1. YAZARLAR

  2. Ali Değirmenci

  3. Düşsün Zilletin Kara Örtüsü Üzerimizden!..

Düşsün Zilletin Kara Örtüsü Üzerimizden!..

Mayıs 2002A+A-

"Onlar öyle kimselerdir ki, insanlar kendilerine gelerek, "Düşmanlarınız sizin için büyük bir ordu topladı, artık onlardan korkun!" dediklerinde; bu onların yalnızca imanlarını artırır ve "Allah bize yeter, O ne güzel vekildir." derler."

Ey Kitab'ı indiren, bulutları yürüten ve tuğyan edip şımarmış nice büyük orduları bozguna uğratan Rabbimiz!

İman edenlere ve yalnız, mazlum bırakılmışlara buğzeden ve kalpleri zulümle kararan gözü dönmüşlere karşı Filistinli kardeşlerimize yardım et! O zalimlerin kalplerini ve ayaklarını, yüreği kanayan mazlumların çığlıkları eşliğinde yerinden kaydır.

Ey zamanın sahibi olan ve günleri insanlar arasında döndürüp çeviren, "Size ne oluyor ki Allah yolunda ve 'Rabbimiz, bizi bu zalim kavimden kurtar! Bize katından bir sahip, bir yardımcı gönder." diye feryad eden kadın, çocuk ve erkek müstaz'aflar adına savaşmıyorsunuz." ilahi buyruğuyla bizleri uyaran Rabbimiz!

Biliyoruz ki bugün büyük üzüntü günüdür. Bugün duayı, dayanışmayı, selâmı ve erdemi yaygınlaştırmamız gereken bir gündür. Bugün yüreklerin acıyla kavrulduğu, insanın insan olmaktan utandığı, insan olma onuru taşıyanların kahrolduğu gündür. Bugün gözlerde yaşın kalmadığı, feryatların yeri göğü bürüdüğü gündür. Bugün, insanın insan olabilmekle sınandığı, gündür. Böyle bir zamanda, bizlere "kurşunla kaynatılmış binalar gibi saf tutabilmemi nasip et Allah'ım!

Bütün dünyanın gözleri önünde, Katil Ariel Şaron'un yönettiği Siyonistler çirkin yüzlerini çok daha iğrenç, çok daha kani, bir şekilde ortaya çıkarıyorlar. Yıllardır işgal ettikleri Filistin'i hatta bütün yeryüzünü zulüm, işkence ve korkuyla kirletiyorlar. Çoluk çocuk, kadın erkek yüzlerce insan alçakça katlediliyor. Bütün bir insanlık aşağılanıyor. Artık tek tek insanlara değil kentlere kıyılıyor, kentler tabutluk hâline getiriliyor. Zulmün  her türlüsü deneniyor. Çağdaş Firavunluğa soyunan bir ordu, silahlarını insanlığın kalbine çeviriyor. Fakat biz tarihi şehidlerle dolu bir ümmetiz. Ve Filistin Ortadoğu'nun kalbidir. Filistin bizim evimizin içidir, Allah'ın yeryüzündeki âyetlerindendir. Peygamberlerin, salihlerin, sıddıkların yurdudur.

Ya Rab! O yurdun daha fazla kirletilmemesi için bize uyanış, kararlılık ve şehadet bilinci nasib et!

Biz yaşamız, biz hayatız. Biz vurup kırmakla, öldürülmekle bitmeyiz.

Ve Filistin direnişin cıvıldayan ocağıdır. Bunu güneş, gün, gece duysun; bunu nehirler, dağlar ve toprak duysun. Bunu, başını kuma gömenler duysun.

Bunu zevk ü sefa sürmekte ısrar edenler ve katillerle aynı kaptan yiyenler duysun. Bunu ikiyüzlü Avrupa ve katillerin hâmiliğini yapan Amerika duysun!

Ya Rabbi! Sesimizin dalga dalga güçlenip yayılmasına ve düşmanı boğmasına izin ver! Ki uyuyanlar uyansın, oturanlar yürüsün, yürüyenler koşsun! Ve düşsün zilletin karanlık örtüsü üzerimizden:

İşte Filistinliler her şeye rağmen haykırıyor:

Biz hayatın ta kendisiyiz. Delilimizde Allah'ın âyetlerini okurken akıtılan kanlarımızdır; ateşten ve ışıktan oluşmuş bir yıldız gibi parlayan kanlarımız.

Ey Filistin! Ey iman ve onur intifadasının mektebi!

Ey şehidlerin yurdu! Belki şimdi senin kalbine hüzün doluyor fakat yumruğumuz sıkılı ahdediyoruz. Sözümüz sözdür. Bugün onurumuz kan, bugün şerefimiz silahtır.

Ey Filistinli çocuk! Ey Zeynep gibi haykıran Filistinli kadın! Ey hıçkırıklara boğulmuş genç kız! Ey onuru kuşanmış ve teslimiyeti reddetmiş Filistinli yiğit! Senin için, sizin için çarpmayan kalplere yazıklar olsun!

Ey Filistinli çocuk! Sözünü söyle! Akıtılmış kanını ruhsuz yöneticilerin, işbirlikçilerin, döneklerin, vurdumduymaz müslümanların, seyirci kalanların yüzüne saç!

Sözünü söyle ey şehidlerin anası!

"Neredesiniz ey Araplar, ey müslümanlar, ey henüz insanlığını büsbütün yitirmemiş olanlar, neredesiniz?" de! "Petrolünüz ve servetiniz nerede? Nerede ordularınız? Zilleti ve korkaklığı sürdürerek ne zamana kadar kanımızı içeceksiniz? Artık yeter!"

Ey Rabbimiz! Ey Kabe'nin, Hayber'in, Kudüs'ün Rabbi!

Ayetlerini yalanlayan, peygamberlerini öldüren, yeryüzüne fitne ve fesadı yayan kimseler dünyaya egemen olmuşlar. Bize yardım et, dualarımızı karşılıksız bırakma! Bizi silkele, bizi arındır, bizi uyananlardan, adananlardan eyle! Ramallah'ın o tomurcuğa durmuş çocuklarına, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksâ'nın zayıf ve yalnız bırakılmış muhafızlarına dualarımızı ulaştır!

Ey Rabbimiz!

Üzerimize sabır yağdır. Ayaklarımızı kaydırma, bize inanç ve kuvvet ver. Ellerimizi ve yüreklerimizi birleştir. Kâfir ve zalim topluluğa karşı bize yardım et!

BU SAYIDAKİ DİĞER YAZILAR