1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de PKK Dezenformasyonu Son Hızla Devam Ediyor
Suriyede PKK Dezenformasyonu Son Hızla Devam Ediyor

Suriye'de PKK Dezenformasyonu Son Hızla Devam Ediyor

Esed yanlısı eylemler yapan PYD son dönemde İslamcı güçlere karşı yoğun bir dezenformasyon kampanyası başlattı.

06 Ağustos 2013 Salı 07:17A+A-

Suriye'de 3 yılı aşkın süredir devam eden devrim sürecine katılmayan ve zaman zaman Eset yanlısı eylemlerde bulunan PKK'nın Suriye kolu PYD son dönemde İslamcı güçlere karşı yoğun bir dezenformasyon kampanyası başlattı. 

PKK yanlısı haber kaynaklarında Eset güçleri tarafından öldürülen Arap çocuklar Nusret Cephesi'nin öldürdüğü çocuklar olarak yansıtılırken örgütün milletvekillerinden Sırrı Süreyya Önder gibi isimlerin dezenformasyon kampanyalarına bizzat sosyal medyadan destek verdiği gözleniyor. 

PKK Milletvekilinden Dezenformasyon

PKK''nın siyasi kolu DTP milletvekili Sırrı Süreyya Önder 5 ay önce yaşanan Banyas katliamına ait bir görüntüyü İslamcıların Kürtleri öldürdüğü şeklinde sosyal medyadda yaydı. Oysa söz konusu fotoğraf Eset güçleri tarafından yapılan Banyas katliamına aitti. İnternete Banyas yazıldığınd bu resme ulaşılabiliniyor. 

İşte o fotoğraf:

 bqq6lwjcmaausl2.jpg

Fotoğrafın orijinali

0526c407-dab4-e211-b3d9-14feb5cc1801.jpg

***

PKK yandaşları Eset bombardımanında öldürülen bir Arap çocuğu da Nusra savaşçılarının öldürdüğü Kürt olarak sundu.

bqq5qphciaeiys4.jpg

 

Fotoğrafın orijinali  ve kaynağı  (Olay Deyruz Zor'da gerçekleşti)

adsiz.jpg

PKK'nın yayın organlarından Fırat News, ANF gibi haber kaynakları da Eset güçleri tarafından bombalanan bir Kürt yerleşimiinde yaşanan dramı Nusra Cephesinin bombardımanı olarak sundu. 

İşte o görseller:

***

PKK yayın organları İslamcı bir savaşçıya işkence eden bir Şebbiha'nın görüntülerini de Nusret Cephesi olarak sundu. İşkenceye uğrayanın Kürt olduğunu iddia etti. Haber sunumlarında oldukça İslam düşmanı mesajlar veren komünist dünya görüşüne sahip örgütün haber etiği konusunda oldukça prensipsiz davrandığı gözleniyor.

 Nusra savaşçısı olarak gösterilen Şebbiha:

 bqq5zhwcmae9dbe.jpg

***

Esed güçleriyle İslamcı direnişçiler arasında geçmişte yaşanan görüntüleri PKK ile yaşanmış gibi gösteren örgüt yandaşları internete PKK savaşçılarını kahramanlaştırıp Nusra'yı şeytanlaştıran onlarca video yükledi. İşte o videolardan biri:

***

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Nusra tarafından daha önce imha edilmiş paletleri tahrip olmuş bir tankı da ele geçirmiş gibi göstermeleri medya kaynaklarında alay konusu oldu.

PKK yandaşları bir hafta boyunca adeta medya timi şeklinde çalıştı ve onlarca yalan haber ile Suriye İslami direnişine karşı gündem oluşturdu. Bu süreçte örgüt militanlarının 5 ay önce Rakka şehrinde çekilen ve katliama ve tecavüze karışmış Eset subaylarının infazını gösteren bir videoyu da Kürt infazı şeklinde sunmaları dikkat çekti.

Abdulkadir ŞEN / incanews

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum