1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan şovmenliğe soyunan Hakan Bahadır'a tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “esnaf denetimi” adı altında şovmenliğe soyunarak tepkileri üzerine çeken AK Parti Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır'ı kastederek “Şov peşinde koşan bir yaklaşımı tasvip etmemiz asla mümkün değildir.” dedi.

25 Haziran 2026 Perşembe 23:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyada "esnaf denetimi" adı altında yayınladığı videolarla ve üslubuyla yoğun eleştiriler alan AK Partili Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tepki aldı.

İsim vermeden Hakan Bahadır’a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Vatandaşın kalbini kıran, esnafa hoyrat davranan, icraat peşinde değil şov peşinde koşan bir yaklaşımı bizim tasvip etmemiz asla mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

Şovmen Hakan Bahadır, 9 Haziran'da Bahçelievler'de sözde denetime çıkmış ve burada son derece üstenci ve alaycı şekilde Suriyeli bir esnafa çıkışmıştı. “Denetim videosu” marifetiyle şovmenliğe soyunan Bahadır’a hem kamuoyunda hem de kendi partisi içinde (eski AKP milletvekilleri dahil) ciddi eleştiriler yöneltilmişti. Belediye başkanının daha önce de 36 bin TL değerindeki lüks ayakkabılarıyla pazara inip esnafı fahiş fiyat gerekçesiyle azarlaması gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden uyardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, isim vermeden doğrudan bu tarz "sosyal medya fenomenliği" ve "etkileşim" peşinde koşan siyasetçileri hedef aldı. Erdoğan, bazı partililerin bilerek ya da bilmeyerek ters bir akıntıya kapıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Ne siyaseten ne de iletişim boyutuyla bize herhangi bir faydası olmayan, tam tersine partimize zarar veren bu tür yanlışlara karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını önemle çiziyorum. Vatandaşın kalbini kıran, esnafa hoyrat davranan, icraat peşinde değil şov peşinde koşan bir yaklaşımı bizim tasvip etmemiz asla mümkün değildir."

 

HABERE YORUM KAT