1. HABERLER

  2. HAKSÖZ DERGİSİ

  3. Haksöz dergisi Kasım 2020 sayısı çıktı
Haksöz dergisi Kasım 2020 sayısı çıktı

Haksöz dergisi Kasım 2020 sayısı çıktı

Haksöz dergisi, Kasım 2020 tarihli 356. sayısıyla okuyucularının karşısına çıktı.

04 Kasım 2020 Çarşamba 13:46A+A-

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisi, Kasım 2020 tarihli 356. Sayısında Fransa’daki karikatür krizini kapağa taşıdı: “Karikatür Dayatmasıyla Hedeflenen İslam Ümmetinin İradesinin Kırılmasıdır!” 

Gündem’de Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Charlie Hebdo paçavrasının Peygamberimize yönelik hakaretlerini savunan/sahiplenen tavrının arka planına dikkat çekiliyor. Batı’nın sömürgeleştirme, ehlileştirme mantığının devam ettiğinin belirtildiği yazıda, dinî değerlere yönelik saldırganlığın “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesindeki tenakuzlara ve ikiyüzlülüklere işaret ediliyor.

Rıdvan Kaya, ülkenin temel problemi olarak adalet sorununu işlediği yazısında hassaten söz konusu kendimiz veya yakınlarımız olduğunda şaşan terazinin nasıl düzelebileceğine ilişkin uyarılarda bulunuyor. Bu çerçevede iktidarın tasarruflarını ve Müslümanların iktidarın adaletine yönelik tutumlarını tartışıyor.

Fevzi Zülaloğlu, yine adalet konusunu ayetler eşliğinde irdeleyerek kıst, kavvâm, adaletin şahidi olmak gibi kavram ve tutumları analiz ediyor; konuya dair siyer ve İslam tarihinden örneklere yer veriyor.

Dergide Doğu Türkistan’daki kamplar üzerinde detaylı bir rapor hazırlayan İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Yılmaz ile kapsamlı bir röportaj var. Yılmaz, Çin’in bu kampları oluşturmadaki amaçları, Uygur Müslümanların yaşadığı baskılar, uluslararası kamuoyu ve Türkiye’nin tavrı hakkında çeşitli sorulara cevap veriyor.

Fırat Taşdemir’in çevirdiği yazıda Ibtihal Ramadan, Avrupa’da başörtüsüne yönelik saldırıları ve cinsiyetçi İslamofobiyi konu ediniyor; Mısır örneğini tartışıyor.

Cündüllah Avci, zahirilik ve selefiliğin usul anlayışını irdeliyor. Özellikle İbn Hazm’ın düşüncelerini ele alan Avci, konuyu çağdaş zahiriliğe getirerek klasik ve çağdaş müfessirlerin yaklaşımlarını inceliyor.

Cengiz Duman, klasik ve çağdaş tefsirlerle beslediği yazısında Fil Suresi’nin tefsirine devam ediyor. Bu bölümde Duman, fil kıssasına ilişkin yorumları mercek altına alıyor.

Ahmet Turan Özdemir, Jules Payot’un “İrade Terbiyesi” kitabından hareketle irade eğitimi ve başarıya giden yollar üzerinde hayatın içinden örnekler eşliğinde değerlendirmede bulunuyor.

Süleyman Ceran, akşamdan sabaha insanları uyaran, dönüp dönüp ateşi söndürmeye çalışan, oradan oraya koşturup sabaha bitap düşen bir adamı; Emîr Şekib Arslan’ı bir portre edasında anlatıyor.

Murat Kayacan, Muş’taki resmî kurumların İslami ıslahat çabalarını değerlendiriyor. Önceki sayıda STK’ları inceleyen Kayacan, bu kez devlet kuruluşlarının etkinliklerini mercek altına alıyor.

Bünyamin Doğruer’in “Adalet” başlıklı şiirine de yer verilen derginin arka kapağı ise Peygamberimizle (s) ilgili bir çalışmaya ayrılmış: “Peygamber, müminlere kendi canlarından evladır…” (Kur’an, 33/6)

ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

haksoz.jpeg

İRTİBAT: 0212 524 10 28
[email protected]

HABERE YORUM KAT

2 Yorum