1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz Dergisinin Haziran 2020 Sayısı Çıktı
Haksöz Dergisinin Haziran 2020 Sayısı Çıktı

Haksöz Dergisinin Haziran 2020 Sayısı Çıktı

Haksöz dergisinin Haziran 2020 tarihli 351. sayısı çıktı. Kapakta Türkiye’de darbecilik ve Kemalizm arasındaki sıkı ilişkiye işaret edilirken çeşitli konu başlıklarıyla dikkat çeken yazılara yer veriliyor.

04 Haziran 2020 Perşembe 16:49A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayında 30. yılına giren Haksöz dergisi, Haziran 2020 tarihli 351. sayısında “Türkiye Darbeci Kimlikten Nasıl Arınır?” manşetiyle çıktı.

Türkiye’de darbecilik tarihte kalmış bir mesele midir? Darbeciliği FETÖ’cülükle özdeşleştirmek hakkaniyetli bir tavır mıdır? Kemalist resmî ideolojiden arınmadan darbeci kirlilikten arınmak mümkün mü? Bu sorular Gündem’de tartışılıyor.

Bağlı olarak Murat Koç, darbelerin neden tarihe karışmadığını, darbeci zihniyetin nereden ve nasıl beslendiğini ortaya koyuyor; Türk solunun darbelerle ve AK Parti’nin Kemalizm’le imtihanını yorumluyor.

Rıdvan Kaya ise minareye tırmanan edepsizliği; cami hoparlöründen “Çav Bella” çalınması eylemini analiz ediyor. Kaya, abartıcı ve komplocu yaklaşımları da değerlendirdiği yazısında sol ve muhalefeti eleştirirken AK Parti’nin çelişki ve tutarsızlıklarına da dikkat çekiyor.

Hamza Türkmen, oldukça uzun makalesinde dikey ve yatay mücadele kıyaslaması yapıyor. Yaşadığımız süreç gereği toplumsal alanda öncelikli hedefimiz iktidar olmak mıdır; hakkın sesi, adaletli ve ıslah edici sosyal bir nüve veya güç olmak mıdır? Merhaleci hattın değerini ortaya koyan Türkmen, reel siyasette yer almanın risklerini de ele alıyor.

Libya’da durum nedir? Hafter güçlerinin bir geleceği var mı? Lokman Doğmuş analiz ediyor.

Charles Lister ve Anton Mardasov imzalı çeviri yazılarda Rusya ile Esed arasında bir uyuşmazlığın yaşanıp yaşanmadığı tartışılıyor.

Murat Kayacan, Kur’an “Allah bilir.” İfadesinin nasıl ve hangi bağlamlarda geçtiğini irdelediği yazısında Allah’ın bilmesinin neye tekabül ettiğini yorumluyor.

Kuşaklar arası iletişimde belli sorunların yaşandığı ve çatışmanın ortaya çıktığı bir vakıa. Bu sorunları gidermenin yollarına ilişkin önerileri Çelebi Kartal yazdı.

Sezgin Kartal, mahremiyet algısı ve sosyal medyanın bu algıyı nasıl çürüttüğünü ortaya koyuyor.

Yaşama sorumluluğu neler gerektirir? Halil Akçakaya, insanın anlam arayışı içinde sorumluluklarına değiniyor.

İstanbul Ensarları sorumlularından Ömer Bitlis ile muhacirlerin yaşadığı sıkıntılar ve ensar olmanın değeri üzerinde güzel bir röportaj var dergide.

Alaaddin Yurderi, İslam’da eğitim felsefesine ilişkin yaklaşımlara yer verdiği yazısında Müslüman eğitimciler ve öğrencilerin kendi manevi deneyimlerinin altın ipliğini takip etmelerinin önemine dikkat çekiyor.

Modern çağda bir İslam devleti mümkün mü? Bu soruya Enes Yıldız, Wael B. Hallaq’ın “İmkânsız Devlet” kitabına ilişkin analizinde cevap arıyor.

Bünyamin Doğruer’in bir denemesinin yer aldığı derginin arka kapağı ise vefatının 1. sene-i devriyesi vesilesiyle Mursi’ye ayrılmış.

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

İRTİBAT: 0212 524 10 28

[email protected]

hkk.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum