1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Kahrolsun İsrail” Davasında Beraat Kararı (FOTO)
“Kahrolsun İsrail” Davasında Beraat Kararı (FOTO)

“Kahrolsun İsrail” Davasında Beraat Kararı (FOTO)

Kayseri'deki “Kahrolsun İsrail” davasında beraat kararı verildi. Hâkime göre "Kahrolsun" demenin suç olmadığını ifade etti.

27 Ocak 2012 Cuma 12:51A+A-

24 Kasım 2011 tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde Kayseri Kaski Spor ile İsrail’in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakası sırasında Filistin bayrakları açtıkları ve yine hep birlikte “Kahrolsun İsrail” şeklinde slogan attıkları için 30 genç hakkında “Din, Dil, Irk, Etnik Köken, Cinsiyet Veya Mezhep Farkı Gözeterek Hakaret” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Söz konusu davada 30 genç Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 14/2 ve TCK ‘nun 53/1 maddelerinden 1 yıl hapis cezası istemiyle bugün yargılanan gençlerin ilk duruşması yapıldı.

Kamuoyunda “Kahrolsun İsrail” davası olarak bilinen dava öncesi gençlerle dayanışmak ve açılan davayı mahkeme önünde protesto etmek için çeşitli şehirlerden Kayseri’ye gelenler mahkeme boyunca protestolarını sürdürdüler.  

“Kahrolsun İsrail” Demek Suç Değil!

Kayseri 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 30 genç için hâkim beraat kararı verdi.

Hâkim, “Kahrolsun İsrail” sloganındaki İsrail ifadesinin toplumsal ve sınıfsal bir ayırım olmadığı, kahrolsun ifadesinin ise 'yok olsun' anlamında bir bedduadan ibaret olduğunu, hakaret olmadığını belirtti. Kararda sanıkların sözlerinin takım oyuncularına değil, İsrail'in haksız uygulamalarına yönelik eleştiri olduğu ifade edildi.

Bu arada sanık avukatları, gereksiz yere dava açarak hazineyi zarara uğrattığı için savcı hakkında dava açılacağını belirtti.

Sanık avukatlarının, savunmalarında müvekkilerinin attığı 'Kahrolsun İsrail' sloganının hiçbir şekilde şiddet içermediğini, İsrail'in işgal ve hukuk dışı eylemlerine bir eleştiri niteliğinde olduğunu belirterek bu sloganın Yahudi toplumu ile de ilgisi olmadığını dolayısıyla ayırımcılık olarak kabul edilmesinin yanlış olacağını ifade ettikleri öğrenildi. Avukatlar, Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Furkan'ın ağabeyinin de slogan atanların içerisinde olduğu halde infial olmasın diye sanıklardan ayrı tutulduğunu belirterek açılan davanın baştan yanlışlar barındırdığını söylediler.

Davayı açan savcının iddianamesinde ise şöyle deniliyordu: “Yukarıda açık kimliği yazılı şüphelilerin suç tarihinde Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde oynanan Kayseri Kaski Spor ile, İsrail Ülkesinin Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP kadınlar basketbol müsabakası sırasında açık kimliği yazılı şüphelilerin maçı izledikleri sırada toplu olarak Filistin bayrakları açtığı ve yine hep birlikte "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan atmak suretiyle şüphelilerin üzerlerine atılı Din, Dil, Irk, Etnik Köken, Cinsiyet Veya Mezhep Farkı Gözeterek Hakaret suçlarını işledikleri anlaşıldığından...”

ADLİYE ÖNÜNDEKİ PROTESTO ve FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

HAKSÖZ-HABER

kayseri-durusma-salonu_kahrolsun-israil.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum