1. YAZARLAR

  2. Kudüs Dergisi

  3. Filistin Güncesi

Filistin Güncesi

Ocak 2004A+A-

01 Ekim 2003

İşgalci İsrail, İslami Cihad'ın Batı Şeria Sorumlusunu Tutukladı: İşgalci İsrail ordusu, İslami Cihad'ın Batı Şeria sorumlusu Bassam es-Saadi'yi tutukladı.

Katil İsrail, Tulkarim'de 2 Filistinliyi Şehid Etti: Batı Şeria'daki Tulkarim'de, işgalci İsrail askerleri 2 Filistinliyi şehid etti. Filistinli hastane kaynakları, Filistin Yönetimi'nin güvenlik servisinden 24 yaşındaki subay Rabah Ebu Dakka'nın Siyonistlerce açılan ateşte ağır yaralandığını ve daha sonra da öldüğünü, yirmili yaşlarında bir İslami Cihad üyesinin de düzenlenen Siyonist saldırı sırasında şehid olduğunu ve 3 kişinin de yaralandığını belirtti.

İsrail Saldırganlığı Dinmek Bilmiyor!: İslami Cihad liderlerinden Şeyh Bassam es-Saadi'nin, İsrail askerlerince tutuklanmasının ardından, Siyonistler Batı Şeria'daki Nablus, Ramallah ve El Halil'de düzenledikleri saldırılarla 15 kişiyi daha tutukladı. Görgü tanıkları, Siyonist askerlerin ayrıca Mısır'dan Gazze Şeridi'ne uzanan bir tünel ile 12 evi havaya uçurduklarını kaydetti. Filistinli sağlık görevlileri, olaylar sırasında 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

02 Ekim 2003

Filistin'den 'Ayrım Duvarı'na Acil Müdahale Çağrısı: Filistin Yönetimi, 'Ortadoğu Dörtlüsü'ne birer mektup göndererek, İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği ayrım duvarını durdurmaları çağrısında bulundu.

İsrailli Profesörlerden Retçi Pilotlara Destek: İsrailli 200 öğretim görevlisi, Filistinli sivillere yönelik saldırılara katılmayı reddeden pilotlara destek veren bir beyanata imza attı. İsrailli vicdani retçi 27 pilot, geçen hafta Filistin sivil yerleşim alanlarına yönelik saldırılara katılmayacaklarını, işgalin devam etmesinin İsrail'in güvenliğini tehdit ettiğini ve ahlaki değerlere aykırı olduğunu açıklamışlardı.

03 Ekim 2003

Gazze'de Yaşlı Bir Filistinli Şehid Edildi: İşgalcilerin Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampına düzenledikleri saldırıda 63 yaşındaki bir Filistinli, evinin dışında arkadaşlarıyla sohbet ettiği sırada İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehid oldu.

Şaron Koloni İnşaatına Hız Verdi: Siyonist İsrail yönetimi, Filistin topraklarında Yahudi yerleşim kolonileri inşasının durdurulmasını öngören 'Yol Haritası'na rağmen 600 yeni konut daha inşa etme kararı aldı.

İşbirlikçiye İnfaz!: İsrail istihbaratıyla işbirliği yapan bir Filistinli, Ramallah'ta yattığı hastanede kafasına bir kurşun sıkılarak öldürüldü.

04 Ekim 2003

Binlerce Filistinli Meydan Okudu: Gazze'de binlerce Filistinli, işgalci İsrail'in Batı Şeria'daki Filistin topraklarında ayrım duvarı inşa etmesini protesto için sokaklara döküldü.

Siyonist Vahşet 6 Bin Kişiyi Sakat Bıraktı: Son dönemde İsrail işgal devletinin vahşi saldırıları yüzünden yaralananlardan 6 bin kişi sakat kaldı. Bunlardan 2660'şı  çocuk yaşında, 2502'si de öğrenci.

İşgal Altındaki Topraklarda Feda Eylemi: 19 Ölü: Siyonist İsrail'in Hayfa kentinde ana caddelerden birinde bulunan Maxim restorana bir istişhad eylemi düzenlendi. İsrail televizyonları eylemde, 19 kişinin öldüğünü 55 kişinin de yaralandığını duyurdu. İslami Cihad, eylemci kadının adını 20 yaşındaki Hanadi Teysir Caradat olarak açıkladı. Eylem, Musevi takviminde yılbaşı olan Roş Haşana ile en büyük bayram Yom Kippur (Kefaret Günü) arasındaki tatil günlerine rastladı. 

05 Ekim 2003

İşgalciler 9 Yaşındaki Bir Çocuğu Şehid Etti: Dünkü feda eyleminin ardından harekete geçen İşgalci İsrail güçleri, akşama doğru Batı Şeria'nın Tulkarim kentinde bir Filistinli ile çocuğunu öldürdü.

İsrail,  Suriye'deki Bir Bölgeyi Bombaladı: Siyonist İsrail, İslami Cihad örgütünün, Suriye'de Şam yakınlarındaki bir eğitim kampını bombaladı. Siyonist Ordunun açıklamasında, saldırının, dün Hayfa'daki bir restoranda 19 kişinin öldüğü saldırıya misilleme olduğu bildirildi.

06 Ekim 2003

Ahmed Kuraya, Arafat Tarafından Acil Kabine Başkanı İlan Edildi: Kuraya, Ramallah'ta yaptığı açıklamada, Yaser Arafat'ın özel kararnamesiyle 7 üyeli acil kabine başkanı ve başbakan ilan edildiğini bildirdi. Kuraya, kabinesinin 8 bakandan oluştuğunu belirterek, bunları Dışişleri Bakanı Nebil Şaat, Maliye Bakanı Selam Fayed, İçişleri Bakanı Nasır Yusuf, Filistinli baş müzakereci Saib Erekat, Eğitim Bakanı Nebil Abul Hummus ve Yerel İdareler Bakanı Cemal Şukabi şeklinde sıralarken, Filistinli iki milletvekili Abdurrahman Hamad ve Cevad Tibi'yi görev alanları henüz belirlenmemiş bakanlar olarak açıkladı.

Terörist İsrail'e ABD Desteği: BM Güvenlik Konseyi, Suriye'nin çağrısıyla, terör devleti İsrail'in Şam yakınlarında Filistinli mültecilerin barındığı kampa düzenlediği saldırıyı ele almak üzere acil bir toplantı yaptı. ABD, terör devleti İsrail'e arka çıkarak, direniş hareketlerine olan desteğine işaretle Suriye'nin 'terörle' savaşta yanlış safta yer aldığını açıkladı.

07 Ekim 2003

Lübnan Sınırında Bir Siyonist Asker Öldürüldü: Siyonist İsrail ordusunun açıklamasına göre, bir sınır devriyesine sınırın Lübnan tarafındaki bir araçtan ateş açıldı. Siyonist İsrail, olayda Hizbullah'ın rolü olduğunu ileri sürdü. Ancak Hizbullah bu yöndeki iddiaları yalanladı. Ağustos'tan beri İsrail ordusu Lübnan sınırında ilk kez kayıp verdi.

Filistin Olağanüstü Kabinesi Yemin Ederek Göreve Başladı: Ahmed Kuraya başkanlığındaki Filistin olağanüstü kabinesi, Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın önünde yemin ederek göreve başladı. Kuraya başkanlığındaki 8 üyeli kabine, bir ay gibi sınırlı bir süre hizmet verecek.

Rafah'ta İşgalci Asker Yaralandı: Dün gece Filistinli direnişçiler, Rafah'ta gerçekleştirdikleri eylem sonucu bir işgal askeri yaralandı.

08 Ekim 2003

İsrail'de Feda Eylemi Alarmı: İsrail güvenlik kabinesi, 19 kişinin hayatını kaybettiği son istişhad eyleminin ardından Filistin yönetimine karşı alacağı tavrı belirlemek üzere toplandı.Yeni bir istişhad eylemi düzenleneceği korkan İsrail ordusu Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ne yaklaşık 2 bin işgal askeri yığdı.

09 Ekim 2003

İsrail Askeri Üssüne İstişhad Eylemi: Batı Şeria'daki bir askeri üs yakınında istişhad eylemi düzenlendi. Olayda, 1'i ağır 2 kişinin yaralandığı bildirildi. İstişhad eylemcisinin bir bayan olduğu belirtildi.

10 Ekim 2003

İsrail'in Refah Baskınında Ölü Sayısı 8'e Ulaştı: İsrail işgal birliklerinin sabahın erken saatlerinde Gazze şeridindeki Refah mülteci kampına 50'ye yakın tank, dozer ve Apaçi helikopterlerle düzenledikleri saldırıda şehid edilen Filistinlilerin sayısı ikisi çocuk 8'e yükseldi. 42 kişi de yaralandı. İbrahim El Kirinavi adlı çocuk kafasından vuruldu.

İsrail'in 'Ayrım Duvarı' BM Güvenlik Konseyi'nde: Arap Birliği ve Filistin Özerk Yönetimi, İsrail'in ördüğü ayrım duvarının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kınanması için yeni bir girişim başlattı.

11 Ekim 2003

Siyonistlerin Refah'taki Saldırısı Sürüyor: İsrail işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Filistin mülteci kampı Refah'ta saldırılarını sürdürdü. Saldırının başlangıcından bu yana yıkılan ev sayısı ise 120'yi buldu. 100 eve de muhtelif oranlarda hasar verildi.

Suriye, İsrail Saldırırsa Kendini Savunacak: Suriye, İsrail savaş uçaklarının geçen hafta yaptığı gibi topraklarına yönelik yeni bir saldırıda bulunması durumunda, kendisini savunma hakkı olduğunu bildirdi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Büşra Kanafani, düzenlediği basın toplantısında, ''İsrail saldırganlığının tekrarlanması durumunda Suriye'nin kendini savunma hakkı olduğunu'' söyledi.

12 Ekim 2003

Filistinli Direnişçi Şehid Edildi: Filistinli bir direnişçi, Gazze Şeridi yakınlarında bulunan bir Yahudi yerleşim merkezinde, İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

İsrail, Denizaltılardan Nükleer Füze Fırlatabilecek: The Los Angeles Times gazetesinin dünkü sayısında yer alan bir haberde, ABD ve İsrailli yetkililerin, İsrail'in ABD yapımı Harpoon füzeleri üzerinde nükleer başlık taşıyabilecek şekilde birtakım değişiklikler yaptığını, böylelikle denizaltılarından nükleer füze fırlatabileceğini söylediler.

İşgal Ordusunun Bir Kısmı Refah'tan Çekildi: Filistin güvenlik yetkilileri, en az 40 İsrail tankının Refah mülteci kampından çekilerek, Mısır sınırındaki bölgeye konuşlandığını, ancak İsrail ordusunun kentte birlik bulundurmaya devam ettiğini açıkladı.

13 Ekim 2003

AB, İsrail ve Filistin'i Suçladı: AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi, Ortadoğu barışı için sunulan "Yol Haritası"nın çıkmaza girmesinden İsrail ve Filistin yönetimlerini sorumlu tuttu.

Albar:"ABD ve İsrail, Müslümanları Tehdit Ediyor": İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) dışişleri bakanları toplantısı, Malezya'nın Putrajaya kentinde başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Malezya Dışişleri Bakanı Seyid Hamid Albar, ABD'nin öncülük ettiği kuvvetlerin Irak'ı işgalinin ve İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının, dünya genelindeki Müslümanlara karşı bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

14 Ekim 2003

BM: Refah'ta 1500 Kişi Evsiz Kaldı: Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında en az 1500 Filistinlinin evinin oturulamaz duruma geldiğini açıkladı. BM'nin Filistinli mültecilerden sorumlu yetkilisi Peter Hansen, Refah mülteci kampını ziyaret ettikten sonra, kampın bir deprem bölgesini andırdığını söyledi.

Ürdün Askeri mi İsrail Askeri mi?: Ürdün Enformasyon bakanı Nebil eş-Şerif, dün öğleden sonra yaptığı açıklamada Ürdün'den işgal altındaki Filistin topraklarına geçmeye çalışan dört gence kendi askerleri tarafından ateş edildiğini ve bunlardan ikisinin öldürüldüğünü bildirdi. Bu olay Ürdün askerlerinin İsrail işgal devletini korumada adeta bir tampon güç vazifesi gördüklerini bir kez daha gözler önüne serdi. İsrail askerleri de, Batı Şeria'daki Negahot yerleşim yeri yakınlarında 1 Filistinliyi şehid etti.

Filistinlilere Yine Sürgün!: İşgalci İsrail ordusu, gözaltındaki 15 Filistinlinin Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürgüne gönderilmesi emri verdi.

15 Ekim 2003

ABD'den İsrail'i Kınayan Karar Tasarısına Veto: İsrail'in, Batı Şeria'da inşa etmekte olduğu ayrım duvarı yüzünden kınanmasını ve İsrail'in Filistin topraklarında 600 yeni yerleşim birimi inşa etmesinin durdurulmasını isteyen tasarı, Konsey'deki 10 üyenin desteğini aldı, ancak ABD tasarıyı veto etti. Oylamada Almanya, İngiltere, Bulgaristan ve Kamerun ise çekimser kaldı.

Gazze'de ABD Konvoyuna Eylem Düzenlendi: Gazze Şeridi'inde ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) elemanlarının bulunduğu Amerikan konvoyuna bir istişhad eylemi düzenlendi. Filistinli güvenlik yetkilileri ve görgü tanıkları, Gazze Şeridi'nde Erez geçiş noktası yakınında bulunan Beyt Hanun kasabası civarında yol alan Amerikan konvoyunu hedefleyen patlamada 3 Amerikalının öldüğünü bildirdi. Konvoyda Yol Haritası'nın uygulanmasını denetleyen Amerikan gözlemci heyetinin başkanı diplomat John Wolf'un da bulunduğu da duyuruldu.

Tulkarim'de 1 Filistinli Öldürüldü : Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarim yakınlarında 1 Filistinli İsrail işgal askerlerince şehid edildi.

İsrail, 3 Filistinliyi daha Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne Sürgün Ediyor: İsrail işgal ordusu, 3 Filistinliyi daha Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürgün etme kararı aldı.

Direniş gruplarına mensup oldukları gerekçesiyle haklarında bugün sürgün kararı verilen Filistinliler, Gazze Şeridi sınırında gözaltında tutuluyor.

16 Ekim 2003

İsrail İşgal Askerleri 1 Filistinliyi Şehid Etti: Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah mülteci kampında bir Filistinli, İsrail işgal askerlerinin açtığı ateşle şehid oldu. Refah hastanesi müdürü doktor Ali Musa, Siyonist İsrail ordusunun geniş çaplı saldırı yaptığı mülteci kampında meydana gelen olayda, Filistin güvenlik servisi görevlisi bir Filistinlinin öldürüldüğünü, 6 Filistinlinin de yaralandığını açıkladı.

3 Filistinli Tutuklandı: Filistin polisi, Gazze Şeridi'nde ABD konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili olarak da 3 Filistinliyi tutukladı.

Siyonistlerden Yine Vahşi Cinayet: Batı Yaka'nın Tulkarim şehri civarındaki Vadi'ş-Şa'ir içinde yer alan Ramin beldesinde işgalci askerler dün akşam Bilal Fehmi adındaki bir Filistinli gençle iki arkadaşına saldırdılar. Saldırıda Bilal Fehmi feci bir şekilde hayatını kaybederken iki arkadaşı yaralandı.

Siyonist Yerleşim Merkezine Füze: Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Birlikleri tarafından Gazze'nin Han Yunus kasabasında gasp edilen arazi üzerine kurulu Yahudi yerleşim merkezlerinden Meftahim yerleşim merkezine füze saldırısı gerçekleştirildi. Dün akşam gerçekleştirilen eylemin işgal güçlerinin son günlerde artırdıkları şiddet ve saldırılarına bir misilleme olduğu ve adı geçen yerleşim merkezine üç adet Kassam füzesi fırlatıldığı bildirildi.

17 Ekim 2003

Amerikan Kongresi mi İsrail Knesset'i mi?: Amerikan Kongresi, İsrail'in parlamentosu olarak bilinen Knesset'ten daha Siyonist bir çizgi izliyor. İsrail'i ve Siyonistleri ilgilendiren konularda çoğu zaman İsrail Knesseti'nden daha mutaassıp, daha katı tavır sergiliyor. Son olarak Suriye'ye yaptırım teklifinin oylanmasında da bu tutumunu ortaya koydu. Teklife sadece dört red oyu çıktı.

Saib Erakat: "İsrail, Hala Arafat'ı Sürgüne Göndermek İstiyor": Filistinli Bakan Saib Erakat, Siyonist İsrail Başbakanı Şaron'un Jerusalem Post'taki açıklamalarına rağmen, İsrail'in hala Filistin lideri Yaser Arafat'ı sürgüne göndermek istediğini söyledi.

18 Ekim 2003

Refah'taki İsrail Saldırısında 3 Filistinli Şehid Oldu: İsrail İşgal ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a bu sabaha karşı düzenlediği saldırıda aralarında bir kadının da bulunduğu 3 Filistinli şehid oldu. Hastane kaynaklarına göre, 3 Filistinli İsrail tanklarının ateş açması sonucu hayatını kaybetti. Şehid olan Filistinlilerden birinin Hamas'ın yerel askeri liderlerinden Tarık Ebu Hüseyin olduğu, çatışmada 10 kişinin de yaralandığı bildirildi.

20 Ekim 2003

3 Siyonist Asker Öldürüldü: Batı Şeria'daki Ofra Yahudi yerleşim birimi yakınındaki Filistin köyü Ein Yabrud yakınında düzenlenen eylemde yaya olarak devriye gezen İsrail askerlerine ateş açılması sonucu 3 asker ölürken, 1 asker de yaralandı. Eylemi El Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Siyonistler Gazze'ye 5 Ayrı Hava Saldırısı Düzenledi 14 Şehid: İsrail işgal ordusu, 12 saatlik süre içinde Gazze'ye beş ayrı hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 14 Filistinli şehid olurken, dördü çocuk olmak üzere en az 23 kişi de yaralandı. Hedef alınanlardan İslami Cihad liderlerinden Abdullah Şami saldırılarda yara almadan kurtuldu. İsrail uçak ve helikopterlerinin ikinci hava saldırısında Hamas'ın askeri kanat komutanlarından Halid el-Mısri (28) ve Mervan Abdulkerim el-Hatib (35) şehid oldu.

21 Ekim 2003

Batı Şeria'da 17 Filistinli Tutuklandı: İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'da 17 Filistinliyi tutukladı.

Arafat, Uluslararası Topluluğun Harekete Geçmesini İstedi: Filistin lideri Yaser Arafat, uluslararası topluluktan, işgalci İsrail'in 14 kişinin ölmesine yol açan Gazze saldırılarına karşı harekete geçmesini istedi.

22 Ekim 2003

İsrail'den Ramallah'a Baskın: İsrail işgal ordusu, Filistin lideri Yaser Arafat'ın karargahının bulunduğu Batı Şeria'nın Ramallah kentine saldırdı. 12 Filistinli yaralandı. Yaklaşık 40 araçtan oluşan İsrail askeri konvoyu, Ramallah'ın orta kesimlerine kadar ilerledi ve sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Batı Şeria'da 2 Filistinli Şehid Edildi: İsrail işgal birlikleri, Batı Şeria'da el-Halil ve Kalkilya'ya düzenlediği saldırılarda 2 Filistinliyi şehid etti.

BM, 'Irkçı Ayrım Duvarı' İnşasına Karşı: BM Genel Kurulu, Filistin'in, İsrail işgali altındaki toprakları da içerecek şekilde bir ayrım duvarı inşa etmesinin uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu öngören ve inşaatın durdurulmasını isteyen bir karar tasarısını kabul etti. Tasarı üzerinde genel kurulda yapılan oylamada 144 ülke 'evet', 4 ülke 'hayır', 12 ülke ise 'çekimser' oy kullandı.

Türkiye, İsrail'i Irak Konusunda Uyardı!: Yediot Ahronot gazetesinde yer alan haberde, Türkiye, Kuzey Irak'ın Musul kenti çevresindeki petrol bölgelerindeki faaliyetleri nedeniyle İsrail'i diplomatik yollardan uyardı. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın İsrail'in Kuzey Irak'ta bulunan petrol bölgelerindeki arazileri Kürtlerden satın alması nedeniyle rahatsızlık duyduğu kaydedildi.

23 Ekim 2003

İşbirlikçi 2 Filistinli İnfaz Edildi: Batı Şeria'da Tulkarim mülteci kampında 2 Filistinli, "İsrail'le işbirliği" yaptıkları gerekçesiyle infaz edildi.

İsrail İç Güvenlik Bakanı Aksa Haremine Girdi!: İsrail İç Güvenlik Bakanı Tsahi Hengaby, dün sabah onlarca korumanın eşliğinde Mescidi Aksa'nın haremine girdi. Siyonist bakanın izinsiz ve ani baskını Filistinlilerin öfkesine neden oldu. Filistinli yetkililer bu saldırıyı ciddi bir kışkırtma girişimi olarak nitelediler.

Özgür-Der: "İsrail, Filistin'de Soykırım Suçu İşliyor!": Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) bir basın bildirisi yayınlayarak İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamları kınadı.

24 Ekim 2003

Gazze Şeridi'nde 1 Çocuk Şehid Edildi: Filistin hastane kaynakları, İsrail işgal askerlerinin Gazze Şeridi'nde ateş açması sonucu 11 yaşındaki Filistinli bir çocuğun şehid olduğunu duyurdu.

Gazze'de 3 Siyonist Öldürüldü: Gazze kentindeki Netzarim "Siyonist yerleşim birimi"ne eylem düzenlendi ve 3 Siyonist öldürüldü. Eylemi Hamas ve İslami Cihad ortaklaşa üstlendi.

25 Ekim 2003

İsrail Irkçı Ayrım Duvarını Genişletecek: İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği ayrım duvarını bölgenin doğusuna doğru genişletmeyi planladığı bildirildi.Yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığı'nın, duvarın Batı Şeria'nın doğusunu kapsayacak şekilde genişletilmesine ilişkin bir plan yaptığı belirtildi.

26 Ekim 2003

Tersine Göç İsrail'i Korkutuyor: Aksa İntifadası'nın başlangıcından bu yana, işgal altındaki Filistin topraklarından sadece Kanada'nın Toronto şehrine 20 bin "İsrailli" göç etti. Yedioth Ahranoth'ta yayınlanan habere göre, İsrail Dışişleri bakanlığının hazırladığı raporlara geçen bu bilgiler Kanada Göç Dairesi tarafından İsrail Konsolosluğu'na iletildi. Yine aynı gazetede intifada sürecinde Almanya'ya göç eden Yahudilerin sayısının da 3 bine ulaştığı kaydedildi.

27 Ekim 2003

İsrail'den Gazze'ye Saldırı; 2 Şehid!: İsrail işgal askerleri, Yahudi yerleşimlerine yönelik saldırılarda kullanıldığı iddiasıyla, Gazze'de 3 binayı ve bir Filistin polis karakolunu dinamitlerle havaya uçurdu. Bölgedeki 2 bin Filistinli, gece yarısı evlerinden dışarı çıkarılırken, Gazze'deki çatışmalarda 2 Filistinli şehid oldu.

Filistin Başbakanı Hamas Liderleriyle Görüşecek: Bir Hamas sözcüsü tarafından dün yapılan bir açıklamada, Filistin Başbakanı Ahmed Kuraya'nın Hamas liderleri ile bir araya geleceği bildirildi. Bu, 5 Ekim'de göreve geldiğinden bu yana Kuraya'nın Hamas'la yapacağı ilk toplantı olacak.

28 Ekim 2003

Şeyh Ahmed Yasin'den Ümmete Birlik Çağrısı: Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS)'ın manevi lideri Şeyh Ahmed Yasin, mübarek Ramazan ayının girmesi münasebetiyle yaptığı açıklamasında tüm İslam toplumlarını uykularından uyanmaya ve Filistin halkının İsrail karşısında verdiği mücadeleyi örnek alarak Müslümanların düşmanı ABD ve İsrail karşısında tek saf olmaya çağırdı.

Hizbullah İsrail Mevzilerini Vurdu: Hizbullah askerleri, Lübnan-İsrail-Suriye sınırındaki Şeb'a çiftliklerindeki işgalci İsrail mevzilerine 2 ay aradan sonra ilk defa saldırı düzenledi. Hizbullah gerillaları İsrail askeri karakollarına roket ve havan topu attı. Hizbullah'ın gerçekleştirdiği bu eylemin ardından İsrail, Lübnan'ın sınır köylerini bombaladı. 2 İsrail savaş uçağı, Kefar Şuba, Hilta, Raşaya ve el-Fukar köylerine ve yakınlarına 8 füze attı.

İsrail Tehdidine Karşı Lübnan-Suriye İttifakı: Lübnan ve Suriye, İsrail'in askeri tehdidine karşı işbirliğine gitme kararı aldı. Lübnan ordusu tarafından yapılan açıklamada, Suriye ordusunun her iki ülkeyi hedef alan düşman tehditlerine karşı ortak bir strateji üzerinde çalıştığı kaydedildi.

29 Ekim 2003

Hizbullah'tan İşgalcilere Yine Darbe: Hizbullah, Lübnan'ın Şeb'a çiftliklerini işgal altında tutan Siyonist askerlere yönelik olarak dün akşama doğru top ve füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda bir işgalci asker yaralandı. İşgal güçlerinin bu olayın ardından Lübnan'ın güneyine yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Gazze'de 1 Filistinli Şehid Edildi : Siyonist İsrail işgal askerlerinin Gazze kentinde sabah erken saatlerinde açtığı ateş sonucu Muhammed Suphi İwad (26) isimli Filistinli şehid oldu. Olayda yaralanan bir Filistinli de işgalciler tarafından tutuklandı.

Batı Şeria'da 1 Filistinli Şehid Edildi: El-Aksa Şehitleri Tugayı üyesi İbrahim Naniş Batı Şeria'daki Tulkarim mülteci kampında, bir araçtaki İsrailli komandolar tarafından vuruldu.

30 Ekim 2003

"İşgal Varken Ateşkes Olmaz": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın ileri gelenlerinden ve halen İsrail zindanlarında tutuklu olan Hasan Yusuf, Filistin Özerk Yönetimi'ni ve tüm direniş gruplarını işgal ve Filistinlilere yönelik cinayetler devam ederken ateşkesi kabul etmemeye çağırdı.

2 Filistinli Şehid Edildi: Batı Yaka'nın Nablus kentinde bulunan Balata mülteci kampını basan İsrail işgal güçlerinin çevreye rast gele ateş açması sonucu Beha ez-Zubeydi (18) isimli genç şehid oldu. Ayrıca Filistinli güvenlik ve sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre 20 Ekim 2003'te işgal güçlerince yaralanan İslami Cihad'a mensup bir Filistinli şehid oldu.

Şaron, Hakkındaki Rüşvet İddiaları Nedeniyle Sorgulanıyor: İsrail Başbakanı Şaron'un iki rüşvet araştırması kapsamında, hakkındaki iddialar nedeniyle bugün polis tarafından sorgulanmasının beklendiği bildirildi.

İsrail Zindanlarında Direniş: İsrail'in güneyindeki Ketziot cezaevinde Filistinli tutsaklar gardiyanlara karşı direnişe geçti. Beytüllahim Mahkumlar Kulübü, tutsak direnişçilerin Ketziot'taki yaşam koşullarını protesto ettiğini açıkladı.

31 Ekim 2003

Halid Meş'al: "ABD ve İsrail Yeni Ateşkes İstemiyor": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Siyasi Birim Başkanı Halid Meş'al Siyonist düşmanın ve ABD'nin yeni bir ateşkes istemediğini ifade etti. Halid Meş'al, el-Arabiyye televizyonuna yaptığı açıklamada, ateşkes konusunda gündeme getirilen hususların gerçekçi olmadığını, terörist Şaron'un ateşkes konusuyla uğraşmadığını, ABD'nin de Irak'ta içine düştüğü bataklıkla ve gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerle ilgilendiğini dile getirdi.

Şeyh Ahmed Yasin: "Saldırganlık Durmadan Ateşkes Olmaz": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın kurucu lideri Şeyh Ahmed Yasin, Siyonistlerin düşmanca ve saldırgan tutumları değişmeden yeni bir ateşkesten söz edilemeyeceğini bildirdi.

İslami Cihad: "Ateşkes İçin Uluslararası Garanti Şart": Filistin İslami Direniş Hareketi, yeni bir ateşkesi kabul edebilmeleri için işgal devletinin saldırgan tutumunu sona erdirmesinin ve bu konuda uluslararası garanti sağlanmasının şart olduğunu bildirdi.

01 Kasım 2003

İran, İsrail İle Görüşmeler Yapmaya Çalıştığı İddialarını Yalanladı: İRNA'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hamid Rıza Asefi, yaptığı açıklamada, İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinin ''İran'ın İsrail ile görüşmeler yapmaya çalıştığı'' haberinin ''komik'' ve bu iddiaların "dikkate alınmayacak kadar temelsiz" olduğunu söyledi.

02 Kasım 2003

"En Büyük Tehdit İsrail": Avrupa'da yapılan bir kamuoyu araştırmasına göre, Avrupalıların yarıdan fazlası ABD ve İsrail'in dünya barışına, en büyük tehdidi oluşturuyor. Araştırmaya katılan Avrupalıların yüzde 59'u, dünya barışına en büyük tehdidi ABD ve İsrail'in oluşturduğunu düşünüyor.

03 Kasım 2003

Nablus'ta İsrail Askerlerine Saldırı: Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde bir bombanın patlaması sonucu 5 işgal askeri yaralandı. Eylemi İslami Cihad'ın silahlı kanadı el-Kuds Seriyeleri ve el-Fetih'e bağlı el-Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi.

Filistin'le Dayanışma Toplantısı Düzenlendi: 2 Kasım Pazar günü 14:30'da Kadırga Kültür Merkezi'nde Evrensel Basın Yayın tarafından Filistin'le Dayanışma Toplantısı düzenlendi. Filistin Ankara Büyükelçisi Fuad Yasin, Şair Hannan Awad, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Cengiz Bektaş, Doğu Konferansı Temsilcisi Alev Erkilet Başer, Evrensel Basın Yayın Genel Yayın Yönetmeni Hayri Erdoğan ve EMEP Genel Başkanı A. Levent Tüzel'in konuşmacı olarak katıldıkları toplantıya aralarında Özgür-Der'in de bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşu konuk olarak iştirak etti.

Batı Şeria'da İstişhad Eylemi: Batı Şeria'da işgalci İsrail askerlerinin yakınında düzenlenen feda eylemini, el-Aksa Şehitleri Tugayı üstlendi. Eylemi 16 yaşındaki Filistinli bir genç düzenledi. Eylemde bir Siyonist asker hafif yaralandı.

İsrail Uçakları Lübnan'ın Hava Sahasını İhlal Etti: İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki sahil beldesi Nakura ve Sur kenti üzerinde uçtu ve Hizbullah bu tacize uçaksavar ateşiyle karşılık verdi.

04 Kasım 2003

Katil Uçaklar Konya Semalarında: ABD ve İsrail'in de katıldığı Anadolu Kartalı Tatbikatı, bütün tepkilere rağmen bugün başladı. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan uçaklar, şehrin üzerinden uçuşlar yaparak Konya Ovası'nın doğusundaki alçak uçuş alanında sanal atışlar yaptı.

Hamas: "Siviller Hedef Olmasın": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Gazze'deki ileri gelenlerinden Prof. Dr. Abdülaziz er-Rantisi, özerk yönetim başbakanı Ahmed Kuraya ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamasında, işgal devleti saldırıları sürdürdükçe kendilerinin de direnişe devam edeceklerini, ancak sivillerin hedef alınmaması önerisinde bulunacaklarını söyledi. Rantisi: "Eğer düşman bu önerimizi kabul ederse, sivillerin hedef alınmaması prensibine hassasiyetle uyarız, aksi takdirde direniş kapsamlı bir şekilde devam eder." dedi.

ABD'den Siyonist İsrail'e Ek Askeri Yardım: ABD, İsrail'e yaptığı askeri yardımı 2005 yılı için artırmayı planlıyor. ABD yönetimi, Kongre'ye, 2005 mali bütçesinde İsrail'e 2.22 milyar dolar askeri yardım sağlanması için başvuruda bulunacağını açıkladı.

05 Kasım 2003

Siyonistler Camiye Saldırdı, Onlarca Yaralı: Nablus'un doğusunda bulunan Balata mülteci kampına saldıran Siyonist işgal güçleri, 14 kişiyi yaraladı. Yaralılar arasında iki de barış gönüllüsü yabancı var.

İsrail'in Yeni Hedefi Direnişçilerin Eşleri: Bütün saldırganlığına rağmen Filistin direnişini geri adım atmaya zorlayamayan İsrail, kendisine direnişçilerin eşlerini hedef seçmeye başladı. Direnişçileri teslim olmaya zorlamak için hanımlarını tutukluyor ve onlar vasıtasıyla şantaj yapıyor.

Hizbullah ve İsrail, Esir Değişimi Konusunda Anlaştı: Yediot Ahranout gazetesinin internetteki haber portalında çıkan habere göre Hizbullah ve İsrail, karşılıklı esir değişimi konusunda uzlaşmaya vardılar. İsrail hükümetinin önümüzdeki Pazar günü anlaşma metnini parlamentonun onayına sunacağı belirtildi. İsrail, Hizbullah'ın elindeki İsrailli 4 cesede karşılık, aralarında Lübnan, Filistin, Suriye ve Ürdünlülerin de bulunduğu 400 kişiyi serbest bırakacak.

06 Kasım 2003

Nablus'ta Bir Filistinli Şehid Oldu: Helikopterlerin desteğinde 10 tank ve 50 kadar ciple Batı Şeria'nın Nablus kentini basan işgalciler Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı. Saldırıda 38 yaşındaki İmtiyaz Ebu Ras isimli Filistinli bir kadın yaşamını yitirdi.

Tulkarim'de Bir Filistinli Şehid Edildi: Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkarim bölgesinde Enav Siyonist yerleşim birimi yakınlarında işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu Fayez Ahmed Salame (45) şehid oldu.

07 Kasım 2003

Gazze'de 3 Filistinli Şehid Edildi: Filistin hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre bu sabah erken saatlerde Gazze'de el-Megazi mülteci kampına ile Huzaa beldesinde meydana gelen iki ayrı olayda 3 Filistinli şehid oldu, 9 kişi de yaralandı.

08 Kasım 2003

4 Filistinli Şehid Edildi: İkisi Gazze'de ikisi de Batı Şeria'da olmak üzere toplam 4 Filistinli şehid edildi. Batı Şeria'nın Cenin kenti yakınlarındaki Berkin beldesinde Mu'tez Amudi (15) adlı çocuk işgal gülerince şehid edildi. Cenin kentinde de el-Aksa Şehitleri Tugayı'ndan 1 Filistinli direnişçi işgal askerlerince şehid edildi.

Beyt Hanun'un doğu bölgesi Ebu Safiye'de iki direnişçinin cesedi bulundu. Şehidlerin Siyonistlerce katledildiği açıklandı. Yine aynı yerde işgal askerlerinin ateş açması sonucu biri 4 yaşında bir çocuk olmak üzere 4 Filistinli yaralandı. 

İslami Cihad Lideri Tutsak Edildi: Batı Şeria'daki Cenin kentinde Filistinli direniş örgütü İslami Cihad'ın askeri kanat liderlerinden 36 yaşındaki Emced el-Ubeydi tutsak edildi.

Şeyh Yasin: "İsrail Gazze'yi İşgal Ederse Bedelini Öder": Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin, "İsrail'in Gazze'yi işgal etmesi durumunda bedelini ödeyeceğini" söyledi. Şeyh Yasin, İsrail'in 1.2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'yi işgal etmesi durumunda direnişin daha da güçlü olacağını belirtti.

FDG: "Ayrım Duvarı İnsanlık Suçudur!": Filistin Dostları Girişimi (FDG) mensubu aydın gazeteci ve yazarlardan oluşan bir grup, bugün saat 13.00'de Sirkeci Büyük Postane'nin önünde toplanarak İsrail'i Filistin'de inşa ettiği 'Ayrım Duvarı' nedeniyle kınadı.

10 Kasım 2003

İsrail ve Hizbullah, Esir Değişimini Onayladı: Alman bir grubun arabuluculuk girişimiyle varılan anlaşma uyarınca Siyonist İsrail, 400 Filistinli tutsakla 20 Lübnanlıyı serbest bırakacak. Hizbullah ise ellerindeki İsrailli bir istihbarat subayını serbest bırakıp, 3 yıl önce düzenlenen bir operasyonda öldürdükleri 4 İsrail askerinin cesetlerini iade edecek.

Özerk Yönetime Protesto: Özerk yönetimin Filistin'deki hayır kuruluşlarının hesaplarının bloke edilmesi kararının kaldırılması için Gazze'de gösteri düzenlendi. Gösteriye genellikle şehit eşleri kadınlarla, eşleri halen İsrail işgal devletinin zindanlarında tutulan mağdur kadınlardan oluşan beş bin kişi katıldı.

11 Kasım 2003

BM: Ayrım Duvarı Vahim Sonuçlar Doğurur: BM, İsrail'in tüm uyarılara karşın Batı Şeria'da inşa etmekte olduğu ayrım duvarının, bölgedeki yaklaşık 680 bin Filistinli için vahim insani sonuçlar doğuracağını bildirdi.

İsrail, Filistinli Baş Yargıcı Tutukladı: Filistin yönetiminin atadığı baş yargıç Teysir et-Temimi, akşam saatlerinde Doğu Kudüs'te tutuklandı.

12 Kasım 2003

İslami Cihad Üyesi Şehid Edildi: Filistin İslami Cihad hareketi mensubu Nahid Kutkot (27), Gazze Şeridi'nin güneyinde Bureyc mülteci kampı yakınlarında işgal askerleri tarafından şehid edildi.  

13 Kasım 2003

İsrail Askerleri Tulkarim ve Han Yunus'a Girdi: İsrail işgal askerleri, Batı Şeria'daki Tulkarim kentiyle Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus bölgesine girdi. Filistinli güvenlik kaynakları, İsrail askerlerinin 40 kadar cip ve zırhlı araçla Tulkarim'e girmesinden sonra bölgeden çatışma haberleri geldiğini kaydetti.

Kuraya Kabinesi Göreve Başladı: Filistin'de parlamentodan güvenoyu alan Başbakan Ahmed Kuraya'nın yeni kabinesi yemin ederek göreve başladı.

14 Kasım 2003

İsrail, ABD'li Bir Barış Gönüllüsünü Tutukladı: İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği 'ırkçı ayrım duvarı'nı protesto eden 350 kişilik gruba saldıran İsrail işgal askerleri, ABD vatandaşı bir barış gönüllüsünü tutukladı.

Şin Bet: "İsrail Felakete Doğru Gidiyor": İsrail'de istihbarat servisi Şin Bet'in eski liderleri, Filistinlilerle kısa süre içinde bir barış anlaşmasına varılmazsa, Filistin topraklarındaki işgalin İsrail için felaketle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

15 Kasım 2003

Hamas Bir Tankı İmha Ettiğini Açıkladı: Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada 12 Kasım 2003 tarihinde Gazze'nin doğusunda seyir halinde olan bir İsrail tankına düzenlenen operasyonda tankın isabet aldığı ve tamamen imha edildiği belirtildi. Yola yerleştirilen mayının patlamasıyla gerçekleştirilen eylem Filistinli direnişçiler tarafından videoya kaydedildiği belirtildi.

Şeyh Yasin: "Ateşkesi Görüşmeye Hazırız": Filistin Direniş Hareketi Hamas'ın lideri Şeyh Ahmed Yasin, Filistin Başbakanı Ahmed Kuraya ile İsrail'le yapılacak bir ateşkes konusunda görüşmelere hazır olduğunu söyledi. Şeyh Yasin, "diyaloga herhangi bir itirazımız yok ve Kuraya'nın önerilerini dinlemeye hazırız ve ardından önerilerine karşı yanıtlarımızı veririz" dedi.

16 Kasım 2003

İsrail, 1 Filistinliyi Şehid Etti: İsrail işgal askerlerinin Gazze Şeridi'nin güneyine düzenlediği saldırı da, 55 yaşındaki bir Filistinli şehid edildi.

17 Kasım 2003

İsrail'den, Suriye'ye Tehdit!: İsrail Genelkurmay Başkanı Moşe Yaalon, Suriye'yi Filistin ve Lübnanlı grupları desteklemeye devam etmesi halinde bu ülkeye yeniden saldırabilecekleri şeklinde tehditler savurdu.

18 Kasım 2003

Gazze'de Bir İsrail Tankı İmha Edildi: Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe'nin askeri kanadı Filistin Milli Direnişi Tugayları'na bağlı gerillalar, Gazze'nin kuzeyinde Erez kontrol noktası yakınlarında bulunan bir İsrail tankını havaya uçurdu. Direnişçilerce yapılan açıklamada eylemin Aksa Şehidleri Tugayı'yla ortaklaşa gerçekleştirildiği ve olayda 120 kg patlayıcı madde kullanıldığı belirtildi. Eylemde tankın tamamen imha edildiği ve içindeki personelin öldüğü açıklandı. Direnişçilerin eylemi dakika dakika görüntülediği ve bunun basına dağıtılacağı söylendi. Siyonist ordu tarafından yapılan açıklamada olay doğrulandı ancak detaylı açıklama yapılmadı.

Kudüs'ün Güneyinde İki İşgal Askeri Öldürüldü: İsrail devlet radyosunun haberinde, 2 İsrail askerinin  Batı Şeria'nın güneyindeki bir yolda Filistinliler tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü duyuruldu.

İsrail Askerleri Refah Mülteci Kampına Girdi: İsrail askerleri, 25 tank eşliğinde Gazze Şeridi'ndeki Filistin mülteci kampına girdi. Çıkan çatışmalarda 9 Filistinli yaralandı.

İsrail İşgal Askerleri 3 Filistinliyi Şehid Etti: Refah mülteci kampına giren İsrail işgal askerleri, Bessam Ebu-Libdeh'in evini kuşattı. Saldırıda 2 Filistinli şehid edildi. Ebu Libdeh ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İşgal askerleri Batı Şeria'nın Tulkarim kentinde de, 22 yaşındaki Yusuf Talib isimli Filistinliyi şehid ettiler.

19 Kasım 2003

Kızılhaç Filistinlilere Yardımı Kesti!: Kızılhaç, Batı Şeria'da 50 bin Filistinli ailenin yaşamını sürdürmesine yardımcı olan 2 acil yardım programını durdurduğunu açıkladı.

Şaron Roma'da Protesto Edildi: "Savaşı, İşgali ve Duvar İnşasını Durdur": Roma'da temaslarda bulunan Siyonist İsrail Başbakanı Ariel Şaron, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle bir araya geldi. Şaron, görüşme öncesinde protesto gösterileriyle karşılaştı. "Savaşı, işgali ve duvar inşasını durdur" yazılı pankart taşıyan göstericiler, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmesini istedi.

20 Kasım 2003

İsrail, Nuseyrat Kampında 'Yasak Silah' Kullandı!: İsrail parlamentosu Kensset üyesi Arap parlamenter Ahmed et-Tayyibi, yaptığı açıklamada İsrail işgal ordusunun 20 Ekim tarihinde Gazze'de Nuseyrat mülteci kampına yaptığı şiddetli saldırıda BM tarafından yasaklanmış silahları kullandığını belirtti. Saldırıda 14 Filistinli sivilin hayatını yitirmişti.

21 Kasım 2003

Bu Gün Günlerden Kudüs!: 1979'dan bugüne kadar Ramazan ayının son Cuma'sı Ayetullah Humeyni'in önerisiyle ile 'Kudüs Günü' olarak kutlanmaktadır. İşgalci İsrail, bugün kutlanacak 'Kudüs Günü' öncesi güvenlik önlemlerini arttırdığını açıkladı.

Özgür-Der'den Kudüs Gecesi: Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin, 'Kudüs Günü' dolayısıyla Kadırga Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'Kudüs Gecesi', çok sayıda yazar, düşünür, sivil toplum kuruluşu, sanatçı ve bin kişinin üzerindeki Filistin dostunun katılımıyla kutlandı.

BM, Yol Haritası'na Destek Kararı Aldı: BM Güvenlik Konseyi, İsrail ile Filistinliler arasında 2005'e kadar barışa ulaşılmasını öngören Yol Haritası'na destek veren 1515 sayılı tasarıyı kabul etti. Rusya tarafından hazırlanan ve Konsey'de oybirliğiyle kabul edilen tasarıda, Almanya, Çin, Şili, Fransa ve İngiltere ortak sunucu oldular. Güvenlik Konseyi'nin kabulü, Filistin tarafınca memnuniyetle karşılanırken, işgalci İsrail, tasarıyı "gereksiz" olarak niteledi. Karar tasarısında ABD, Rusya, BM ve AB'den oluşan 'Dörtlü' tarafından İsrail-Filistin sorununa 2 ayrı devlet çözümü getirilerek hazırlanan 'Yol Haritası'na destek veriliyor.

Avustralya'dan Hamas'a Darbe: Avustralya hükümeti, Filistin direniş örgütü Hamas'ın altı yöneticisine ait malvarlıklarını dondurdu.

Dışişleri Bakanı Alexander Downer, Hamas yöneticilerinin yanı sıra örgütle bağlantılı olduğunu iddia ettiği dört hayır kurumunun da malvarlıklarını dondurmayı kararlaştırdıklarını bildirdi. Malvarlıkları dondurulan Hamas yöneticilerinin; Şeyh Ahmet Yasin, Halil El Alemi, Üsame Hemdan, Halit Meş'al, Musa Ebu Marzuk ve Abdülaziz er-Rantisi olduğu kaydedildi.

22 Kasım 2003

Filistin'de ve Dünyada 'Kudüs Günü' Kutlandı: Dünyanın çeşitli ülkelerinde Filistinlilerle dayanışma için yapılan 'Kudüs Günü' yürüyüşlerinde ABD, İsrail ve İngiltere aleyhinde sloganlar atıldı. 'Kudüs Günü', İran, Irak, Hindistan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Lübnan ve Suriye'de yüz binlerin katıldığı eylemlerle kutlandı. Emperyalist ve Siyonist kuşatmaya karşı Müslüman halkların direnişinin ortaya konduğu eylemler, Şii-Sünni tüm Müslümanların ortak katılımıyla gerçekleştirildi.

Avrupa'da birçok ülkede de 'Kudüs Günü' etkinlikleri düzenlendi. Almanya, İngiltere, İsveç ve Bosna Hersek'te Kudüs'ün İslam toprağı olduğunun vurgulandığı ve Müslümanlar için ifade ettiği önemin belirtildiği yürüyüşler ve kapalı salon toplantıları tertip edildi.

Filistin'de ise Cuma sabahı erken saatlerde Kudüs'e akın eden Filistinliler Siyonist işgal askerlerinin engellemesiyle karşılaştılar. Tehlikeleri göze alan on binlerce Filistinli engelleri aşarak Mescide Aksa Haremi'ne ulaştı. Cuma namazını kılan halk, Aksa Haremi'ni terk etmeyerek Aksa'nın ve Kudüs'ün Müslümanlara ait olduğunu ve sahipsiz kalmadığı mesajını verdiler. Aksa Haremi'nde toplanan Filistinlilerin sayısının 200 bini aştığı belirtildi.

23 Kasım 2003

Kudüs'te 2 İsrail Muhafızı Öldürüldü: Kudüs'ün doğusunda, inşa halindeki ayrım duvarı hattında 2 İsrailli muhafızı öldürüldü.

MOSSAD Başkanı Gizlice Türkiye'yi Ziyaret Etti!: İsrail Devlet Televizyonu'nun İkinci Kanalı, İsrail İstihbarat Örgütü MOSSAD'ın Başkanı Meir Dagan'ın İstanbul'daki saldırıların ardından Türkiye'yi ziyaret ettiğini duyurdu.

Biri Çocuk İki Filistinli Şehid Edildi: Batı Şeria ve Gazze'de meydana gelen iki ayrı olayda biri 11 yaşında bir çocuk olmak üzere iki Filistinli, Siyonist işgal askerleri tarafından şehid edildi.

24 Kasım 2003

Siyonistler 3 Filistinliyi Sürgün Ettiler: İsrail işgal devleti, saldırı düzenlemeleri ihtimali olduğu gerekçesiyle 3 Filistinliyi Gazze Şeridi'ne sürgün etti. İsrail Yüksek Mahkemesi 18 Filistinliyi sürülecekler listesine dahil etti. Bu kişilerden şimdiye kadar 6'sı Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürgün edildi.

28 Kasım 2003

'İsrail Nükleer Silahlarını Yok Etsin': Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Muhammed el-Baradai, İsrail'den nükleer silahlarını yok etmesini istedi.

İsrail Askerleri Filistinli Güvenlik Yetkilisini Vurdu: Seyid Salih Ebu Safra, Dugit Yahudi yerleşim birimine yaklaşan zihinsel özürlü bir Filistinliyi hayati tehlikeden korumak için durdurmaya çalıştığı sırada İsrail askerleri tarafından öldürüldü.

Siyonist Askerler 3 Filistinliyi Şehid Etti: Siyonist İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nde Yahudi yerleşim birimi Kefar Darom yakınlarındaki yolda 3 Filistinliyi şehid etti.

29 Kasım 2003

Londra Barış Görüşmeleri Başarısız: İngiltere'nin başkenti Londra'da iki gündür süren Filistin-İsrail görüşmeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Taraflar görüşmeleri yapıcı olarak nitelendirirken, barış süreci yönünde sonuç alınamadığını açıkladılar.

Kuraya: "Duvar İnşaatını Durdurun": Filistin Başbakanı Ahmet Kuraya, İsrail'in Batı Şeria'daki ırkçı ayrım duvarı inşaatına son vermemesi durumunda barış görüşmelerine katılmayacağını açıkladı. Kuraya, Amerika'nın Ortadoğu özel temsilcisi William Burns ile Ürdün'de gerçekleşecek toplantı öncesinde bu açıklamayı yaptı. Görüşmede, 'Yol Haritası' planı ele alınacak.

Kuraya, Burns ile Görüştü: Filistin Başbakanı Ahmed Kuraya, ABD'nin Ortadoğu özel temsilcisi William Burns ile görüştü. Görüşmede Burns'un, ABD'nin 'Yol Haritası' uyarınca 2005 yılına kadar Filistin devleti kurulması konusunda verilen taahhütlere bağlı olduğunu dile getirdiği ve Filistinlilerden İsrail'e yönelik "şiddete ve teröre" son vermelerini istediği bildirildi.

30 Kasım 2003

Şaron'un Barış Planı!: İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un, barış çabalarının başarısız olması halinde, kendi planını yürürlüğe koyacağı açıklandı. Şaron'un, işgal ettiği bazı Filistin kentlerinden çekilmeyi ve Gazze Şeridi'ndeki Yahudi yerleşimlerini kaldırmayı, Batı Şeria'dakilere ise yenilerini eklemeyi düşündüğü bildirildi.

İsmail Heniyye: "Siyonistler de Zorda": Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Birim üyesi İsmail Heniyye, Siyonistlerin Filistin direnişini ezme konusunda amaçladıklarını gerçekleştiremediklerini ve bu yüzden sıkıntılarının gittikçe arttığını dile getirdi. Ateşkes konusuyla ilgili sorulara da cevap veren Heniyye, ateşkesin ancak İsrail'in bütün saldırılarını şartsız olarak kesmesinden sonra gündeme gelebileceğini, bu saldırılar devam ederken ateşkesi gündeme almanın bir anlamının olmayacağını vurguladı

01 Aralık 2003

'Cenevre Girişimi' Deklere Edildi: Gayrı resmi barış inisiyatifi olan 'Cenevre Girişimi' Filistinli ve İsrailli mimarları Yossi Beilin ve Yasser Abdurabbih tarafından Cenevre'de imzalandı.

Şaron Kuraya'nın Taleplerini Reddetti: İsrail Başbakanı Şaron'un, Filistin Başbakanı Ahmed Kuraya ile görüşmek için hiçbir koşulu kabul etmeyeceği bildirildi. Şaron ile ancak "güvenlik duvarı dahil çeşitli konularda uzlaşma isteği göstermesi" durumunda bir araya geleceğini ifade eden Kuraya, "Eğer bu konularda ciddi bir çalışma için istekli olursa görüşme olacak" demişti.

İsrail Ordusu Ramallah'a Saldırdı: İsrail işgal ordusunun, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde düzenlediği geniş çaplı saldırılarda 2 Filistinli şehid oldu.

02 Aralık 2003

İşgalciler Cenin'e Saldırdı: 1 Şehid, 2 Yaralı: Batı Şeria'nın Cenin kentine saldıran Siyonist İsrail askerleri, el-Aksa Şehitleri Tugayı'ndan bir direnişçiyi şehid etti, 2 sivili de yaraladı.

İsrail'den Powell'a Tepki: 'Cenevre Girişimi'nin dün akşam imzalanmasından sonra, ABD Dışişleri Bakanı Powell, Cuma günü görüşmek amacıyla girişimin mimarları Yossi Beilin ve Yasser Abdurabbih'i davet etti. Siyonist İsrail, ABD'ye Cenevre'de imzalanan alternatif barış planının mimarlarıyla görüşmemesi çağrısında bulundu ve Powell'ın bu girişimine sert tepki gösterdi.

03 Aralık 2003

Dünya Bankası'ndan Filistin'e Acil Kredi: Dünya Bankası Filistin'e, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde ciddi şekilde zarar görmüş olan eğitim, sağlık ve sosyal hizmetleri iyileştirmek amacıyla 15 milyon dolarlık acil kredi verdi.

İsrailli Pilotların İsyanı: Filistin kentlerini bombalamayı reddeden 27  İsrail pilotundan bir sözcü "Bir tonluk bir bombanın büyük bir yıkıma neden olacağını bilmek için dahi olmaya gerek yok. Birileri bu bombaları kullanma kararını, onların birçok binayı yıkacağını bilmesine rağmen alıyor. Birileri masum insanları öldürmeye karar veriyor. Bu bizi terörist haline getiriyor" dedi.

04 Aralık 2003

Kahire Diyalogu Başladı: Filistinli grupları, ateşkes konusunu görüşmek üzere Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı.

05 Aralık 2003

İsmail Heniyye: "Kahire Görüşmelerinin Amacı Ateşkes Değil": İsmail Heniyye, Kahire görüşmeleriyle ilgili açıklamasında bu görüşmelerin tek amacının İsrail'le ateşkese varılması olmadığını, görüşmelerinin gündeminde ateşkes konusunun da bulunduğunu ancak amacının bu konuyu ele almak olmadığını, daha geniş ve kapsamlı konular ve amaçlar için toplantı düzenlendiğini dile getirdi. Heniyye ayrıca işgal güçlerinin kabul etmesi durumunda sivilleri çatışma çemberinin ve hedeflerinin dışında tutmak istediklerini, bu konuda bir sonuca ulaşılmasının işgal güçlerinin tutumlarına bağlı olduğunu dile getirdi.

İsrail'den Cinayet ve Sürgün!: İsrail askerleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta askeri bölge sınırını geçen bir Filistinliyi şehid etti. Öte yandan İsrail ordusu, 12 Filistinliyi Batı Şeria'dan Gazze Şeridi'ne sürdü.

06 Aralık 2003

İslami Cihad, İşgal Varoldukça  Ateşkese Olmaz!: Filistinli direniş grubu İslami Cihad, Siyonist işgal varoldukça İsrail'le ateşkesi kabul etmeyeceğini ve İsrail'e karşı eylemlerini sürdüreceğini bildirdi. Mısır'ın başkenti Kahire'de ateşkesi görüşmek üzere toplanan Filistinli direniş örgütlerinden olan İslami Cihad'ın Gazze Şeridi'ndeki bürosundan yapılan açıklamada, örgütün hiçbir ateşkeste yer almayacağı belirtildi.

İşgal Devleti Kudüs'e de Duvar Örme Niyetinde: İşgal altındaki Filistin'in Batı Yaka bölgesine ırkçı ayırım duvarı örerek, yüz binlerce Filistinliyi mağdur etmeye çalışan işgalci Siyonist devlet, şimdi de Kudüs'ü Müslümanların yaşadığı diğer bölgelerden tecrit etmek amacıyla doğu cephesine duvar örmeye hazırlanıyor.

'Cenevre Girişimi'nin Mimarları Umutlu: 'Cenevre Girişimi' olarak da bilinen, resmi olmayan Ortadoğu barış planının mimarları, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'la yaptıkları görüşmenin, kendilerini cesaretlendirdiğini söyledi.

07 Aralık 2003

Kuraya: "İsrail'le Ateşkes İstiyoruz": Kahire'de bugün Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'le görüştükten sonra gazetecilerle konuşan Kuraya, ''Filistin Özerk Yönetimi olarak, Filistin halkına ve Filistin topraklarına yönelik her türlü saldırının durdurulması karşılığında İsrail hükümetiyle ateşkes yapmak istiyoruz. Tek yanlı ya da karşılıksız ateşkes olmaz.'' dedi.

İsrail Sivillere Saldırmama Teklifini Kabul Etmedi: İsrail işgal devleti, Filistin'deki direniş gruplarının sivillerin çatışma alanının ve saldırı hedeflerinin dışında tutulması teklifini yine reddetti. Daha önce de İslami Direniş Hareketi bu yönde birçok kez teklif iletmiş ancak işgal devletinin savunmasız sivil insanlara saldırı konusunda ısrarlı tutumu sebebiyle uygulamaya konamamıştı.

Cenevre Girişimine Tepkiler Sürüyor: İsrail işgal devletini karşı karşıya olduğu çıkmazdan kurtarmak amacıyla, Filistinlilerin haklarından büyük tavizler verilmesini öngören Cenevre Girişimi'ne tepkiler devam ediyor. Son olarak da Batı Yaka'nın Tulkarim mülteci kampında Dönüş Hakkını Savunma Halk Komitesi tarafından büyük bir kalabalığın katıldığı miting düzenlendi.

08 Aralık 2003

Birinci İntifada'nın 17. Yıldönümü: Filistin direnişi intifadanın ilk kez 8 Aralık 1987 tarihinde alevlenmesine neden olan olay şöyle gelişmişti; Gazze şeridinde İsrail'deki işlerinden gece evlerine dönen Filistinli işçilerin durduruldukları kontrol noktasında işgal ordusuna ait askeri bir kamyonun kasten üzerlerine yürümesi sonucu 4 Filistinli işçi feci şekilde ezilerek ölmüş 7'side ağır yaralanmıştı. Ertesi sabah Cebalya mülteci kampında başlayan öfke seli kısa zamanda tüm Gazze'ye yayılmış, Siyonistlerin işlediği bu vahşet, Batı Şeria'da yaşayanları da harekete geçirerek tüm Filistin'i sarmıştı.

Almanya'dan  Irkçı Ayrım Duvarına Tepki: Almanya Dışişleri Bakanı Fischer,  İsrail'in güvenlik duvarı adını verdiği ayrım duvarı projesini sert şekilde eleştirdi. Fischer, projenin bölgede yakalanabilecek barış fırsatının ölümü anlamına geldiğini söyledi.

09 Aralık 2003

Irkçı Ayrım Duvarı, Lahey Adalet Divanı'nda: BM Genel Kurulu, İsrail'in inşa etmekte olduğu ırkçı ayrım duvarının uluslararası hukuka uygun olup olmadığı konusunda Uluslararası Adalet Divanı Lahey'in karar vermesini öngören bir karar tasarısını kabul etti.

Türkiye ile birlikte 90 ülke karar tasarısı lehinde oy kullandı. İsrail ve ABD dahil 8 ülke aleyhte oy verirken, aralarında bazı AB ülkelerinin de bulunduğu 74 ülke çekimser kaldı. Tasarı, Arap ülkeleri tarafından talep edilen olağanüstü oturumda oylandı.

Filistinli Direnişçiye 17 Kez Ömür Boyu Hapis!: İsrail askeri mahkemesi, çeşitli saldırıların sorumlusu olmakla suçladığı İslami Cihad üyesi Nur Cabir'i (29)17 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

10 Aralık 2003

El-Halil'de Bir Evdeki Patlamada 3 Şehid: Batı Şeria'daki el-Halil kenti yakınlarında Hamas'a üye üç militanın bir patlama sırasında şehid olduğu bildiriliyor. Filistin polisi, patlamaya militanlar tarafından yapılan bir bombanın neden olduğunu açıkladı.

İşgal Güçleri 16 Yaşındaki Çocuğu Şehid Etti: Ramallah'ın güneyinde bulunan Kalendiya mülteci kampında İsrail işgal güçleri, 16 yaşındaki Faris el-Cemzavi isimli çocuğu şehid etti.

İsrail İşgal Askerleri Lübnan Sınırında İki Avcıyı Vurdu: İsrail işgal askerleri, Lübnan sınırında silahlı iki kişiyi öldürdü. Lübnan güvenlik yetkilileri, vurulanların avcı olduğunu bildirdi.

11 Aralık 2003

İsrail Refah'a Saldırdı: 3 Filistinli Şehid: Siyonist işgal ordusunun, dün gece saldırdığı Gazze Şeridi'ndeki Refah mülteci kampında, askerlerle Filistinliler arasında çıkan çatışmada 3 Filistinli şehid olurken, 2'si ağır 12 kişi yaralandı.

Tel Aviv'de Patlama: 3 Ölü: İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir kafede meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, en az 12 kişi de yaralandı.

12 Aralık 2003

Hamas'ın 16. Kuruluş Yıldönümü: Gazze Şeridi'ndeki Cebaliye ve Nuseyrat mülteci kamplarında, Hamas'ın 16. kuruluş yıldönümünde onbinler gösteri düzenledi. İslami Direniş Hareketi Hamas, 14 Aralık 1987'de kurulmuştu.

Direniş Gruplarından Ortak Eylem: Filistinli üç direniş grubu Nablus'ta ortak bir eylem gerçekleştirdi. İki direnişçi Nablus yakınlarındaki Kabr Yusuf bölgesinden geçmekte olan ve 19 Siyonist yerleşimciyi taşıyan bir otobüsü önce taradılar daha sonra yola döşenmiş bombayı patlattılar. Olayda ikisi ağır 7 yerleşimci yaralandı. Eylemin sorumluluğunu İslami Cihad'a bağlı Kudüs Seriyyeleri, Fetih'in askeri kanadı Aksa Şehidleri ve Ebu Ali Mustafa Tugayları üstlendi. Eylem, İsrail'in Refah'ta işlediği katliama misilleme olarak gerçekleştirildi.

13 Aralık 2003

İsrail Askerleri Filistinli Bir Öğrenciyi Öldürdü: Nablus'ta İsrail işgal askerleri, üniversite öğrencisi Kamleh El Şuli'nin (20) içinde bulunduğu araca ateş açtı. Saldırıda kız öğrenci yaşamını yitirdi.

14 Aralık 2003

İşgalciler Bir Şehidin Evini Daha Yıktılar: İsrail işgal güçleri Batı Yaka şehirlerinden el-Halil'in Devra kazasında, Şehit Macid Ebu Devş'in ailesinin ikamet ettiği evi yıktılar. İşgalciler, evde ikamet eden üç aileyi de şiddetli soğuğa rağmen evsiz, barksız bir halde kapıya attılar.

Siyonist Zulüm Dinmek Bilmiyor!: İsrail İşgal ordusu, Filistinli direniş gruplarından İslami Cihad'ın üyelerinden birini şehid edip ikisini tutukladı. Gazze Şeridi'nin güneyinde 5 Filistinliyi açtıkları ateşle yaraladı. Han Yunus Mülteci Kampı'nda da bir evi yıkarak 3 çocuğu yaraladı.

İşkence Gören Filistinli Tutsağın Bacağı Felç Oldu: Filistinlilere işkence yapılmasını yasal hale getiren İsrail işgal devletinin soruşturmacılarının uyguladıkları işkenceler yüzünden şimdiye kadar yüzlerce Filistinli hayatını kaybederken yüzlercesi de sakat oldu. Son olarak da 20 yaşındaki Abdulfettah Zeydan'ın bacağı işkence yüzünden felç oldu.

15 Aralık 2003

İsrail Askerleri 2 Filistinliyi Şehid Etti: Güvenlik bölgesinden sızmaya çalıştığı iddia edilen 6 kişilik bir grupta yer alan 2 Filistinli, İsrail işgal askerlerinin ateşinde şehid oldu.

Beyt Hanun'da İki Şehit: Filistin Özerk Yönetimi güvenlik güçlerinin ve hastane görevlilerinin verdiği bilgilere göre Gazze bölgesinin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun'da kimlikleri belirlenemeyen iki Filistinlinin cesedi bulundu.

İsrail Ordusu Balata Mülteci Kampına Saldırdı: İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus'ta bulunan Balata Filistin mülteci kampına saldı.

16 Aralık 2003

İsrail, Saddam'ın Yargılanmasına Müdahil Olmak İstiyor: İsrail, yakalanan eski Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in İsrail'e karşı düzenlediği füze saldırıları ve Filistinli militan İslamcı örgütlere mali destek sağlaması nedeniyle de yargılanıp cezalandırılmasını istedi.

17 Aralık 2003

İsrail Gözetleme Kulesi Havaya Uçuruldu: Siyonist ordu kaynakları, Mısır sınırındaki bir askeri gözetleme kulesinin havaya uçurulduğunu, bir askerin öldüğünü beşinin de yaralandığını açıkladı. Hamas'ın askeri kanadı Şehid İzzeddin Kassam Tugayları'nın üstlendiği eylem dakika dakika görüntülendi.

İsrail'e Ait Bir Tank ve Cip İmha Edildi: Hamas'ın askeri kanadı Şehid İzzeddin Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Refah kentinde seyretmekte olan bir İsrail tankının yola yerleştirilen bombanın patlatılmasıyla imha edildiği bildirildi. İslami Cihad'ın askeri kanadı olan Kudüs Seriyeleri de Ebu el-Acin bölgesinde RBG roketiyle bir askeri cipi imha ettiklerini açıkladı.

Siyonistler Filistinli Bir Genci Şehid Etti: Siyonist işgal güçlerinin Refah mülteci kampında etrafa rasgele ateş açmaları sonucu başından yara alan 17 yaşındaki Mustafa Abdulhamid el-Hums adlı bir genç şehid oldu.

18 Aralık 2003

Nablus'ta Siyonist Cinayetler Sürüyor: İsrail işgal ordusu, Batı Şeria'nın Nablus kentindeki bir kampa düzenlediği saldırı da 3 Filistinliyi şehid etti.

Şaron'un Barışı!: Siyonist İsrail Başbakanı Ariel Şaron, Filistin topraklarındaki bazı Yahudi yerleşim birimlerinin tek yanlı olarak boşaltılmasını öngören 'Ortadoğu vizyonunu' bugün açıkladı. Şaron, Herzliya'daki güvenlik konferansındaki konuşmasında, Filistinlilerle uzlaşmayı öngören planını Yol Haritası'na dayandırdı.

ABD'lilerin Yarısı İsrail'i Tehdit Olarak Görüyor: Yahudi bir örgüt tarafından yapılan araştırma, Amerikalıların yüzde 43'nün, İsrail'in dünya barışına tehdit oluşturduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

19 Aralık 2003

Kuraya: "Düş Kırıklığına Uğradım": Şaron'un sözlerini AFP'ye değerlendiren Filistin Başbakanı Ahmet Kuraya, "Şaron'un barış sürecinden çekilme ve Filistin topraklarında tek yanlı uygulamalara girişme tehdidinden düş kırıklığına uğradım." dedi. Kuraya, "İsrail görüşme sürecinden çekilmemeli. Böyle olursa, barış umulandan erken bile sağlanabilir." diye konuştu.

20 Aralık 2003

Siyonistlerden İran'a Tehdit: İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz, İsrail radyosuna yaptığı açıklamada ''gerekirse İran'daki nükleer tesislere saldırabileceklerini'' söyledi.

21 Aralık 2003

Adnan Usfur Tutsak Edildi: Batı Şeria'nın Nablus kentinde Hamas'ın önde gelen siyasi liderlerinden Adnan Usfur (40), babasının Nablus'daki evinde yakalandı.

İşgalci Balata'ya Saldırdı: Batı Şeria'daki Balata mülteci kampına saldıran İsrail askerleri ile Filistinli direnişçiler arasında çıkan çatışmada, en az 4 Filistinli yaralandı.

İşgale Karşı Zeytin Fidanı

Doğu Kudüs'te yüzlerce Filistinli ve sol görüşlü İsrail vatandaşları, bölgede yeni bir Yahudi yerleşim birimi inşa edilmesini protesto için bir araya geldi. Göstericiler, yerleşim merkezinin inşa edilmesi planlanan araziye barışın simgesi olarak zeytin ağacı fidanı dikti.

22 Aralık 2003

Batı Şeria'da Bir Çocuk Şehid Edildi: Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınındaki Balata mülteci kampında, 5 yaşında Muhammed el-Arac adında Filistinli çocuk, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu şehid oldu.

İsrailli Askerlerden İsyan: Siyonist İsrail'in seçkin komanda birliğinden 3'ü subay toplam 13 asker, Şaron'a hitaben mektup yazarak Batı Şeria ve Gazze'de daha fazla görev yapmayacaklarını açıkladılar. Mektupta, Batı Şeria ve Gazze'deki İsrail askeri faaliyetlerinin "milyonlarca Filistinliyi insan haklarından mahrum bıraktığı, İsrail'in kaderini tehdit ettiği" suçlamasını dile getiren askerler, "buna daha fazla sessiz kalamayacaklarını" belirttiler.

Rafsancani: "İsrail'i Yaptığına Pişman Ederiz!": İran Eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz'ın "Gerekli görürsek İran'ın nükleer tesislerini vururuz." açıklamasına, "Yanıtımız çok sert olur." karşılığını verdi.

Mısır Dışişleri Bakan İsrail'de: Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Mahir, 3 yıl aradan sonra ilk kez İsrail'e gitti. Mısır Dışişleri Bakanı Mahir, ilk görüşmeyi İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile gerçekleştirdi. Mahir'in ayrıca, İsrailli meslektaşı Silvan Şalom ve Cumhurbaşkanı Katsav ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

Kızgın Filistinliler Mısır Dışişleri Bakanı'nı Tartakladı: 3 yıl aradan sonra ilk kez İsrail'e giden Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Mahir, el-Aksa Camii'nde halk tarafından tartaklandı.

23 Aralık 2003

İki İsrail Subayı Öldürüldü: Filistinli direniş güçlerinin Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonda 2 İsrail subayı öldürüldü en az 6'sı yaralandı. İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyeleri  ile Fetih'in Aksa Şehidleri Tugayı bu eylemi ortaklaşa üstlendiler.

İsrail Yine Katletti: 4 Şehid: İsrail işgal ordusu, tankların desteğiyle Gazze Şeridi'nin güneyine saldırı düzenledi. Saldırı sonucu 4 Filistinli şehid oldu.

İsrail-Hindistan, Askeri İşbirliği Sürüyor!: İsrail Savunma Bakanlığı'ndan General Amus Yaroon başkanlığındaki bir heyet, Hindistan ordu yetkilileriyle görüşmelerde bulunmak üzere bu ülkeye gitti.

24 Aralık 2003

Hatemi: "İsrail Halt Etmiş": İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, "İslam Dünyasında Güçlükler ve Fırsatlar" konulu toplantı sırasında, gazetecilerin İsrail Savunma Bakanı Şaul Mofaz'ın "Gerekli görürsek İran'ın nükleer tesislerini vururuz" tehditlerine ilişkin soruları üzerine, "İsrail halt etmiş" ifadesini kullandı.

25 Aralık 2003

Siyonist İsrail İslami Cihad'ı Vurdu: 5 Şehid: İsrail helikopteri Gazze kentinde düzenlediği füze saldırısında bir aracı hedef aldı. Araca iki füze isabet etti ve biri İslami Cihad komutanlarından Mukbil Hamid olmak üzere 5 İslami Cihad üyesi Şehid oldu.

Tel Aviv'de İstişhadi Eylem: 4 Ölü, 15 Yaralı: Tel Aviv kentindeki bir otobüs durağında gerçekleştirilen istişhad eyleminde 4 kişi öldü, 15 kişinin de yaralandı.

İsrail, Filistin Topraklarını 'Tam Ablukaya' Aldı: İsrail, Tel Aviv yakınlarında bu akşamki istişhadi eylemden sonra Filistin topraklarını 'tam abluka' altına aldı.

26 Aralık 2003

İsrail, Feda Eylemcisinin Evini Havaya Uçurdu: Askerler, Tel-Aviv'deki bir otobüs durağında üzerindeki bombaları patlatarak 3 işgal askerinin ve 1 İsrailli gencin ölmesine neden olan 18 yaşındaki Said Kemal el-Hanani'nin, Nablus yakınında Beyt Furik köyünde 6 kişinin yaşadığı evini dinamitle havaya uçurdu.

Siyonistler Barış Yanlılarına Ateş Açtı: İsrail'in Filistin'i tam bir hapishaneye çevirmek için inşa ettiği ırkçı ayrım duvarı, aralarında İsraillilerin de bulunduğu barış gönüllülerince protesto edildi. Kalkilya kentinin güneydoğusuna düşen Masha köyünde düzenlenen gösteride, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu bir İsrailli ile bir Amerikalı yaralandı.

Türkiye-İsrail İstihbarat ve Güvenlik Anlaşması İmzalandı: Türkiye ile İsrail istihbarat paylaşımı ve polis eğitimi için yeni bir güvenlik anlaşması imzaladı. İsrail Güvenlik Bakanı Tzachi Hanegbi anlaşmanın yapıldığını dün İsrail radyosunda açıkladı.

İsrail Tankları Nablus'a Girdi: İsrail işgal askerleri, 40 kadar cip ve 5 zırhlı araçla Nablus'a girdi ve en az 6 kişiyi gözaltına aldı.

27 Aralık 2003

İsrail'den Suikast Tehdidi: Siyonist İsrail hükümeti, Tel Aviv yakınında girişilen feda eylemi üzerine, Filistinli direniş liderlerini suikastla öldürme kampanyasına yeniden başlayacağını açıkladı. Zalimce suikast planlarına ve cinayetlerine zaten hiç ara vermeyen İsrail'in bu açıklaması, Filistin halkına karşı yaptığı imha hareketinin psikolojik ayağı olarak yorumlanıyor.

İşgal Askerleri Filistinli Bir Genci Şehid Etti: İsrail işgal askerleri, Batı Şeria'da çıkan çatışmada Filistinli bir genci şehid etti. Nablus kentindeki çatışma sırasında İsrail askerlerine taş attığı için sırtından vurularak öldürülen gencin 20 yaşındaki Recai Rayan olduğu, çatışmada 7 Filistinlinin de yaraladığı belirtildi.

28 Aralık 2003

"Şaron'un Kılavuzu Şeytandır!": Hıristiyan alemince kutsal sayılan ve Hazreti İsa'nın doğum günü olduğuna inanılan Noel dolayısıyla Gazze Latin Kilisesi'nde bir ayin düzenlendi. Gece yarısı başlayan törene Filistinli Hıristiyanlar büyük ilgi gösterirken, Kilise Papazı Manuel Müsellem, konuşmasında İsrail'e oldukça sert göndermelerde bulundu. Müsellem, İsrail Başbakanı Ariel Şaron'a da sert mesajlar göndererek, "Barışa engel olan Şaron'un kılavuzu şeytandır." dedi.

Hamas: "Adnan Usfur'un Hayatından İsrail Sorumludur": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, hareketin Siyasi Birimi üyesi ve Batı Yaka bölgesi resmi sözcüsü Adnan Usfur'un tutuklanmasıyla ilgili açıklamasında, Usfur'a bir zarar gelmesi durumunda İsrail'in ağır bedel ödemek zorunda kalacağını bildirdi.

29 Aralık 2003

Hamas ve İslami Cihad: "Cinayetler Direnişi Durduramaz": Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas ve İslami Cihad Hareketi tarafından yapılan açıklamada işgalci Siyonistlerin Filistinlilere yönelik cinayetlerini artırmasının kana susamışlığının bir yansıması olduğuna dikkat çekilerek bütün bu cinayetlerin Filistinlilerin direnişlerini durduramayacağı, bilakis direniş ve mücadeledeki kararlılıklarını artıracakları dile getirildi.

İsrail'in Kitle İmha Silahları BM Gündeminde: BM Güvenlik Konseyi bugün yapacağı toplantıda, Arap ülkelerinden gelen talep üzerine, Ortadoğu'nun nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlardan arındırılması konusunu görüşmeye başlayacak. Diplomatik kaynaklar, tasarının asıl hedefinin resmen açıklanmamakla birlikte İsrail'in elinde bulunan nükleer ve diğer kitle imha silahları olduğunu belirtiyorlar.

30 Aralık 2003

Filistinlilerden İşkence Altında İtiraf Alınıyor: Filistin Esir Kulübü avukatlarından Nizar Mahacine, Hüseyin eş-Şeyh ve Me'mun el-Huşeym, işgal devletinin zindanlarında tutulan bazı Filistinli tutsaklarla yaptıkları görüşmelerden sonra, işgalcilerin Filistinlilerden ağır işkence altında zorla itiraflar aldıklarını ve kağıtlar imzalattıklarını, yapılan işkenceler yüzünden sağlık durumları kötüleşen tutsakların ise ne konuştuklarını ve neye imza attıklarını bile bilmediklerini dile getirdiler.

31 Aralık 2003

Katil İsrail'den Füzeli Saldırı: İsrail helikopterleri Gazze Şeridi'nde içinde Hamas üyelerinin bulunduğu bir araca füze saldırısında bulundu. Saldırıda 11 Filistinli yaralandı.

İşgal Askerleri Duvar Protestocularına Ateş Açtı: İsrail işgal askerleri, Batı Şeria'da 'ırkçı ayrım duvarının' yapılmasını protesto edenlere ateş açtı, olayda 10'u Filistinli, 11 kişinin yaralandı.

İsrail, İsveçli Milletvekilini Gözaltına Aldı: İsrail tarafından Batı Şeria'da inşa edilen 'ırkçı ayrım duvarı'nı protesto gösterileri sırasında bir İsveçli milletvekili gözaltına alındı. 'Uluslararası Dayanışma Hareketi' ve 'Barış için Uluslararası Kadınlar Servisi' sözcüsüne göre, İsveçli parlamenter Gustav Fridolin, Batı Şeria'nın Cenin bölgesine bağlı Budrus'ta, İsrail askerleri tarafından, 10 kadar göstericiyle birlikte gözaltına alındı.

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR