!: Siyonist işgal güçleri tank desteğinde girdikleri Gazze Şeridi Refah mülteci kampında Tevhid mescidi ile 30 evi yıktılar.

21 Ocak 2004

Refah'ta 1 Filistinli Kadın Şehid Edildi!: Refah'ın el-Berazil mahallesinde Muna Ahmed İsmail adlı bir Filistinli kadın işgal güçlerince şehid edildi. Siyonist askerlerinin açtığı ateşte 13 yaşındaki Cihad Halid İsmail yaralandı. İşgal güçleri, Abdulletif Selame (28) adlı Filistinliyi Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürgün ettiler.

22 Ocak 2004

Gazze'de, Bir Çocuk Şehid Edildi!: Filistinli bir çocuk Gazze Şeridi'nde, Filistin topraklarında İsrail'in ördüğü ayrım duvarı yakınlarında işgal askerlerinin ateş açması sonucu şehid edildi.

Filistinlilere Seyahat Yasağı!: İsrail, 16-45 yaş arası Filistinlilerin, Ürdün üzerinden yurtdışına gitmelerini yasakladı.

23 Ocak 2004

Davos'ta İsrail-Arap Yakınlaşması!: Dünya Ekonomi Forumu toplantıları sebebiyle Davos'ta bulunan Siyonist İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Arap meslektaşlarıyla bir dizi toplantı gerçekleştirdi. Şalom, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Hamd Bin Casim ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal Mübarek'le bir araya geldi.

24 Ocak 2004

İşgal Askerleri İki Filistinliyi Şehid Ettiler: İsrail işgal askerleri Gazze Şeridi'nde iki Filistinliyi vurarak şehid ettiler.

25 Ocak 2004

Filistinli Mültecileri Suudi Arabistan'a Yerleştirme Planı: Kuveyt'te yayınlanan es-Siyase Gazetesi, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı bir haberinde; Suudi Arabistan'ın Filistin-İsrail barışının gerçekleşmesi durumunda 500 ila 700 bin Filistinli mülteciyi ülkeye yerleştireceği belirtildi.

26 Ocak 2004

İsrail'in Ev Yıkımlarına BM'den Tepki: İsrail'in Gazze Şeridi'nde ev yıkma uygulaması Birleşmiş Milletler tarafından eleştirildi. Kurumun başkanı Peter Hansen, bölgeye yaptığı ziyaret sırasında, İsrail'in ev yıkma uygulamasının aşırıya kaçtığını ve asla meşru görülemeyeceğini söyledi.

Han Yunus'ta İşgalci Saldırısı: Gazze'nin Han Yunus kasabasında bir işgal tankının saldırı düzenlemesi üzerine iki Filistinlinin yaralandığı, birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

27 Ocak 2004

Arafat, 23 Şubat'ı Ulusal Gün İlan Etti: Filistin Yönetimi, 23 Şubat'ı İsrail'in Batı Şeria'daki Filistin toprakları üzerinde inşa etmekte olduğu 'ayrım duvarı'na karşı 'ulusal gün' ilan etti.

Musevi Komitesi'nden Erdoğan'a 'Üstün Cesaret' Ödülü!: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, New York'ta düzenlenen törenle American Jewish Committee (Amerikan Musevi Komitesi-AJC) tarafından "Üstün Cesaret Ödülü" verildi.

29 Ocak 2004

İsrail, Filistinli Esirleri Serbest Bıraktı: İsrail, Hizbullah ile yaptığı esir değişimi anlaşması çerçevesinde, 429 esirin tamamını serbest bıraktı.

Ez-Zeytun Mahallesinde Siyonist Katliam, 13 Şehid: İşgalci İsrail ordusunun saldırdığı ez-Zeytun mahallesinde meydana gelen çatışmada en az 13 Filistinli şehid oldu.

30 Ocak 2004

İşgal Askerleri 3 Filistinliyi Şehid Etti!: İsrail işgal askerleri, Batı Şeria'nın el-Halil kenti yakınlarında bir Hamas üyesini şehid etti. Gazze Şeridi'nde askerlerin, bir Yahudi yerleşimine yaklaşan, 2 Filistinliyi şehid ettiği kaydedildi.

31 Ocak 2004

Kudüs Eylemini Hamas Üstlendi: İsrail işgal devletinin Gazze'nin ez-Zeytun mahallesinde gerçekleştirdiği vahşi katliamın intikamı amacıyla Kudüs'te Ariel Şaron'un konutunun hemen yanında bir otobüste gerçekleştirilen şehadet eylemini Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Birlikleri üstlendi. Eylemi Ali Munir Yusuf el-Cuara'nın gerçekleştirdiği bildirildi.

02 Şubat 2004

Filistin'e Bayram Yok!: İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Rafah'a saldırdığı bildirildi. Saldırı sırasında çıkan çatışmada 4 Filistinli şehid oldu.

03 Şubat 2004

17 Yahudi Yerleşim Birimi Boşaltılacak: İsrail Başbakanı Şaron, Gazze Şeridi'nde bulunan 17 Yahudi yerleşim birimini boşaltmayı planladığını açıkladı.

05 Şubat 2004

Devletlerarası Anlaşmazlıklar Komitesi; "Hamas Direniş Örgütüdür": Devletlerarası çatışmalar ve anlaşmazlıklarda mütehassıs bir uluslararası kuruluş olan Devletlerarası Anlaşmazlıklar Komitesi'nin Hamas raporunda bu örgütün ABD'nin iddia ettiği gibi terör örgütü değil direniş örgütü olduğu vurgulandı.

İşgalci İsrail 30 Filistinliyi Tutukladı: İsrail işgal ordusunun Batı Şeria'da gece yarısı, 20'si Hamaslı olmak üzere 30 Filistinliyi tutukladığı bildirildi.

06 Şubat 2004

Hamas Komutanlarından Ebu Şuka Şehid Düştü: Gazze Şeridi'ndeki Bureyc mülteci kampına İsrail helikopterlerinin düzenlediği saldırıda Hamas'ın askeri kanadı İzzedin el-Kassam liderlerinden Abdülnasır Ebu Şuka (36) şehid oldu.

07 Şubat 2004

İslami Cihad Komutanı Eş-Şami Şehid Edildi: İşgalci İsrail ordusuna ait helikopterler, Gazze'de İslami Cihad üyelerini taşıyan bir aracı hedef aldı. Saldırıda ağır yaralanan İslami Cihad'ın askeri sorumlusu Aziz eş-Şami kaldırıldığı hastanede şehid oldu. Saldırıda ayrıca 12 yaşında Filistinli bir çocuk da yaşamını yitirdi. Saldırı sırasında yoldan geçen 10 Filistinli de yaralandı.

08 Şubat 2004

Fetih'te 356 İstifa: Filistin lideri Yaser Arafat'ın El Fetih örgütünden Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki 356 üyesi, iç çekişme ve reform eksikliğini protesto için istifa etti.

09 Şubat 2004

2 Filistinli Öldürülmüş Olarak Bulundu: Biri Hamas üyesi, 2 Filistinli ölü bulundu. Hamas üyesi Halil Bavadi (23), Gazze Şeridi'nin doğusundaki Vadi es-Salka köyü Karni geçiş noktasında başından vurulmuş halde bulundu. 

10 Şubat 2004

Fetih'in Üst Düzey Yetkilisi Tutuklandı: Batı Şeria'da el-Fetih grubuna bağlı Tanzim'in liderlerinden Nasır Ebu Receb Nablus kentinde tutsak düştü.

Cenin'de Bir Filistinli Şehid Edildi: Kadim Yahudi yerleşim birimi yakınlarında meydana gelen çatışmada Ahmed el-Mehdi (23) şehid düştü, bir Filistinli de yaralandı.

11 Şubat 2004

İsrail Kana Doymuyor! 15 Şehid 50 Yaralı: İşgalci İsrail askerlerinin, Gazze kentinde düzenledikleri saldırıda 15 Filistinli şehid oldu. Gazze'nin iki ayrı bölgesinde çıkan çatışmalarda 50'den fazla Filistinli de yaralandı.

12 Şubat 2004

İsrail Refah'a Saldırdı! 10 Evi Yıktı, 50 Ev Hasarlı: İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampına düzenlediği saldırıda, 10 evi tamamen yıktı, 50 eve ise kısmen zarar verdi.

Batı Şeria'da 1 Filistinli Şehid Edildi: Batı Şeria'nın Kerevet Beni Zeyd köyünde Semih Arar (24) isimli Filistinli işgalci İsrail askerleri tarafından şehid edildi.

13 Şubat 2004

Siyonistler Filistinli Çiftçiyi Öldürdüler: Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kabatiye'ye saldırı düzenleyen işgalci İsrail askerleri, tarlasına gitmekte olan  çiftçi Ahmed Nazal'ı (28) şehid ettiler.

14 Şubat 2004

ABD'den Arafat'a; "Direniş Gruplarına Karşı Harekete Geç": ABD, Filistin lideri Yaser Arafat'ın şiddetin durması için bir şey yapmadığını söyleyerek direniş gruplarına karşı harekete geçmesi çağrısında bulundu.

15 Şubat 2004

İsrail Zindanları Öldürüyor!: Hamas'ın Batı Yaka bölgesi sorumlusu ve 21 Aralık 2003 tarihinden buyana işgal devletinin Bitah Tekfa zindanında tutuklu bulunan Hamas'ın Siyasi Birimi'nin üyelerinden Adnan Usfur'un sağlık durumunun kötüye gittiği bildirildi.

16 Şubat 2004

Filistinli İşçilerin Sınır Geçişinde İzdiham!: İsrail'e çalışmak için giden binlerce Filistinli işçi, sınırdaki dar turnikeye akın edince, Ahmet Şeyh adlı Filistinli inşaat işçisi öldü, 10 kişi solunum problemleri çektikleri için tedavi edildi.

17 Şubat 2004

Gazzeli İşçiler Siyonist İsrail'i Protesto Etti: Gazzeli işçiler, dün Filistinli bir işçinin sınır geçişi sırasında çıkan izdihamda ölmesi üzerine protesto eylemi düzenlediler.

18 Şubat 2004

Kızılhaç Ayrım Duvarına Sert Çıktı: Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Siyonist İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği ırkçı ayrım duvarının uluslararası insan hakları kurallarını ihlal ettiğini açıkladı.

Siyonist İsrail'den Yerleşim Birimlerine Yeni Bütçe: Siyonist İsrail Parlamentosu'nun ekonomi komisyonu, işgal altındaki Filistin topraklarında yeni Yahudi yerleşim birimleri inşa edilmesine yönelik 22 milyon dolarlık ekonomik paketi onayladı.

19 Şubat 2004

İsrail Ordusu 2 Filistinlinin Evini Yıktı: Siyonist ordu, Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin ve Nablus yakınlarında 2 Filistinlinin evini yıktı.

20 Şubat 2004

1 İsrail Askeri Öldürüldü: Siyonist İsrail askeri kaynakları Gazze ve el-Halil'de 1 İsrail askerinin öldürüldüğünü 4'ünün de yaralandığını açıkladılar.

Siyonistler 2 Filistinliyi Şehid Etti: İsrail işgal askerler, Gazze'deki geçiş noktasında 2 Filistinliyi şehid ettiler.

ABD'den İsrail'e 100 Adet F-16: ABD, Hava kuvvetlerini modernize eden İsrail'e iki adet F-16 teslimatı yaptı. İsrail, ABD ile imzaladığı anlaşma uyarınca, 100 adet F-16 daha alacak. 4,5 milyar dolarlık anlaşma, İsrail'in şimdiye kadar gerçekleştirdiği en büyük silah alımı.

21 Şubat 2004

Mazlumder'den 'Ayrım Duvarı'na Kınama: Mazlumder İstanbul Şubesi Dış İlişkiler Komitesi tarafından Filistin topraklarında inşa edilmekte olan Utanç Duvarı yapılan bir basın açıklamasıyla kınandı. Açıklamada "Duvar inşasıyla Filistin'deki İsrail işgali kalıcı kılınmak istenmektedir." dendi.

Gazze'de Bir Filistinli Şehid Edildi: Gazze'nin el-Vusta kentinde bulunan el-Bureyc mülteci kapını basan İsrail işgal güçleri Usame el-Megazi (33) isimli Filistinliyi şehid etti.

Batı Şeria'da 'Duvar' Karşıtı Gösteri: Batı Şeria'nın Nablus kentinde, aralarında direnişçilerin de bulunduğu 2 bin Filistinli ırkçı ayrım duvarı karşıtı gösteri yaptı. Ramallah ve Kalkilya da çeşitli protesto gösterilerine sahne oldu.

22 Şubat 2004

Kudüs'te İstişhad Eylemi; 9 Ölü: Siyonist İsrail'in 1967 yılından beri işgal altında tuttuğu Kudüs kentinin batı kesiminde bir otobüste meydana gelen patlamada en az 9 kişi öldü, 20'si ağır olmak üzere 62 kişi de yaralandı. Eylem el-Aksa Şehitleri Tugayı tarafından üstlenildi.

23 Şubat 2004

Irkçı Ayrım Duvar'ı Lahey Adalet Divanı'nda: Siyonist İsrail ile Batı Şeria arasına örülen ayrım Duvarı, Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'nda görüşülmeye başlandı.

Binlerce Filistinli Ayrım Duvarını Protesto Ediyor: Lahey Adalet Divanı'nda görüşülmeye başlanan ayrım duvarına karşı Başbakanı Ahmed Kuraya'nın da araların bulunduğu on binlerce Filistinli, protesto gösterileri düzenledi.

24 Şubat 2004

İsrail Askerleri Lübnan Sınırında Bir Çobanı Öldürdü!: Siyonist İsrail askerleri, Vazzani nehrinin batısında Lübnan sınırını geçtiği iddiasıyla 22 yaşındaki bir çobanı öldü.

25 Şubat 2004

İsrail Ordusu Ramallah'ta Banka Soydu!: İsrail askerleri, Filistin lideri Yaser Arafat'ın karargahının bulunduğu Ramallah kentindeki 3 banka şubesine baskın düzenledi. İsrail askerleri bankalarda bulunan 10 milyon doları gasp etti. 

26 Şubat 2004

Bir İsrail Askeri Öldürüldü: Erez geçidinde İsrail işgal güçleriyle Filistinli direnişçiler arasında çıkan çatışmada bir İsrail askeri öldürüldü. Çatışmada el-Aksa Şehidleri Tugayı'na bağlı 2 direnişçi de şehid oldu.

27 Şubat 2004

Fuad Yasin; "İsrail, Uyguladığı Terör Yöntemleriyle Filistin Halkının İradesini Kıramaz!": İ.H.H.'nın düzenlediği basın toplantısında Filistin'deki son gelişmelerle ilgili açıklamalar yapan Filistin'in Türkiye Büyükelçisi Fuad Yasin, İsrail'in uygulaya geldiği tüm terör yöntemlerine rağmen Filistin halkının direncini ve iradesini kıramayacağını söyledi.

İsrail Polisi Mescid-i Aksa'yı Bastı!: Cuma namazı sonrası Mescid-i Aksa'yı basan Siyonist İsrail askerleri 24 Filistinliyi yaraladı.

Ayrım Duvarı'nı Protesto eden 2 Filistinli şehid Düştü: Ramallah'ta ırkçı ayırım duvarına karşı protesto eylemi düzenleyen Filistinlilere silahlı ve bombalı saldırı düzenlemesi sonucu Zekeriya Salim ve Muhammed Reyyan isimli iki Filistinli şehit oldu. İşgalcilerin protesto eylemlerine yönelik vahşi saldırılarında 56 kişi de yaralandı.

28 Şubat 2004

İşgalciler 120 İşyerini Yıktı: İşgalci İsrail ordusu, Erez geçiş noktasında dün düzenlenen eylemde bir askerinin ölmesini bahane ederek, bölgede Filistinlilere ait 120 dükkanı tamamen yıktı.

İki Siyonist Öldürüldü: Yeşil Hat yakınlarında el-Halil ile Bi'r es-Sebi' arasındaki yolda Filistinli direnişçiler karı koca iki Siyonist yerleşimciyi öldürdü.

29 Şubat 2004

İslami Cihad Bir İsrail Tankını İmha Etti: İslami Cihad tarafından yapılan açıklamada bir İsrail tankının Refah kentinde imha edildiği belirtildi.

Nablus'ta 2 Şehid: Siyonist İsrail ordusunun Nablus kentinde Balata mülteci kampına saldırması sonucu 2 Filistinli genç şehid oldu.

İsrail Saldırısında İslami Cihad'a Bağlı 3 Direnişçi Şehid Oldu: İsrail helikopterinin Gazze'de bir araca düzenlediği füze saldırısında İslami Cihad'ın askeri kanadının üst rütbeli komutanlarından Mahmud Cuda ile Eymin ve Emir Dadu şehid oldular.

02 Mart 2004

Arafat'ın Danışmanı Zebin Öldürüldü!: 1960'larda el-Fetih'e katılan  Arafat'ın danışmanlarından Zebin gece yarısı Sabra mahallesindeki bürosunun önünde 12 kurşunla vurularak öldürüldü.

El-Halil'de Bir Filistinli Şehid Edildi: İsrail işgal askerlerinin, el-Halil kenti Yatta köyüne düzenlediği saldırıda Muhammed Ebu Receb (27) şehid düştü.

03 Mart 2004

Terör Devletinden Suikast: 3 Şehid!: Gazze'de Şehidler Kavşağı yakınlarında Hamas mensuplarına ait bir araca yönelik İsrail helikopterlerinin düzenlediği saldırıda 3 direnişçi şehid oldu. Şehidlerin İbrahim ed-Deyri (38), Ammar Hassan (25) ve Tarad el-Cemali (24) oldukları açıklandı.

2 Filistinli Şehid Oldu: Siyonist İsrail askerlerinin Tul-Karim'deki mülteci kampına düzenlediklerini baskında  el-Aksa Şehitleri Tugayı mensubu Kays Avfe (19) isimli direnişçi şehid düştü. Arıca 26 Şubatta Kudüs'te ayrım duvarını protesto eyleminde yaralanan Muhammed Bedwan (21) tedavi görmekte olduğu hastanede şehid oldu. Filistin'in değişik bölgelerinde 20 kişi tutsak edildi.

04 Mart 2004

İsrailli Teröristler Okula Saldırdı!: Rafah kentini basan Siyonist ordu birlikleri, ez-Zeariye semtindeki okula saldırarak 14 yaşındaki Muhammed Osman adlı Filistinli çocuğu şehid ettiler. Saldırı esnasında okul bahçesinde oynayan 5 çocuk da yaralandı.

Türkiye-İsrail Su Anlaşması İmzalandı!: Türkiye ile İsrail arasında Manavgat'tan su ithal etmesini öngören anlaşma imzalandı.

İsrail İşgal Ordusu Refah'ı Bastı!: Refah'a baskın düzenleyen İsrail işgal ordusu, 4 katlı meskun binayı yerle bir etti. Binada bulunanlardan Avni Nayif Kilab (25) adlı 1 Filistinli şehid olurken, 11 kişi yaralandı.

05 Mart 2004

El-Halil'de Yıkım Kararı!: İsrail mahkemesi, el-Halil'e dışarıdan getirtilip yerleştirilmiş Yahudi göçmenlerin korunması amacıyla, Hz. İbrahim Camisi'ne giden yolun kenarında bulunan Filistinlilere ait iki evin ordu tarafından yıkılmasına izin verdi.

06 Mart 2004

Hamas, Cihad ve Fetih'ten Ortak Eylem!: Erez geçidinde Filistinli üç direniş grubu müşterek eylem gerçekleştirdi. Eylemin hedefinin kontrol noktasında bulunan askeri araçlar ile Erez geçidi yakınındaki ayrın duvarı üzerinde bulunan İsrail gözetleme kulesi olduğu belirtildi. Eylem sonrası çıkan çatışmada 3'ü Filistin polisi, 2'si feda eylemcisi olmak üzere toplam 5 Filistinli şehid oldu, 15 kişi yaralandı. Feda eylemcilerinin isimleri, Husam Heniyye ve Beşir Ebu Ömereyn olarak açıklandı.

Siyonistler Bir Filistinli Polisi Öldürdü: Batı Şeria'da Sair Ebu Seriyye (19) isimli Filistinli bir polis, işgalci İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

07 Mart 2004

Gazze'de İsrail Terörü! 15 Şehid, 85 Yaralı: Siyonist İsrail işgal ordusuna bağlı güçler, Gazze'nin el-Bureyc ve Nusayrat mülteci kamplarına düzenlediği vahşi saldırıda 15 Filistinli şehid oldu, 85 kadar Filistinli de yaralandı. Şehidlerden biri Hamas'ın yerel komutanlarından Şeyh Hasan Zayid (40).

İşgalciden Çocuk Cinayeti: Siyonist işgal devletinin Cenin'in güneyindeki Ceba' beldesine düzenledikleri saldırıda Abdullah Gannam (10) adlı çocuk ağır yaralanarak bitkisel hayata girdi. 

08 Mart 2004

1 Filistinli Şehid Edildi!: Batı Şeria'nın Salfit kasabasına saldıran İsrail işgal askerleri, Halid Mehdi isimli Filistinliyi şehid etti, bir başka Filistinliyi de yaraladılar.

09 Mart 2004

Nablus'ta Büyük Gösteri: Nablus'ta, işgal devletinin Gazze'de gerçekleştirdiği vahşi saldırıyı ve katliamı protesto amacıyla büyük bir gösteri düzenlendi.

İsrail, Cenin'e Baskın Düzenledi!: İsrail işgal ordusu, Cenin'e girdi. Siyonist saldırıda Filistinli bir genç kız şehid oldu, bir Filistinli yaralandı, 4 Filistinli de tutsak edildi.

10 Mart 2004

İsrail Cenin'e Saldırdı; 6 Şehid: Siyonist birlikler Cenin kentine saldırarak el-Aksa Şehitleri Tugayları mensubu 4 direnişçi ile bir çocuğu şehid ettiler. Beyt Lahm'da ise 14 yaşındaki bir çocuk işgal askerlerinin ateşiyle can verdi. Şehidlerin isimleri şöyle: Amır el-Gavl (20), Eymen Sebaine (23), Muhammed Hayrullah (25), İhab Ebu Cafer (24), Basım el-Mehdi (15) ve Sair Harun (14)

"Ürdün -İsrail Ortak Bilimsel Projesi"ne Başlandı!: Araba vadisi adı verilen bölgede "Ürdün-İsrail Ortak Bilimsel Projesi" adı verilen projenin uygulanması işlemi düzenlenen büyük bir törenle başladı.

11 Mart 2004

ABD FKC Lideri Abbas'ı Öldürdü!: ABD'nin esir olarak tuttuğu Filistin Kurtuluş Cephesi (FKC) lideri Ebu Abbas (56), Irak'ta hayatını kaybetti.

13 Mart 2004

Gazze'de 2 Filistinli Şehid Edildi: İşgalci İsrail askerleri, Gazze'de 2 Filistinliyi şehid ettiler.

14 Mart 2004

Aşdod'da Çifte İstişhad Eylemi!: Aşdod'da düzenlenen feda eylemlerinde 11 Siyonist öldü, en az 20 kişi de yaralandı. Hamas'ın askeri kanadı Şehid İzzedin Kassam Tugayı ile Fetih'e bağlı el-Aksa Şehitleri Tugayı eylemi ortaklaşa üstlendiler.

Gazze'de 3 Şehid!: Netzarim'in Karni geçiş noktasında Siyonist askerlerin ateş açması sonucu 20 yaşlarındaki 3 Filistinli şehit edildi.

15 Mart 2004

İsrail, Eğitim Fakültesini Yerle Bir Etti!: Terör devleti İsrail, Gazze'deki eğitim fakültesini yerle bir etti. Aşdod feda eylemine misille olduğu belirtilen saldırı, Netzarim yakınlarındaki Şehidler Kavşağı'nda bulunan fakülteye yönelik gerçekleştirildi.

16 Mart 2004

Gazze'ye Siyonist Saldırı; 2 Şehid: İsrail saldırı helikopterleri Gazze'de bir evi hedef aldılar, saldırıda 2 Filistinli şehid oldu, 14 kişi de yaralandı.

17 Mart 2004

İsrail'in Cinayetleri Hız Kesmiyor! 6 Şehid: İşgal askerleri helikopter eşliğinde 25 zırhlı araçla Refah mülteci kampına saldırdı. Saldırıda ikisi çocuk 6 kişi şehid oldu.

18 Mart 2004

Siyonist Yerleşimci 5 Filistinliyi Ezerek Öldürdü!: Ramallah'ın kuzeyindeki Termisiya köyü yakınlarında İly ve Şilo karayolu üzerinde bir Siyonist yerleşimci, kamyonuyla 5 Filistinliyi ezerek şehid olmalarına neden oldu. Saldırıda 4 Filistinli de yaralandı.

20 Mart 2004

Han Yunus'ta 5 Filistinli Şehid Edildi!: Han Yunus'ta bir köyü basan Siyonist işgal güçleri 5 Filistinliyi şehid etti.

21 Mart 2004

Ramallah'ta 120 Filistinli Gösterici Yaralandı!: Ramallah'ın batısında bulunan Harbasa Beni Harıs köyünde işgal güçleri aleyhinde gösteri yapan Filistinlilerden 120'si yaralandı.

22 Mart 2004

Filistin İslami Direniş Lideri Şeyh Ahmed Yasin Şehid Edildi!: Filistin'de İslami direniş hareketinin sembolü ve Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin, Siyonist İsrail işgal ordusuna bağlı helikopterlerinin, sabah namazı çıkışı düzenlediği saldırı sonucu şehid oldu. Şeyh Ahmed Yasin ile birlikte bir oğlu, bir koruması toplam 7 kişi şehid oldu, 15 kişi de yaralandı. Direniş lideri Yasin'in şahadeti tüm Filistin ve İslam alemini yasa boğdu.

FDG'nin Çağrısıyla Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı: Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Şeyh Ahmet Yasin'in şehadeti münasebetiyle ikindi namazını müteakip Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

23 Mart 2004

Rantisi, Gazze'den Sorumlu: Şeyh Ahmed yasin'in şahadetinden sonra Abdülaziz Rantisi, yapılan seçimde Hamas'ın Gazze liderliğine getirildi.

24 Mart 2004

Gazze'de 2 Filistinli Şehid edildi!: Refah mülteci kampı yakınlarındaki Morag yerleşim birimine sızmaya çalıştıkları öne sürülen 2 Filistinli şehid edildi.

25 Mart 2004

FDG; "Hepimiz Ahmed Yasin'iz!": Filistin Dostları Girişimi (FDG), Filistin İslami Direniş Hareketi'nin kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin'in Siyonist katillerce şehid edilmesi dolayısı ile bir basın toplantısı düzenledi. İstanbul Fatih'teki Büyük Reşadiye Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına FDG bileşenlerinden Mazlumder, Özgür-Der, İHH, Kudüs Dergisi, Anadolu Gençlik Dergisi, Haksöz Dergisi, Umran Dergisi, İnsan Vakfı, Akabe Vakfı, Müstakil Tüketiciler Derneği, Ak-Dav ve Buruc Yayınları temsilcileri katıldı.

Erdoğan: "Şeyh Yasin'in Öldürülmesi Terördür": Erdoğan, İsrail'in Hamas'ın kurucu liderini öldürmesini sert dille eleştirdi. Eylemi 'terör' olarak niteleyen Erdoğan, "Ortada ne yol haritası kaldı, ne de arabuluculuk" dedi.

26 Mart 2004

Hamas Bir İsrail Cipini İmha Etti!: Şehid İzzeddin Kassam Tugayı, Gazze kentinin doğusunda eş-Şucaiyye mahallesi el-Muhazi caddesinde bir İsrail askeri cipini tamamen imha edildi.

4 Filistinli Şehid Edildi: Beytüllahim kentinde çıkan çatışmalarda İsrail işgal askerleri Mahmud Ömer ez-Zigari (20) isimli Filistinliyi şehid etti. Gazze Şeridi'ndeki bir Yahudi yerleşim birimine denizden sızan Filistinli 2 direnişçi de işgal askerleriyle girdikleri çatışmada şehid eldi. Bir Filistinli de Batı Şeria'daki Balata mülteci kampına giderken aracında meydana gelen patlamada şehid düştü
Cuma Meydanları Tek Yürek; "Hepimiz Ahmed Yasin'iz": Filistin Dostları Girişimi (FDG)'nin çağrısı ile Cuma günü Türkiye'nin dört bir yanında on binlerce Müslüman Şeyh Ahmed Yasin'in şehadeti vesilesiyle bir araya geldi. Türkiye'nin değişik şehirlerindeki camilerinde Cuma namazını müteakiben Şeyh Ahmed Yasin için gıyabi cenaze namazı kılan topluluklar, İsrail terörünü lanetlediler.

27 Mart 2004

Terörist İsrail, 7 Yaşındaki Bir Çocuğu Şehid Etti!: Balata mülteci kampını basan Siyonist İsrail işgal askerleri, Halid Velvil (7) isimli Filistinli çocuğu şehid ettiler.

28 Mart 2004

Nasrullah: "Hizbullah Hamas'ın Emrindedir!": İsrail işgaline başarılı bir şekilde direnen ve Siyonistleri büyük ölçüde Lübnan'dan kovan Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın lideri Şeyh Hasan Nasrullah, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şeyh Ahmed Yasin'in şehadeti dolayısıyla tertip edilen gösteride yaptığı konuşmada; "Hamas liderliğine şunu söylüyorum: Şu andan itibaren Hizbullah'a mensup bizleri, sizin komutanlığınız altındaki Hamas askerleri olarak görebilirsiniz." dedi.

El-Halil'de Bir Filistinli Şehid Edildi: El-Halil'in güney batsında bulunan ez-Zahiriye beldesini basan Siyonist işgal güçleri, evinin damında bulunan Cemil Talab et-Tal (35) isimli Filistinli genci hedef alarak yaraladılar. Daha sonra işgal birlikleri 4 çocuk babası olan Filistinli genci alarak olay yerinden uzaklaştılar. Ağır yaralı olan Filistinli, tedavi olmasının engellenmesi üzerine işgal askerlerinin elinde şehid oldu.

29 Mart 2004

Sudanlı Engellilerden İsrail'e Protesto: Sudan'da 300 civarında engelli, Hamas lideri Şeyh Ahmed Yasin'in İsrail saldırısında şehid edilmesini protesto için gösteri düzenledi.

30 Mart 2004

Cihad ve Cephe'den Ortak Eylem; İsrail Askeri Otobüsü İmha Edildi!: İslami Cihad'a bağlı Kudüs Seriyyeleri ile Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Milli Direniş Tugayı, Gazze'de Karni yolu üzerinde seyreden işgal ordusuna bağlı askeri bir konvoya yönelik eylem düzenlediler.

31 Mart 2004

Han Yunus'ta 3 Filistinli Şehid Edildi!: Han Yunus kentinin kuzeyinde bulunan Nefih Dekalim Siyonist yerleşim birimine sızmaya çalışan 3 Filistinli direnişçi ile İsrail askerleri arasında çıkan çatışmada 3 direnişçi şehid edildi.

01 Nisan 2004

İsrail Askerleri Hastaneye Saldırdı!: Terör devleti İsrail ordusuna bağlı birlikler, çok sayıda tank ve helikopter eşliğinde Beyt Lahm kentinde bulunan akıl hastalıkları hastanesine saldırdılar. İşgal askerleri hastanede bulunan el-Aksa Şehidleri Tugayı'na mensup 12 direnişçiyi tutsak ettiler.

02 Nisan 2004

Siyonist Askerler Aksa Haremi'ne Girdi!: Siyonist İsrail işgal askerleri, Cuma namazından sonra Mescid-i Aksa Haremi'ne giren yüzlerce özel tim, cami cemaatine sersemletici bomba ve göz yaşartıcı gazlarla saldırdı, 67 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.

İsrail, Refah Mülteci Kampına Saldırdı: İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampına saldırdı. İsrail işgal askerlerinin saldırısında  Muhammed Abd (19) adlı Filistinli şehid düştü.

İslami Cihad 1 Şehid Verdi!: Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı el-Kudüs Seriyesi'ne mensup Muhammed Ahmed Şahin (21), Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan el-Bureyc mülteci kampı yakınlarında şehid edildi.

03 Nisan 2004

Siyonistler Nablus ve Tul Karm'e Girdi!: İsrail işgal ordusu, 80 kadar tank, zırhlı askeri araç ve buldozer eşliğinde Batı Şeria'nın Nablus ve Tul Karm kentlerine girdi. İşgal birlikleri arasında iki gazetecinin de bulunduğu 23 Filistinliyi tutsak etti.

4 Filistinli Şehid Edildi!: Gazze kentinin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun'da İsrail işgal askerlerinin ateş açması sonucu 2 Filistinli şehid düştü. Bir diğer Filistinlinin de İsrail askerlerinin Gazze'nin Haceru'd-Dik bölgesini gelişi güzel taramaları sonucu şehid oldu. Batı Şeria'da Beyt Lahm'ı işgal eden Siyonist güçlere direnen 16 yaşındaki Nasır İsa Hecahice şehid oldu.

04 Nisan 2004

FKC Liderliğine Ömer Şibli Getirildi: Irak'ta ABD'nin gözetimi altındayken geçen ay ölen Filistin Kurtuluş Cephesi (FKC) lideri Ebu Abbas'ın yerine Ömer Şibli getirildi.

Aksa İntifadası'nın İsrail'e Maliyeti 8.5 Milyar Dolar!: İsrail Merkez Bankası'nın yayınladığı yıllık rapora göre, İsrail ekonomisinin Aksa İntifadası'ndan kaynaklanan nedenlerden dolayı 8.5 milyar dolar kayıp verdiği belirtildi.

05 Nisan 2004

Üçü Çocuk 5 Filistinli Şehid Düştü!: El-Bureyc mülteci kampını basan işgal birlikleri, yaşları 18'in altında olan Muhammed Selman Ebu Rawda, Ammar Adnan er-Racudi ve Muhammed Zeydan Ebu Semehdane isimli üç çocuğu şehid etti.

Daha önceki İsrail saldırılarında yaralanan Rami el-Huleyli (20) ile Edhem Abdo Haşim isimli 2 Filistinli hastanede yaşamlarını yitirdi.

06 Nisan 2004

Yaralı Hamas Üyesi Hastaneden Kaçırıldı!: Tul Karm kentindeyse sivil giyimli işgal askerleri, gösteri için toplanan kalabalığın üzerine ateş açtı. Olayda bir İslami Cihad üyesi şehid oldu, aralarında Hamas'ın önde gelen üyelerinden Halid Kereviş'in de bulunduğu beş kişi yaralandı. Halid Kereviş daha sonra Tul Karm'deki hastaneden İsrail işgal askerleri tarafından kaçırıldı.

07 Nisan 2004

Ramallah'ta 13 Filistinli Yaralandı: Ramallah'ın güneybatısında bulunan Bedw köyünde İsrail'in inşa ettiği ayrım duvarını protesto eden göstericilere saldıran İsrail işgal güçleri 13 Filistinliyi yaraladı.

İşgalciler 1 Çocuğu Şehid Etti!: Balata mülteci kampında dün işgal askerlerinin ateşiyle yaralanan İbrahim Ebu Sureys (15) isimli çocuk tedavi görmekte olduğu hastanede şehid oldu.

08 Nisan 2004

Siyonistler 36 Yardım Kuruluşunu Kapattı!: Terör devleti İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 36 insani yardım kuruluşunu Hamas'a destek oldukları gerekçesiyle kapattı.

09 Nisan 2004

Rantisi'den Iraklı Direnişçilere Çağrı; "Terörist ABD'yle Zafere Dek Savaşın": Hamas'ın Gazze Sorumlusu Abdülaziz Rantisi, Irak'taki direnişçilere; "ABD terörizmine karşı zafere ulaşıncaya kadar Irak'taki Amerikan askerleriyle savaşma" çağrısında bulundu.

10 Nisan 2004

İHH: Filistin'i Yeniden Düşünme Zamanı: İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen "Filistin'de İnsan Hakları İhlalleri ve Duvar Gerçeği" adlı panel Bayrampaşa Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panele, Filistin Büyükelçisi Fuat Yasin, Uluslar arası Af Örgütü Üyesi Av. Halim Yılmaz, İHH Araştırma Komisyonu Başkanı Murat Yılmaz, gazeteci-yazar Ahmet Varol katıldı. Panelin oturum başkanlığını ise Gazeteci Mustafa Özcan yaptı.

11 Nisan 2004

Şaron: "Ayrılma İsrail İçin Daha İyi": Siyonist Başbakan Şaron, Gazze Şeridi'nden çekilmeyi öngören "Filistinlilerden ayrılma" planının, "İsrail için siyasi ve ekonomik açıdan iyi olacağını" söyledi.

12 Nisan 2004

Gazze'de 3 Direnişçi Şehid Düştü!: Gazze Şeridi'ndeki Netzarim Siyonist yerleşim birimine sızmaya çalışan direnişçiler ile Siyonist İsrail işgal askerleri arasında çıkan çatışmada 3 Filistinli şehid düştü.

14 Nisan 2004

İsrail Tankları Refah'a Girdi: İsrail işgal birlikleri, 40 zırhlı araç eşliğinde Gazze-Mısır sınırındaki Refah mülteci kampına girdi. Kamp sakinleri, İsrail işgal askerlerinin makineli tüfeklerle rasgele ateş açtıklarını belirttiler.

15 Nisan 2004

Refah'a Füze Saldırısı: Siyonist İsrail helikopteri Gazze Şeridi'nin Refah kentine füze saldırısı düzenledi, 11 kişi yaralandı.

Filistinli Tutsaklar Direnişte!: Necef çölünde bulunan Nafha cezaevinde direnişe geçen tutsaklara gardiyanların saldırması sonucu 10 Filistinli tutsak ile 3 gardiyan yaralandı.

16 Nisan 2004

Yahudilerden Şaron ve Bush'a Protesto: Amerika'daki muhafazakar Museviler, Şaron ve Bush'u protesto etti. Filistin'deki İsrail işgalinin sona erdirilmesini isteyen Museviler, Filistinlilerden toprak çalmanın kabul edilemez olduğunu, Şaron ve İsrail'in gerçek Museviliği yansıtmadığını söylediler.

'Tutsaklar Günü'de Filistin Dayanışması: Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde onbinlerce Filistinli, "Tutsaklar Günü" dolayısıyla Siyonist İsrail'in elindeki 7 bin 500 Filistinliyi serbest bırakması için yürüdü.

17 Nisan 2004

Abdülaziz er-Rantisi Şehid Düştü: İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Gazze sorumlusu Prof. Dr. Abdülaziz er-Rantisi, terör devleti İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği suikast sonucu şehid düştü. Er-Rantisi ile beraber 25 yaşındaki oğlu Muhammed ve koruması Ekrem Nessar (36) da şehid oldu.

Gazze'de İstişhad Eylemi; 1 İşgal Askeri Öldü: Erez geçidinde düzenlenen istişhad eyleminde, bir İşgal askeri öldü, üçü asker 4 kişi de yaralandı. Fadi el-Mewdi'nin (22) gerçekleştirdiği eylemi, Hamas ve el-Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Yaralı 2 Filistinli Şehid Oldu!: Nablus'taki Asker mülteci kampında dün İsrail saldırısında yaralanan iki kişiden İslami Cihad'a mensup Yasir Ebu Hubeys (21) tedavi görmekte olduğu hastanede yaşamını yitirdi. Ramallah'ın Butonya beldesinde dün İsrail ateşiyle yaralanan Hüseyin Mahmud İwad (17) adlı Filistinli genç de bu gün şehid oldu.

18 Nisan 2004

FDG, Şehidlerin Yolunu Sürdüreceğiz!: Filistin Dostları Girişimi (FDG)'nin çağrısıyla, Fatih Camii'nde ikindi namazı çıkışı Siyonist katillerin şehid ettiği Abdülaziz Rantisi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

19 Nisan 2004

Siyonist Terör Filistin'de 2 Can Daha Aldı!: Terörist İsrail'in işgal askerleri, Biddo Köyü'nde ayrım duvarının yapımını protesto eden Filistinlilere saldırdı, 1948 sınırları dahilinde yaşayan Filistinlilerden 2'sini şehid etti, 9'unu da yaraladı.

20 Nisan 2004

Af Örgütü'nden Tepki; "Rantisi'nin Öldürülmesi Savaş Suçu": Uluslararası Af Örgütü, Abdülaziz Rantisi'nin şehit edilmesini kınadı ve uluslar arası hukuka tümüyle aykırı bir fiil ve savaş suçu olarak niteledi.

Kaçırdıkları Yaralıyı Bitkisel Hayat Halinde Teslim Ettiler!: Siyonistler yaraladıktan sonra hastaneden kaçırıp kendilerine ait Surka Hastanesi'nde rehin tuttukları 20 yaşındaki Halid Cemal Yusuf'u bitkisel hayata girmesinden sonra Eriha hastanesine teslim ettiler.

Siyonistler Gazze'de 3 Filistinliyi Şehid Etti: İsrail işgal askerleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyine düzenlediği saldırıda 3 Filistinliyi katletti, 21 Filistinliyi yaraladı.

21 Nisan 2004

Vanunu Serbest Bırakıldı!: İsrail'in nükleer silahlarını dünyaya ifşa eden Vanunu, 18 yıllık hapis cezası ardından serbest bırakıldı. Vanunu Aşkelon'daki cezaevinden ayrılışında yaptığı açıklamada, MOSSAD tarafından "barbarca" muameleye tabii tutulduğunu söyledi.İsrail Terörü 1 Günde 10 Can Aldı!: İsrail terörü, Gazze'de son 24 saat içinde 10 can aldı. 6'sı ağır 33'ten fazla Filistinli de yaralandı. Beyt Lahya'da 9 ve Beyt Hanun'da da 1 kişi olmak üzere toplam 10 Filistinli şehid düştü.

Üç İsrail Askeri Öldürüldü!: Filistin İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyeleri, Beyt Hanun'da 3 İsrail işgal askerini öldürdü.

22 Nisan 2004

Beyti Lahiya'da Siyonist Katliam! 11 Şehid!: Beyti Lahiya'yı hedef alan vahşi saldırıda 6 kişinin şehid düşmesiyle 24 saat içinde işgalciler tarafından şehit edilen Filistinli sayısı 11'e ulaştı.

Beyti Lahiya'nın Aslanı Şehit Oldu:  Beyti Lahiya'da işgalcilere karşı kahramanca direnen İslami Cihad Hareketi'nin Kudüs Seriyyeleri mensubu Ebu Husayra şehit düştü.

Tul Karm'de 3 Filistinli Şehid Düştü!: İsrail askerleri, Tul Karm kentinde, el-Aksa Şehitleri Tugayı'na üye 3 Filistinliyi şehid ettiler.

23 Nisan 2004

Kalkilya'da 3 Direnişçi Şehid Düştü!: İsrail işgal birliklerinin, Kalkilya'ya düzenledikleri saldırıda el-Aksa Şehitleri Tugayları üyesi 3 direnişçi şehid düştü.

İsrail Askerleri, Kız Çocuklarına Saldırdı!: Siyonist askerler, Beyt Lahya kasabası yakınlarında, Muna Ebu Tabak (9) ile Esma Ebu Kleyk (4) isimli 2 Filistinli kız çocuğunu şehid etti.

Filistinli Öğretmen Öldürüldü: İsrail askerleri, Nablus bölgesinde 32 yaşındaki bir Filistinli öğretmeni şehid etti.

24 Nisan 2004

Nasıriyye'de MOSSAD Bürosu!: Irak'ın Nasıriyye kentinde Zeytun Caddesi üzerinde MOSSAD bir büro açtı.

25 Nisan 2004

BM Temsilcisi; İsrail Ortadoğu'daki En Büyük Zehir!: BM'nin Irak özel temsilcisi Lahdar Brahimi, 'İsrail'in politikalarının Orta Doğu'daki en büyük zehir olduğu' yönündeki görüşünde herhangi bir değişiklik olmadığını söyledi. Lahdar Brahimi "Bence bu bir görüş değil, gerçektir." dedi. Brahimi bir Fransız radyosuna bu yönlü bir açıklama yapmıştı.

Cenin'de 4 Filistinli Şehid Düştü: Cenin kentinde işgal güçlerine bağlı özel birliklerin saldırısı sonucu 4 Filistinli şehid düştü bir kişi de yaralandı. Ayrıca el-Cezire muhabiri ile Reuters Haber Ajansı kameramanı işgal askerlerinin ateşiyle yaralandı.

26 Nisan 2004

1 İsrail Askeri Öldürüldü: Filistin kasabası İdna yakınlarında devriye gezen 3 İsrail askerine direnişçiler tarafından ateş açılması üzerine 1 İsrail işgal askerinin öldü, 1 Filistinli yaralandı.

27 Nisan 2004

İsrail Terörü 5 Can Aldı!: Tul Karm'de 2, el-Magazi mülteci kampındaki 2 ve Ramallah'ta 1 çocuk olmak üzere 5 Filistinli şehid oldu.

28 Nisan 2004

Gazze'de 4 İşgal Askeri Yaralandı: Kfar Darom yerleşim birimi yakınlarındaki askeri kontrol noktasında bomba yüklü aracın havaya uçması sonucu biri ağır 4 İsrailli askeri yaralandı. Eylemi Hamas üstlendi.

29 Nisan 2004

Gazze Emniyet Müdürüne Suikast Girişimi: Gazze Şeridi'nin Filistinli emniyet müdürü Razi Cibal, kendisine yönelik suikast girişiminden yara almadan kurtuldu.

Cenin'de 1 Şehid, 12 Yaralı: İşgal ordusuna bağlı özel birliklerin Cenin kentine saldırması sonucu Sair Ebu Surur (20) isimli Fetih'e mensup bir direnişçi şehid oldu, el-Cezire kameramanı Nebil Muzawi'nin de aralarında bulunduğu 12 kişi yaralandı.

30 Nisan 2004

Biri Kadın 3 Filistinli Şehid Düştü: Kalkilya'nın Haris köyünü dün akşam geç saatlerde basan Siyonist işgalciler, Ahmed Kuleyb (22) isimli genci göğsünden vurarak şehid ettiler. Yine Batı Şeria'da Nablus kenti Harıth köyünde işgalci yerleşimciler 22 yaşındaki genci kurşunlayarak şehid ettiler. Cenin kenti el-Faria' mülteci kampına saldıran işgal birliklerinin, bol miktarda kullandıkları göz yaşartıcı bombaların etkisiyle Filistinli bir kadın boğularak öldü.

01 Mayıs 2004

İsrail ve ABD'den Füzesavar Denemesi: ABD ve İsrail, Hizbullah'ın Katyuşa roketlerine karşı füzesavar lazer topu denemesi yaptı. İsrail Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "Lazer topu denemesi, ABD'nin New Mexico eyaletindeki White Sands üssünde yapıldı ancak füzeyi imha etmeyi başaramadık." denildi.

02 Mayıs 2004

İsrail, Hamas'ın Radyo İstasyonuna Saldırdı: İsrail helikopterleri, Gazze'de 14 katlı bir binaya füze saldırısı düzenledi. El-Eyyam ve el-Kuds gazeteleri ile Hamas'ın el-Aksa ve el-Fetih'in Gençlik radyolarının bulunduğu binada en az 3 kişi yaralandı.İsrail Terörü Çocukları Hedef Aldı!: Gazze Şeridi'nde, Siyonist askerlerin açtığı ateş sonucunda 8 yaşındaki bir Filistinli çocuk şehid oldu, 7'si 15 yaşın altındaki çocuklar olmak üzere 10 Filistinli yaralandı.

Gazze'de Çatışma; 7 Ölü: Guş Katif yakınlarında iki direnişçi 5 Siyonist işgalciyi öldürdü. Çıkan çatışmada 2 direnişçi şehid düştü, 4 İsrail askeri de yaralandı.

03 Mayıs 2004

Aksa Tugayı Genel Komutanı Şehid Oldu!: Nablus kentinde bir araca İsrail'in düzenlediği hava saldırısında, el-Aksa Şehidleri Tugayı Genel Komutanı Haşim Ebu Hamdan şehid oldu. Ayrıca araçta bulunan Ebu Hamdan'ın yardımcısı ve sağ kolu Nadir Ebu Leyl ile beraberlerindeki Nail Ebu Hüseyin ve Muhammed Ebu Hamdan isimli direnişçiler şehid oldular.

Suriye 5 MOSSAD Ajanını Yakaladı!: Suriye güvenlik birimleri, Şam'da bulunan Hamas liderleri Halid Meş'al ile Musa Ebu Merzuk'a yönelik suikast hazırlığı yapan 5 MOSSAD ajanını yakaladı.

Siyonist Yerleşimciler Kudüs'te 2 Evi İşgal Etti!: Siyonist 'Atiryet Gohnim' çetesine mensup 150 kadar yerleşimci, Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 80 dönüm arazisi olan 2 evi İsrail polisinin koruması altında gasp etti.

04 Mayıs 2004

Han Yunus'ta 2 Şehid, 22 Yaralı: İşgalci İsrail askerlerinin Han Yunus mülteci kampını hedef alan füze saldırısında 2 kişi şehid oldu, 22 kişi yaralandı.

05 Mayıs 2004

İsrail Askerleri Öğrencilere Saldırdı!: Gazze'de İsrail işgal askerlerinin Filistinli öğrencilere saldırısını görüntüleyen AFP foto muhabiri Filistinli Mahmud el-Hams (24) vurularak yaralandı. Gazze'deki saldırılarda 1 Filistinli şehid oldu, 15 kişiyi yaraladı.

06 Mayıs 2004

İsrail'den Hamas'a Saldırı!: İsrail askerleri Nablus'ta Hamas'ın askeri liderlerinden İmad Canadra'yı  şehid ederken, Hamas'ın Tul Karm siyasi yetkilisi Rafet Nasif ile yardımcısı Amr Şehade'yi tutsak etti.

Bir Filistinli Şehid Edildi: İsrail işgal askerleri, saldırı düzenledikleri el-Halil kentinde Yasin ec-Colani adlı bir Filistinliyi şehid ettiler.

09 Mayıs 2004

2 Direnişçi Şehid Edildi: Kusofhim Siyonist yerleşim biriminde ölen yerleşimcileri anmak üzere düzenlenen merasime bir eylem gerçekleştiren direnişçiler ile İsrail işgal askerleri arasında çıkan çatışmada 2 direnişçi şehid düştü.

10 Mayıs 2004

Kudüs'te 1 Filistinli Şehid Edildi: Ebu Dis'te Fehdi Bahhar (19) isimli Filistinli şehid edildi.

Bir İşgalci Yaralandı: Nablus'un güneyinde bulunan Berraha yerleşim birimi yakınlarında Filistinli direnişçilerin gerçekleştirdiği eylemde bir işgalci Siyonist yaralandı. Eylemi Fetih'e bağlı el-Aksa şehidleri Tugayı üstlendi.

11 Mayıs 2004

Hamas, Bir İsrail Tankını İmha Etti; 6 İşgal Askeri Öldü!: Gazze Şeridi'ndeki Zeytun mahallesinde İsrail işgal ordusuna ait bir tank, yola yerleştirilen mayının patlaması sonucu infilak etti. 6 İsrail askerinin öldüğü eylemin sorumluluğunu Hamas üstlendi.

12 Mayıs 2004

İslami Cihad İsrail Zırhlısını İmha Etti; 5 İşgal Askeri Öldü: İslami Cihad Gazze Şeridi'nin güneyinde gerçekleştirdiği eylemde İsrail işgal ordusuna ait bir zırhlı aracı havaya uçurdu. Askeri mühendisler taşıyan patlayıcı yüklü zırhlı araçta bulunan biri subay 5 işgal askerleri öldü, 6'sı da yaralandı.

İsrail Terörü Refah'ta 16 Can Aldı!: Refah mülteci kampında Siyonist işgal askerleri tarafından gerçekleştirilen katliamda şehid edilen Filistinlilerin sayısı 16'ya, yaralıların ise 180'e yükseldi.

13 Mayıs 2004

İsrail Terörü Zeytun Mahallesini Yok Etti; 30 Şehid, 221 Yaralı!: Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 2 tankının direnişçilerce imha edilmesi sonucu 11 askerinin cesedini geride bırakan işgal ordusu, toplu cezalandırma politikası doğrultusunda masum Filistin halkından öç alma amacıyla Zeytun mahallesini adeta yerle bir etti. Siyonist işgal ordusunun son 48 saat içinde gerçekleştirdiği saldırılarda 30 Filistinli şehid olurken en az 221 Filistinli de yaralandı.

İki İsrail Askeri Yaralandı: Cenin kentinin batısında bulunan Salim geçidinde meydana gelen bir patlamada iki İsrail askeri yaralandı.

İsrail, 50 Filistinliyi Tutsak Etti: İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'nın el-Halil kenti Beyt Awa beldesinde 50 Filistinliyi tutsak etti.

14 Mayıs 2004

İsrail Refah'ı Haritadan Siliyor!: Siyonist İsrail Refah mülteci kampında Filistinlilerin yaşadığı yüzlerce evi yıktı. Şaron, 'Filadelfi ekseni' olarak adlandırdığı tampon bölgede bulunan evlerin tamamının yıkılmasını emretti. İsrail işgal ordusu, 300 meskun binayı yıktı, 2 binden fazla Filistinli yıkımlar sonucu evsiz kaldı.

Saat Başı 1 Filistinli Şehid Düşüyor!: İsrail terörü can almaya devam ediyor, dünya susuyor. Gazze'de Siyonist İsrail'in gerçekleştirdiği katliamda ölü sayısını takip etmek artık pek mümkün değil. Son üç-dört günde sadece Gazze'de onlarca Filistinli İsrail terörüyle can verdi. Son 24 saat içinde şehid düşen Filistinli sayısı 27'u buldu. Böylece her saat başı ortalama 1 Filistinli İsrail terörü sonucu yaşamını yitiriyor.

İsrail'e Darbe Üstüne Darbe!: 'Filadelfi' bölgesinde Aksa Şehidleri Tugayı 2 İsrail askerini öldürdü, 3'ünü yaraladı ayrıca Hammer marka İsrail cipini imha ettiler. İzzeddin Kassam Tugayı, Refah mülteci kampı "O" Blok'ta 3 İsrail askerini yaraladı. Fetih'in askeri kanatlarından Şehid Ahmed Ebu er-Rişe direnişçileri Refah mülteci kampında bir İsrail zırhlı aracını imha ettiler.

15 Mayıs 2004

İslami Cihad Bürosuna Saldırı!: Terör devleti İsrail helikopterleri İslami Cihad'ın üst düzey liderlerinden Dr. Muhammed el-Hindi'nin bürosuna füze saldırısı düzenledi, 11 kişi yaralandı. Dr. el-Hindi saldırıdan yara lamadan kurtuldu.

Direnişçiler 2 İsrail Askerini Öldürdü: Refah'ta 2 İsrail askeri Hamas direnişçilerince öldürüldü, 3'ü de yaralandı. Eylemin amatör video görüntüleri yayınlandı.

İsrail'den İkinci Suikast Girişimi!: İsrail helikopterleri, Gazze'ye ikinci kez hava saldırısı düzenledi. İslami Cihad liderlerinden Muhammed Şeyh Halil'in, Gazze Şeridi'nin güneyindeki evine bir füze fırlatıldı; Eşref Kaşta (37) şehid oldu, 2 kişi yaralandı.

16 Mayıs 2004

Filistin, Duvardan Sonra Hendek İle Kuşatılıyor!: İsrail'in, Gazze şeridinin güneyinde 'güvenlik çukuru' adını verdiği 20 metre derinlikte, 60-80 metre genişlikte hendekler kazmayı planladığı açıklandı.

17 Mayıs 2004

5 Filistinli Şehid Düştü!: İsrail askerleri, Nahal Oz yakınlarında 4 direnişçiyi şehid ettiler. Ramallah'ın Silwan beldesinde ise işgal askerleri Muhammed Hamid (22) isimli Filistinli genci şehid ettiler.

18 Mayıs 2004

Siyonist İşgalciler Ölüm Kusuyor; 24 Şehid!: Siyonist işgalcilerin Refah'ın Tel Sultan mahallesinde düzenlediği helikopter saldırısında ve çatışmalarda 24 Filistinli şehid oldu, onlarcası yaralandı.

Hamas Bir İsrail Tankını İmha Etti!: İzzeddin Kassam Tugayları, Refah'ın Tel Sultan mahallesinde bir İsrail tankını yola döşedikleri bombaları patlatarak imha ettiler.

19 Mayıs 2004

Refah'ta İki Günde 46 Şehid!: İşgal ordusunun Refah'ın Tel Sultan mahallesinde 24 Filistinlinin şahadetine yol açan saldırısını protesto eden Filistinlilere bir İsrail helikopterinden füze fırlatıldı. Saldırıda 2'si çocuk 22 Filistinli şehid düştü, 50'si yaralandı.

20 Mayıs 2004

İsrail Askerleri 3 Çocuğu Şehid Etti: Siyonist İsrail askerleri, 2'si Refah'ta 1'i de Batı

Şeria'da olmak üzere 3 çocuğu şehid etti. Refah mülteci kampında Tel Sultan mahallesinde evlerinin damında işgalcilere taş atan Ahmed (12) ve Esma (16) isimli 2 çocuk İsrailli keskin nişancılar tarafından vurularak şehid edildi.

Refah'ta 5 Şehid Daha!: İsrail askerleri kuşatma altındaki Refah mülteci kampında 5 Filistinliyi şehid ettiler.

Hamas'ın Kalkilya Sorumlusu Şehid Edildi: Hamas'ın Kalkilya sorumlusu Mazin Yasin, İsrail askerilerinin saldırısında şehid edildi.

21 Mayıs 2004

FDG Refah Katliamını Kınadı: Filistin Dostları Girişimi (FDG)'nin çağrısıyla Cuma namazı çıkışında İstanbul Fatih Camii avlusunda saf tutan yaklaşık 2000 kişi, Filistinli şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılarak Filistinli yiğitlerle dayanışma örnekliği sergiledi. Eylemde ABD ve İsrail'in terör saldırıları kınandı.

İsrail, 55 Şehid, 144 Yaralı Bırakarak Refah'tan Çekildi!: İsrail işgal ordusu, 21'i çocuk olmak üzere toplam 55 Filistinlinin canına mal olan ve 144 kişinin de yaralandığı 3 günlük büyük katliamın ardından Refah mülteci kampından çekilmeye başladı.

22 Mayıs 2004

3 Yaşındaki Kız Çocuğu Şehid Edildi!: Siyonist askerler, Refah mülteci kampı el-Berazil mahallesinde 3 yaşındaki Revan Ebu Zeyd isimli Filistinli kız çocuğunu vahşice şehid ettiler.

Batı Şeria'da Feda Eylemi 5 Yaralı: Bekaot kontrol noktasında gerçekleştirilen feda eyleminde biri ağır 5 kişi yaralandı.

23 Mayıs 2004

Yaralı Filistinli Şehid Oldu: İsrail işgal güçlerinin bu ayın 12'sinde Gazze'ye düzenledikleri saldırılarda yaralanan 18 yaşındaki Filistinli bir genç dün tedavi görmekte olduğu hastanede yaşamını yitirdi.

24 Mayıs 2004

Nablus'ta Bir Günde 6 Şehid!: Terör devleti İsrail'in Nablus kentine yönelik saldırılarında son 24 saat içinde üçü çocuk 6 Filistinli şehid oldu. Nablus'un Balata mülteci kampında 16 yaşındaki Hamza Acac el-Burini şehid düştü. Nablus mülteci kampına düzenlenen hava saldırısında ise 13 yaşındaki bir çocuk şehid düştü. İşgalcilerin daha önceki saldırısında yaralanan 12 yaşındaki Adnan Cemal el-Bahş isimli çocuk hastanede can verdi.

İsrail Terörü Nablus'ta 2 Can Aldı!: İsrail helikopterlerinin, Nablus'ta bir araca füze fırlatması sonucu Muhammed Saad Ulyan ve Saad Gazal isimli Hamas'a mensup 2 Filistinli şehid oldu.

25 Mayıs 2004

Hamas: Susarak Soykırıma Ortak Olmayın!: Hamas, Refah'ta Filistinlilere yönelik başlatılan soykırım konusunda Arap ülkelerini tepkisiz kalmakla suçladı. Açıklamada "Refah'ta yapılanlar bir soykırımdır ve sessiz kalınarak bu suça ortak olunmaktadır." denildi.

26 Mayıs 2004

İsrail Zırhlısı İmha Edildi!: Filistinli direnişçiler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Kisofhim geçidi yakınlarındaki el-Karara beldesinde bir İsrail askeri aracını imha ettiler. Kefer Darom Yahudi yerleşim birimindeki askeri noktaya bir roketin isabet etmesi sonucu 2 İsrail askeri yaralandı.

27 Mayıs 2004

Türk-İsrail Dostluk Grubu Dağıtılsın!: Özgür-Der üyeleri İstanbul Fatih'te, Meclis'te 299 milletvekili üyesi bulunan Türk-İsrail Dostluk Grubu'nun lağvedilmesini talep eden bir eylem gerçekleştirdi.

İsrail İngiliz Gazeteciyi Tutukladı: İsrail, nükleer sırlarını ifşa ettiği gerekçesiyle 18 yıl tutsak ettiği Mordehay Vanunu'nun açıklamalarını haber yapan İngiliz gazeteci Peter Hounam'ı tutukladı.

28 Mayıs 2004

Rafah'ta Feda Eylemi: Refah yakınlarında bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu, 3 İsrail askeri ağır yaralandı. Eylemi Halk Direniş Komiteleri, Kudüs Tugayları ve el-Aksa Şehitleri Tugayı ortaklaşa üstlendi.

29 Mayıs 2004

Bir İsrail Subayı Öldürüldü: Batı Şeria'daki Balata mülteci kampında işgal güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çıkan çatışmada bir İsrail subayı öldürüldü. Eylemin sorumluluğunu el-Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

4 Filistinli Şehid Edildi!: Eriha'da Filistin istihbaratına mensup Ahmed eş-Şorbeci (24), Tel Sultan mahallesinde Eymen Hamis Haseneyn (23), Mısır-Filistin sınırında el-Aksa Şehidleri Tugayı'na mensup Nebil Receb Zeyno (22) ve Kefar Darom yakınlarında Teysir Ebu İwad isimli Filistinli çiftçi işgal askerlerinin ateşiyle şehid oldular.

30 Mayıs 2004

Üç Direnişçi Şehid Edildi!: Zeytun mahallesine İsrail helikopterlerinden atılan bir füze sonucu Wael Nassar isimli Hamas komutanı ile iki yoldaşı seyahat halindeki araçlarında şehid düştü.

01 Haziran 2004

UNRWA: Refah'a Acil Yardım Lütfen!: Birleşmiş Milletler Yardım ve İşler Ajansı uluslararası topluma seslenerek, işgal altındaki Gazze Şeridi'ndeki Refah Mülteci Kapı'nda yaşayanların acil olarak 15.84 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu açıkladı.

02 Haziran 2004

Üç Filistinli Şehid Düştü!: Gazze'de İzzettin Kassam Tugayları'na mensup Tarık Subhi Timraz (21) ile Husam Ahmed Hammad (22) şehid düştü. Batı Şeria'da ise bir Filistinli İsrail işgal askerleri tarafından şehid edildi.

İslami Cihad Komutanı Esir Düştü: İsrail işgal güçleri bir İslami Cihad komutanlarından Abdurrahman Ebu Aker'i tutsak etti.

03 Haziran 2004

İsrail Çocuklara İşkence Yapıyor!: İki İsrail sınır polisi Itay Briar ve Lior Klaberis, çocuklara işkence yapmak suçundan tutuklanarak mahkeme önüne çıkarıldı. Hakkında soruşturma başlatılan işkencecilerin sayısı 12' yi buldu.

04 Haziran 2004

İsrail Tankı Okulu Hedef Aldı!: Tel Sultan mahallesinde bulunan el-Omriye ilkokuluna İsrail işgal ordusuna ait bir tanktın ateş açması sonucu sınıflarında bulunan 2 öğrenci yaralandı.

05 Haziran 2004

Powell; Arafat Barışa Engel!: ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, bir televizyona verdiği demeçte Ortadoğu konusuna değinirken, "Açık söylemek gerekirse Arafat, barışın önündeki sorun, engel." diye konuştu.

07 Haziran 2004

Barguti'ye Ömür Boyu Hapis: Siyonist İsrail mahkemesi, Filistin direnişinin önderlerinden ve Filistin lideri Yaser Arafat'ın yakın yardımcılarından Mervan Barguti'yi ömür boyu hapse mahkum etti.

Gazze'de 1 Filistinli'nin Cesedi Bulundu: Han Yunus'da, İsrail işgal askerlerince şehid edilmiş Muhammed Cemal el-Hadi (17) isimli Filistinlinin cesedi bulundu.

İşgalciler Göstericilere Saldırdı; 2 Şehid: Tul Karm'ın Farun kasabasında işgal askerlerinin göstericileri taraması sonucu Ömer Farah (19) ile akli dengesi yerinde olmayan 24 yaşındaki bir Filistinli can verdi.

08 Haziran 2004

Siyonistlerin Gazze'den Kaçışı Direnişin Zaferidir!: Hamas ve İslami Cihad Pazartesi günü bir açıklama yaparak Siyonist Başbakan Ariel Şaron'un Pazar günü kabinede kabul edilen gözden geçirilmiş çekilme planının Filistin direnişi açısından bir zafer olduğunu açıkladılar.

09 Haziran 2004

İsrail Saldırısı Sonucu Bir Filistinli Yaşamını Yitirdi: Cenin'e saldırı düzenleyen İsrail birlikleri Hasan Ayyaş (38) isimli Filistinlinin kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmesine sebep oldular.

10 Haziran 2004

Beyt Hanun'da 2 Şehid: Beyt Hanun'da Velid eş-Şur (22) İsrail askerlerince şehid edildi. Batı Şeria'daki bir diğer saldırıda ise 13 yaşında bir çocuk şehid oldu.

11 Haziran 2004

Ayrım Duvarı Karşıtı Gösteriler; 15 Yaralı!: Ayrım duvarına karşı yapılan gösterilerde 15 Filistinli işgal askerleri tarafından yaralandı. Batı Şeria'nın ez-Zawiye kentindeki gösterilere Filistinlilerin yanı sıra barış yanlısı İsraillilerle birlikte binlerce kişi katıldı.

14 Haziran 2004

Direniş Lideri Suikasttan Kurtuldu: El-Aksa Şehitleri Tugayı'nın önde gelen komutanlarından Zekeriya ez-Zubeydi'ye İsrail tarafından suikast girişiminde bulunuldu. Ancak ez-Zubeydi saldırıdan yara almadan kurtuldu.

15 Haziran 2004

Aksa Şehitleri Komutanı Şehit Oldu: Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail helikopterlerinin bir araca düzenledikleri saldırıda el-Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından Halil Merşud ile bir direnişçi şehid düştü.

16 Haziran 2004

İsrail'de Yerleşimci Terörü!: Siyonist yerleşimciler Kudüs'te Filistinlilere ait bir eve baskın düzenleyerek, meskûn haldeki evi işgal edip sahiplerini sokağa attılar. Yerleşimci teröristler Kudüs'ün Babu'l-Amud mıntıkası yakınındaki el-Mısrara mahallesinde İshak Musa Selim el-Kurdi adlı Filistinliye ait evi, 'sahipsiz mülkler' kapsamına girdiği iddiasıyla işgal ettiler.

İsrail 2 Cami İle 1 Kiliseyi Tahrip Etti: İsrail işgal ordusu, Nablus'a saldırarak iki cami ile bir kiliseyi tahrip etti. Eski Şehir'deki Bek Camii tamamen yıkılırken diğer caminin hasar gördüğü ancak hala kullanılabilir halde olduğu ifade edildi.

17 Haziran 2004

İslami Cihad Üyesi Direnişçi Şehid Edildi: Cenin'de Filistinlilerle sivil giyimli İsrail güçleri arasında çıkan çatışmada İslami Cihad üyesi Macit es-Saadi (25) isimli direnişçi şehid edildi, dört Filistinli de esir alındı.

18 Haziran 2004

İki Kız Çocuğu Esir Alındı!: İsrail işgal birlikleri, Nablus kentinde 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunu feda eylemi gerçekleştirmeyi planladıkları gerekçesi ile tutukladı.

20 Haziran 2004

Ayrım Duvarı Karşıtı Gösteriler Sürüyor: Batı Yakası'nda inşası sürdürülen ve Doğu Kudüs çevresini kuşatacak bölümün temeli iki hafta önce atılan 'Ayrım Duvarı'na karşı gösteriler yapıldı. Ayrım duvarına karşı gösteriler 10 Haziran'dan beri her gün binlerce kişinin katılımı ile sürdürülüyor.

21 Haziran 2004

Ayrım Duvarı Gösterilerinde 15 Yaralı!: Filistin'de Ayrım Duvarı'na karşı gösteriler yayılıyor. Kalkilya yakınlarındaki Deyr Balut'ta binlerce göstericiye İsrail işgal polisi saldırdı, çatışmalarda en az 15 Filistinli yaralandı.

22 Haziran 2004

Gazze'de İki Filistinli Şehid Edildi: Beyt Hanun'da iki Filistinli, İsrail işgal ordusunca şehid edildi.

23 Haziran 2004

Gazze ve Nablus'ta İki Filistinli Şehid Edildi: Beyt Hanun'da İbrahim Ebu Sadi (21) ile Nablus kentinde Fadi Salim (26) isimli 2 Filistinli,  Siyonist İsrailli askerler tarafından şehid edildi.

24 Haziran 2004

Gazze Şeridi'nde 2 Filistinli Şehid Edildi: İsrail işgal askerleri, Gazze Şeridi'ndeki bir Yahudi yerleşim birimi Dugit yakınlarında 2 Filistinliyi öldürdüler.

27 Haziran 2004

5 İsrail Askeri Öldürüldü!: Gazze Şeridi'nde bir İsrail karakolunda meydana gelen patlamada 5 İsrail askeri öldü. Hamas ile el-Aksa Şehitleri Tugayı karakoldaki patlamanın sorumluluğunu üstlendiler.

28 Haziran 2004

İsrail Sinir Gazı Kullanıyor!: Filistin Hastane yetkilileri, İsrail askerlerinin Batı Yakası'nda inşa edilen 'Ayrım Duvarı'na karşı gösteri yapan Filistinli sivillere yönelik 'sinir sistemi üzerinde tahribatı bulanan gazlar' kullandığını açıkladı. Salfit Şehri Sağlık İşleri Müdürü Bessem Ebu Madhi, "Yapılan incelemeler kullanılan gazın merkezi sinir sistemi üzerinde kalıcı tahribatlara yol açtığını gösteriyor" diye konuştu.

29 Haziran 2004

Nablus'ta Katliam!: Nablus'taki İsrail saldırılarında  aralarında el-Aksa Şehitleri Tugayı'nın Batı Şeria lideri Na'af Ebu Şarah'ın da bulunduğu 7 Filistinli şehid düştü.

30 Haziran 2004

İsrail Mahkemesi'nden 'Duvar'a Göstermelik Tepki!: İsrail Yüksek Mahkemesi, duvarın güzergahının Filistin halkına zarar verdiği görüşüne vararak İsrail hükümetinden Filistin topraklarını işgal eden duvarın Batı Şeria'daki güzergahında değişiklik yapılmasını istedi.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR