1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD Kürt Halkının Değil, Esed’in Hizmetkârıdır!
PYD Kürt Halkının Değil, Esed’in Hizmetkârıdır!

PYD Kürt Halkının Değil, Esed’in Hizmetkârıdır!

İslami gruplar PYD ile İslami güçler arasında süren çatışmalar hakkında ortak bir açıklama yaptılar.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 19:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’nin kuzeyinde PYD ile İslami güçler arasında çatışmalar sürerken, İslami gruplar yayınladıkları ortak bir bildiriyle PYD’nin Kürt halkının değil, Esed rejiminin hizmetinde bir örgüt olduğunu ilan ettiler.

İşte o bildiri:

"Bizler Minbic, Sirin, Şuyuh ve Cerablos kentlerinde faaliyet yürüten Devrimci Askeri Konsey, Liva Tevhid, Liva Cundurrahman, Irak ve Şam İslam Devleti, Ahraruş Şam, Liva Ashabulyemin, Livaül Yermuk,  Liva Ahrar eş-Şuyuh, Sukuruş Şam savaşçıları olarak diyoruz ki:

PYD’nin rejime bağlı Nasır Kandil heyetini kabul etmekle açık bir şekilde zalim ve mücrim Beşşar Esed rejimine bağlı bir parti olduğuna hiçbir şekilde şüphemiz kalmamıştır. Bununla hedeflenenler, kurtarılmış alanları güvensiz hale getirmek; Kusayr’da Hizbul Lat eliyle yaptığı şekilde havadan silah ve muhimmat ikmali sağlamak suretiyle rejimin kirli planlarını icra etmek; Türkiye ve Irak’tan çektikleri güçleri Suriye’nin kuzeyine taşımak; kurtarılmış bölgelere un nakledilmesini engellemek; mücahitlerin rejime karşı savaşmak üzere cephelere geçişlerini kontrol noktaları kurarak engllemek; hakim oldukları bölgelerde insanları göçe zorlamak; kontrol noktalarında rastgele tutuklamalara girişmek; yüzlerce yıldır birlikte yaşamış ve ortak bağlara sahip Araplar ve Kürtler arasında düşmanlık ve nefret meydana getirip zamanımızı, enerjimizi ve kanımızı heder etmeye çalışmak; ve böylelikle bitap düşmüş rejime nefes aldırıp, elini güçlendirmek ve aziz devrimimizin ilerleyişini durdurmaktır.

Buna karşı aldığımız kararlar:  

1- Aynel Arab kentine yönelik olarak tam bir kuşatmayı başlatma ve işbirlikçi örgütün her türlü ihanetini engellemek

2- Saflarımız arasında PYD oluşumlarını temizlemek

3- Minbic-Haseke askeri güzergahındaki tüm PYD kontrol noktalarını temizlemek

4- Bizimle PYD’yi temsil eden her türlü oluşum arasında her türlü müzakere ve siyasi görüöşmeleri sonlandırmak

Buna bağlı olarak öncelikle rejimle ve rejimin işbirlikçisi PYD ile bağlantısı olmayan tüm Kürt gruplara mesajımız şudur: Nasıl bir kardeş kardeşinin mutluluğunu, derdini, toprağını, havasını, suyunu paylaşıyorsa biz de sizi bu şekilde kardeşimiz olarak görüyoruz.

İkinci olarak kurtarılmış bölgelerde PYD ile uzlaşmaya giden herhangi bir direniş grubu ya da fert Allah’a, Resulüne, Müslümanlara ihanet etmiş olarak görülecek ve bizler tarafından cezalandırılacaktır.

Ve son olarak amacımız Allah’ın rızası ve Suriye’de halkımıza güvenli bir hayat sunmaktır. Mücrim rejim devrilip aziz devrimimiz başarıya ulaşana dek Müslüman Suriye halkının birliğini korumak ve devrimin ilerleyişini sürdümek hedefimizdir."

***

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

PYD, İftira ve Dezenformasyonu İyi Öğrenmiş

Rojava Yalanları ve Alçaklığın Sınır Tanımazlığı

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum