1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. 16 yaşında bir genci terbiyesizlik yaptı diye hapse atmak akıl karı değil! 
16 yaşında bir genci terbiyesizlik yaptı diye hapse atmak akıl karı değil! 

16 yaşında bir genci terbiyesizlik yaptı diye hapse atmak akıl karı değil! 

Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine bıyık çizdiği ve küfürlü ifade yazdığı iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki çocuğun tutuklanması gençlerin suçtan korunması çabasına uygun bir adım mı?

07 Haziran 2023 Çarşamba 22:13A+A-

Bugün bazı medya kuruluşlarında Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afişine yönelik küfürlü ifade yazdığı ve resmin üzerine Hitler bıyığı çizdiği iddiasıyla 16 yaşında bir gencin gözaltına alındığına ve bilahare çıkarıldığı mahkemece tutuklandığına dair haberler yer aldı. Konu hakkında Tele 1’e konuşan gencin babası çocuğunun ifadesi alındıktan sonra serbest kalacağını düşündüğünü ama tutuklanmasıyla şok yaşadıklarını belirtti.

Çocuğun babası Caner Kaleli, çocuğunun kendilerine resim üzerine ‘bıyık değil kaş çizdiğini söylediğini’ belirtti. Kaleli ayrıca çocuğunun ‘küfrü de kendisinin yazmadığını’ söyleyerek, şok yaşadıklarını, dört gündür perişan olduklarını ifade etti. Lise 2 öğrencisi oğlunun okul hayatının tehlikeye girdiğini de ekledi.

Açıkçası hadisenin nasıl geliştiğini, çocuğun kendisine yöneltilen fiilleri işleyip işlemediğini bilmiyoruz. Ama sonuçta 16 yaşında bir çocuğun velev ki bahsi geçen suçu işlese bile bu şekilde bir cezalandırmaya tabi tutulmasının doğru ve terbiye etmeye yönelik olmadığını düşünüyoruz.

Uyarmak, yaptığının çirkinliğini anlatmak, belki bir kamu kuruluşunda örneğin yaşlı bakımevinde vs. hizmet etme müeyyidesi uygulamak gibi bir tedbir  yerine bu yaşta bir genci Adana gibi bir şehirde cezaevine koymanın ne fayda getireceği düşünülmeli.

Evet, yaptığı hareket kötü ama o cezaevi ortamında bir sürü kriminal tiple birlikte bu çocuğun çok daha kötü bir sürece yelken açma ihtimali mevcut. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konudan haberi olsa çocuğun lehine mutlaka bu hadiseye müdahil olacağı kanaatindeyiz.

 

HABERE YORUM KAT

14 Yorum